Girona

Un ‘play-off’ bloquejat

El comitè de competició refusa la proposta de l’instructor de la FEF que plantejava donar per perdut el partit ajornat del Fuenlabrada contra el Dépor i deixar els madrilenys fora de la promoció

Tot i això, l’òrgan federatiu no pren cap més determinació i la situació no avança

L’Almeria i el Saragossa descarten un brot, però s’han d’entrenar condicionats

Sense imprevistos, demà seria el dia en què la fase d’ascens a primera divisió finalitzaria i se sabria quin seria l’equip que acompanyaria el Cadis i l’Osca a l’elit. Ara, però, aquesta realitat es veu de lluny. Des de l’ajornament del Dépor-Fuenlabrada, avui fa dotze dies, a causa del brot de Covid-19 sorgit en la plantilla madrilenya, el desgavell general s’ha apropiat de l’escena, i la lliga de plata ha anat a la deriva, a l’expectativa de decisions dels organismes corresponents que adrecin el rumb. De totes, la més important és la que permeti engegar la promoció, i finalitzar, d’una vegada, la temporada.

I és que el play-off està bloquejat. No té encara dates, i de fet, no se sap si serà el Fuenlabrada o l’Elx, el quart equip que el disputarà juntament amb el Girona, l’Almeria, el rival dels blanc-i-vermells, i el Saragossa. Tot plegat depèn del comitè de competició, que té l’última paraula i que ha de decidir què fer amb el conjunt madrileny, al qual encara li queda un partit per jugar, el de Riazor, i que amb un punt es classificaria per a la promoció, però l’òrgan federatiu encara no ha pres cap determinació en aquest sentit. Ahir, per fi, va aparèixer, però només per refusar una de les dues opcions que se li havien posat sobre la taula, sense apuntar res més. El comitè, doncs, va denegar el plantejament del jutge instructor de l’expedient obert per la FEF (Federació Espanyola de Futbol), que suggeria la mesura cautelar de donar per perdut al Fuenlabrada per 3-0 l’enfrontament amb el Dépor, cosa que deixava l’equip blau fora del play-off i hi posava l’Elx. En aquest sentit, l’òrgan encara s’ha de pronunciar sobre l’altra proposta que té, la de LaLiga, que va exposar-li la possibilitat de deixar com a nul l’esmentat matx entre corunyesos i madrilenys, una fórmula que tornaria a beneficiar l’Elx i permetria fixar les dates de la fase d’ascens.

Per tant, ahir tampoc es va resoldre l’entrellat malgrat la irrupció del comitè de competició. Tot i això, aquest no és l’únic front obert que enterboleix la disputa de les eliminatòries d’ascens. Els positius, dimecres, en l’Almeria i el Saragossa, que van confirmar-ne un a cada una de les seves plantilles, afegeixen encara més incertesa a la situació. Encara que tots dos clubs han descartat ja un brot –en els tests posteriors efectuats, tots els integrants han donat negatiu excepte el contagiat–, només l’Almeria ha tornat a la feina, el Saragossa ho farà demà. Aquests primers entrenaments després del positiu, però, no són en condicions normals, sinó amb precaucions i estrictes mesures sanitàries. Per tal de respectar el protocol, de moment les sessions no poden contenir exercicis col·lectius, la qual cosa condiciona molt la preparació per a les eliminatòries, i encara més en l’Almeria, que té nou entrenador, José Gomes, des de dilluns.

El Girona, expectant

Mentrestant, el club gironí, amb tota la plantilla sana, d’acord amb els tests que va passar dilluns, es manté a l’expectativa dels esdeveniments. En el club blanc-i-vermell, ahir, encara continuaven sense notícies de cap estament oficial, i l’equip dirigit per Francisco continua entrenant-se a La Vinya sense data a l’horitzó.

També l’Elx, sense positius, prolonga els entrenaments, però amb un plus més de desconcert, ja que la plantilla il·licitana no sap encara si disputarà la promoció. Seran ells o un Fuenlabrada que té el desig de lluitar per l’ascens i que des d’ahir ja té bona part de la plantilla a casa. 33 dels 46 membres de l’expedició que estaven passant la quarantena en un hotel de la Corunya van abandonar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)