Girona

El protagonista

Valery Fernández

L’escalenc, un reforç de luxe

Va quedar claríssim que al Girona no li venia gaire d’aquí el resultat d’ahir, un fet que d’altra banda era ben normal. L’alineació ja va ser el primer símptoma, amb un retorn a la defensa amb tres centrals per primera vegada amb Francisco, i moltes rotacions. L’actitud d’alguns jugadors en va ser l’altra gran prova, i és que sense tenir una desgana absoluta, tampoc hi va haver la sensació de fer tot el possible per buscar el triomf. Amb una excepció, la de Valery, i és que l’escalenc és dels jugadors que han acabat millor la temporada regular, i ahir ho va tornar a demostrar.

Costa d’explicar com després de tants mesos d’inactivitat –Valery es va lesionar de gravetat al genoll en la pretemporada– l’extrem ha tornat amb tanta força. La d’ahir va ser la seva tercera titularitat des que va rebre l’alta durant l’aturada de la competició, i en totes, que han coincidit amb els últims tres partits a domicili, ha deixat bones sensacions. De fet, al camp de l’Sporting ja va ser un dels millors. I ahir, si no va ser el millor poc li va faltar. Ho va fer jugant de carriler, aprofitant el canvi de sistema, i es va poder tornar a veure el futbolista que va sorprendre tothom la temporada passada quan va aparèixer de cop en les alineacions d’Eusebio a primera. Atrevit, encarant una vegada i una altra els defenses i gairebé sempre sortint-se’n amb èxit si és que no el feien anar per terra. És electricitat pura, sobretot si arriba en carrera des de darrere, i ho aprofita com ningú. Segurament li va faltar que les jugades que protagonitzava acabessin amb una sensació real de perill, però tampoc va estar gaire acompanyat. A més, en la segona part l’escalenc va haver de fer un pas enrere perquè Francisco va decidir passar a una defensa de quatre. De lateral també va complir, tot i que va patir l’única taca del matx. En una acció que no semblava perillosa Sosa va entrar sol dins l’àrea aprofitant que Alcalá estava fora de posició i Valery, en el seu intent de tapar el forat, el va fer caure –per ser exactes no el va fer caure, però només tocant-lo una mica l’atacant ja es va llançar a terra– i va cometre el penal que va acabar de resoldre el matx. Després de l’1-0 l’equip ja no va tenir capacitat de reacció, tot i que en algunes accions individuals encara es generava perill. Algunes protagonitzades de nou per Valery, que per primera vegada en tota la temporada –va debutar al juny– va disputar els noranta minuts i no se’l va veure fos. I és que si Francisco el necessita de titular per al play-off, l’escalenc ja ha demostrat que complirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)