Girona

Una arrencada del tot anòmala

El Girona entrarà en competició en la tercera jornada, a Gijón, el 27 de setembre

Haurà de recuperar les dues primeres cites, contra el Saragossa i el Logroñés, ajornades per haver acabat tan tard

El Girona té definit el camí que haurà de fer per mirar de tornar a lluitar per l’ascens a primera. Entomat el cop de quedar-se amb la porta als morros l’últim dia de competició, en la final de desenllaç tan cruel contra l’Elx, l’equip viurà una arrencada de lliga 2020/21 del tot estranya i anòmala. La competició començarà el 12 de setembre, però els gironins s’ho miraran des de fora perquè tot just estaran en fase de preparació. El fet d’haver acabat tan tard de competir, el 23 d’agost, provoca que els blanc-i-vermells ajornin les dues primeres cites de la lliga, al camp del Saragossa (un altre dels equips de play-off) i a casa contra el Logroñés, un dels nouvinguts a plata. Tot plegat, per entrar en competició el cap de setmana del 27 de setembre, al camp de l’Sporting de Gijón. El conjunt de Francisco visitarà El Molinón –un dels estadis que l’andalús ja va trepitjar com a tècnic gironí (0-0)– amb dos partits pendents de recuperar.

LaLiga haurà de fer espai per recuperar els partits dels equips que han disputat l’últim play-off –l’Almeria és l’altre– en un calendari dens. La intenció de LaLiga és programar aquests partits “en dates lliures d’octubre, novembre o desembre”, sempre durant la primera volta. D’entrada, però, hi ha programades quatre jornades entre setmana fins a final d’any –el 21 i el 28 d’octubre, el 25 de novembre i el 2 de desembre–, a les quals s’afegiran les del 31 de març i el 19 de maig. Per Nadal, el descans és breu, perquè hi ha programada jornada el 3 de gener. La lliga es torna a interrompre el cap de setmana del 17 de gener –el de la supercopa, que a segona s’aprofita per a la copa– i es tanca el 30 de maig, abans de la disputa de les eliminatòries d’ascens.

El Girona, després d’una temporada com a únic representant català de la categoria, retrobarà l’Espanyol –després de dues experiències en la màxima categoria– i el Sabadell, amb el qual ja havia coincidit a plata i més avall. El conjunt vallesà tampoc començarà en la primera jornada –té com a rival l’Almeria–, i s’estrenarà en la segona, al camp del Rayo. L’Espanyol de Vicente Moreno sí que debutarà quan toca, el 12 de setembre, en què rebrà l’Albacete a Cornellà-el Prat.

El primer duel del Girona contra l’Espanyol serà el 22 de novembre, a l’RCDE Stadium. El conjunt blanc-i-blau visitarà Montilivi el 24 de gener. Serà quinze dies després de la visita a Girona del Sabadell, que rebrà els blanc-i-vermells a la Nova Creu Alta el 31 de març. En un calendari que torna a ser asimètric –l’ordre dels rivals varia d’una volta a l’altra–, els gironins tancaran la lliga regular al camp del Cartagena, un dels nouvinguts.

FALTEN LES DATES

LaLiga preveu recuperar els partits ajornats entre l’octubre i el desembre

LA PROGRAMACIÓ

Hi ha sis jornades entre setmana programades i la lliga es tanca el 30 de maig

ELS CATALANS

El Girona obrirà el 2021 a Montilivi rebent el Sabadell (3 de gener) i l’Espanyol (24)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)