Girona

IVAN BALLIU

FUTBOLISTA DE L’ALMERIA

“Amb el nou tècnic hem fet més testos que entrenaments”

“Aquesta setmana hem estat dos dies sense entrenar-nos per fer-nos proves”

“Tot sigui per protegir-nos i assegurar que jugarem el «play-off»”

“Són quatre partits que et poden canviar la vida i és el moment de fer aquest esforç”

Mai havia viscut alguna cosa així. Hi ha hagut moments de tot, però quan van sortir les dates ja vam respirar
Amb el Girona som equips semblants, amb armes semblants. Serà una eliminatòria de detalls

Ivan Balliu (Caldes de Malavella, 1992) prepara amb l’Almeria la primera eliminatòria del play-off contra el Girona, després de viure, com la resta de participants en la fase d’ascens a primera divisió, una situació desconcertant. Al conjunt andalús, a més, hi ha hagut dos casos de coronavirus, la qual cosa ha afegit més entrebancs a l’assumpte, en un equip amb nou tècnic, José Gomes, des de fa dotze dies, que amb prou feines ha pogut dirigir entrenaments. Ahir, finalitzat l’entrenament del matí i després de dinar, el lateral dret català va atendre la trucada d’aquest diari per parlar de tot plegat.

Han estat dies complicats, de molta incertesa. No devia haver vist mai una situació similar.
Impossible. Impossible viure alguna cosa així. Hi ha hagut moments de tot: de baixada, de desmotivació..., però quan van sortir les dates del play-off vam respirar tots i ens vam tranquil·litzar. Però no l’enganyaré: hi va haver moments durs. Ara ja està tot i es jugarà, que és el més important.
Com viu el jugador el fet d’entrenar-se sense saber quan disputarà el proper partit?
Hi ha hagut dies que l’entrenador fins i tot ens deia: “Se m’acaben les idees.” És que són condicions en què no pots plantejar bé una setmana: si treballar més fort, fer treball físic... A més, igual que el Girona, portem dotze mesos seguits sense unes vacances reals i tenim també aquest afegit, que hem canviat cinc vegades d’entrenador durant l’any, i això també és dur.
I, a més, a l’equip hi ha hagut casos de Covid-19. No deu ser fàcil tampoc entomar aquestes notícies.
Van arribar en un moment en què ens havíem relaxat, veient-ho com una cosa que aquí no arribaria, però havíem fet tres dies de descans, vam fer un entrenament, ens van fer els testos i just quan sortíem el dia següent a entrenar-nos ens van enviar a tots cap a casa perquè hi havia un positiu a la plantilla. Al final és una cosa que pot passar, però sí que ho vam viure amb una mica de por.
Això els ha condicionat l’entrenament, també.
Sí, aquesta setmana hem hagut d’aturar dos dies els entrenaments per fer-nos testos i esperar que sortissin tots negatius. Sí que és diferent, ens ha trencat una mica la setmana, però per sort encara quedava lluny el partit contra el Girona.
Els primers dies després de detectar un positiu, el protocol els marca fer entrenaments diferents, sense tasques col·lectives. Quins exercicis fan?
Els primers dies fas exercicis físics, sense contacte amb els companys, individuals. I això, en aquest moment de la temporada, es fa una mica pesat.
Ara ja han tornat a entrenar-se amb normalitat, doncs?
Sí, ara ja sí. Miri, al final, si li dic la veritat, ara mateix amb el nou entrenador portem més testos que entrenaments. Va ser arribar ell i va sortir el positiu, ens van fer testos diaris, inclús matí i tarda, i hem estat quatre o cinc dies sense entrenar-nos perquè LaLiga ens ho prohibia, ja que el protocol ho marca així. Així que portem més testos que entrenaments, imagini’s.
El tècnic què en pensa? Deu ser una situació realment estranya per a ell, sense haver pogut treballar amb l’equip com li agradaria fer-ho.
Ell diu que això no ho ha viscut mai. I aquesta frase que li dic, que portem més testos que entrenaments, ell ens la repeteix sempre.
Ara s’hauran de concentrar en hotels.
Crec que, amb el que ha passat aquí i la por que teníem que no es jugués el play-off, és el millor. Si et ve un brot en un equip o tres o quatre jugadors donen positiu, no es podria jugar el play-off. Tot sigui per protegir-nos. És veritat que és fotut ara tancar-te en un hotel i estar com en una bombolla, però és el més segur i així sabem que es jugarà sí o sí el play-off.
I vostè com està? Temporada llarga, amb una aturada de tres mesos, molts partits seguits després i ara una nova frenada de 24 dies sense competir...
Em sento bé físicament. Sí que mentalment tinc aquella necessitat de descansar, però quan penses que tens un objectiu tan gran i tan a prop alhora, val la pena fer l’esforç. Tots els jugadors pensem d’aquesta manera. Són quatre partits que et poden canviar la vida i és el moment de fer aquest esforç.
Quina eliminatòria preveu?
Podem agafar l’últim partit a Montilivi com a referència... El Girona en la primera part va ser superior a nosaltres, encara que sí que és cert que teníem algunes baixes, però en la segona vam ser nosaltres qui vam crear més perill. Aquest partit es resoldrà per detalls. Tenim equips semblants, amb armes semblants també, i serà una eliminatòria de detalls.
Què destaca del Girona?
Té el pitxitxi de la categoria, que amb mitja ocasió et marca un gol. Després té un molt bon mig del camp, amb homes que juguen molt bé entre línies. Són un molt bon equip.
Com se l’atura, a Stuani?
Crec que en l’últim partit que vam jugar a Montilivi els nostres centrals el van aturar en tot moment, no va tenir cap ocasió clara i el gol el va fer de penal. S’ha d’intentar marcar-lo de prop, no deixar-li espai i, sobretot, vigilant que els laterals o els extrems no treguin centrades.
Vostè, com a lateral dret, tindrà al davant Samu Sáiz. No sé si canvia molt defensar un jugador així, que és més mitjapunta, que va per dins, que no pas un extrem.
Potser crea més aquest dubte de si vas amb ell o et quedes per guardar posició. És possible que sí, que sigui més difícil jugar contra un jugador així que va més lliure que amb un extrem pur que saps que sempre estarà obert a banda o més fix en aquella posició. És un jugador que cal tenir molt en compte en aquest Girona que ha acabat molt bé la lliga. Farem el que podrem i estic segur que anirà tot bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)