Girona

L’aliança dels que en saben

Una combinació magistral entre Borja, Samu Saiz i Stuani (54’) dona al Girona un avantatge molt vàlid que haurà de fer bo diumenge a Almeria

Els gironins fan molt més que un conjunt andalús poruc i només es tanquen en la recta final per assegurar el resultat

GIRONA 1 ALMERIA 0

GOLS:1-0 (54’) Stuani.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva (col·legi gallec).Targetes grogues:a Ignasi Miquel (68’) i Mojica (89’), del Girona i a David Costas (51’) i Petrovic (67’), de l’Almeria.Targetes vermelles:cap. ALMERIA: Sivera Balliu David Costas
Maras Ozornwafor
Petrovic (60’)
Iván Martos Fran Villalba
Corpas (75’) Callejón
Vada (60’) De la Hoz
Appiah (86’) Lazo Darwin Núñez
GIRONA: Asier Riesgo Ramalho Juanpe Ignasi Miquel
Mojica
Gumbau Granell Aday
Valery (87’) Borja García
Gallar (93’) Samu Saiz
Jairo (79’) Stuani

L’avantatge és mínim, però és molt bo. Un 1-0 en una eliminatòria és un senyor resultat, i la imatge que mostra el Girona de Francisco Rodríguez convida a anar diumenge cap a Almeria amb la confiança que no sigui l’últim partit d’una temporada inacabable. El balanç a fora matisa l’optimisme, però els blanc-i-vermells han anat guanyant confiança i consistència, i els ajudarà molt començar el duel a Almeria, on tocarà pencar, amb la convicció que tenen ara i el coixí del gol. Un altre de Stuani, el 30è del pitxitxi, però aquesta vegada a partir d’una obra d’art col·lectiva. Una associació d’una classe superior entre Borja García, Samu Saiz i Cristhian Stuani va posar la primera pedra del camí cap a l’elit del Girona, més sencer, més equip i més atrevit que el rival, tot i que en la recta final també va ser conscient del botí que defensava i es va acabar tancant.

L’Almeria arribava a Montilivi amb diverses incerteses. La primera, els efectes dels casos positius detectats. Pels noms i per l’estrès generat els últims dies al vestidor, pendent de si s’escampaven. No hi havia Juan Muñoz, segon màxim golejador, ni tampoc Aguza i el porter Fernando. El Girona, que ha viscut en silenci l’eterna espera del play-off, havia pogut treballar amb molta més estabilitat, i això teòricament l’havia d’ajudar. L’altre dubte dels andalusos era quina proposta faria José Gomes en la seva estrena. I ho va tenir clar. Defensa amb tres centrals, equip endarrerit i tancat i pilota per al rival. Així va començar el partit, amb el Girona assumint el control i la possessió i mirant de desfer l’acumulació de jugadors visitants. Li va costar, i entre la falta d’espurna dels locals i l’apatia dels andalusos, el començament va ser lent, previsible i innocu. Francisco, que havia passat de dirigir sis partits en 17 dies just després d’arribar a tenir un marge de més de tres setmanes sense competició, no va fer invents. Samu Saiz jugava a la dreta, probablement perquè Aday vigilés més les pujades de Balliu, però al madrileny no se’l veia, i això sempre és un mal senyal. La pressió era bona, però faltava alguna cosa més. Risc, imaginació o empenta.

La pausa i Samu

L’Almeria ho confiava tot a Darwin Núñez, que no va arribar per poc a una centrada de Martos (11’). Els gironins van executar quatre córners en el primer quart d’hora, però no en van rematar cap. Poc abans de la primera pausa d’hidratació, l’Almeria es va estirar una mica i va discutir la pilota als gironins, que només havien provat un parell de xuts d’Aday. Francisco va aprofitar la pausa i, tenint clar ja què havia fet José Gomes, va fer un canvi que va ser significatiu. Va canviar de costat els extrems, i Samu Saiz, des de l’esquerra però centrant-se i sobretot alliberant-se per aparèixer on més li agradés, va ressorgir de cop amb un parell de passades de molt nivell cap a Aday, que no les va aprofitar, i una altra a Mojica. Els gironins van acabar la primera meitat tornant a buscar la porteria rival i van mostrar més empenta i energia. Els va costar generar perill, com els ha passat tantes vegades.

Una combinació màgica

La segona part va començar amb un ensurt gros, un xut molt perillós de César de la Hoz aturat per Riesgo (48’) després d’un desajustament. De seguida, però, va arribar la llum. Samu, que va provocar una targeta de Costas a l’esquerra i va fer un eslàlom a l’altre costat, s’agradava. I Borja, el més apagat dels bons, s’hi va afegir. L’associació entre els dos madrilenys, amb el millor rematador per culminar-la, costa de veure, i ells van ser capaços de regalar-la en un partit de tanta tensió com el play-off (54’). Francisco tenia el partit on el volia. Gomes, només de rebre el gol, va desfer la línia de tres centrals. Però lluny d’estirar-se, l’Almeria assistia als millors minuts del Girona. I de Borja, que va tenir una ocasió clara per fer el 2-0 (70’) poc després d’una centrada d’Aday a la qual Stuani no va arribar per ben poc. Amb el rival desaparegut, sense fer ni pessigolles, el guió i els espais convidaven a buscar el segon. Però Francisco tenia clar que el zero al darrere era vital. I els últims minuts, més per la voluntat de fer bo el resultat que pel perill real generat pel rival, el Girona els va viure tancat a camp propi.

MÉS EQUIP

Els gironins dominen des del principi i s’activen en atac a partir del minut 30

EL SEGON, A PUNT

El golàs (54’) deixa sense resposta el rival i el 2-0 és més a prop que l’1-1

PRECAUCIÓ

El Girona acaba reculant, però més pel botí que pel perill real dels andalusos

MINUT A MINUT

11’ Bona combinació entre Fran Villalba i Iván Martos, que fa la centrada, i Darwin, a dins de l’àrea, no arriba a la rematada tot i estirar-se. 14’ Penja la pilota Ramalho, després del refús d’un córner, i Stuani intenta habilitar amb el cap Juanpe, però un defensa rebutja.
19’ Aday Benítez es regira i prova un xut des de la llarga distància que atura Sivera. 25’ Excursió en solitari de Darwin Núñez, que deixa enrere per velocitat Juanpe però prova una centrada que no troba cap rematador.
40’ La pilota arriba a la banda dreta, on juga Aday després de canviar la posició amb Samu Saiz. El de Sentmenat dubta entre fer la centrada o el xut i Sivera acaba refusant. 44’ Gran canvi de joc de Granell cap a la dreta, on arriba Ramalho, fa una bona centrada amb rosca, però ni Stuani, ni Samu Saiz arriben a la rematada davant de Sivera.
48’ Darwin guanya el salt a Ignasi Miquel, Lazo prova un xut que Mojica refusa, però De la Hoz controla, ho torna a provar, i fa treballar Asier Riesgo, que s’estira molt bé.
54’ Gran jugada col·lectiva del Girona. Samu li dona a Stuani, aquest a Borja, que pica l’esfèrica a Samu i assisteix a Stuani per fer l’1-0.
70’ Centrada de Ramalho que controla molt bé Borja a dins de l’àrea. El madrileny prova un rematada, una segona i finalment fa una centrada que Stuani no pot rematar. 83’ Jairo fa la diagonal, s’emporta la pilota després d’un rebot, però fa una mala centrada cap a Stuani, que estava sol a la frontal de l’àrea petita de l’Almeria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)