2a divisió FEF

La nova segona B veu la llum

2a divisió B. La FEF aprova la data d’inici de la lliga, el 17 i 18 d’octubre, el format de competició per subgrups de proximitat, les fases amb objectius concrets, i en publica els calendaris respectius

Per fi els clubs de futbol no professionals d’àmbit estatal i els seus jugadors i tècnics (molts d’ells viuen exclusivament del futbol) veuen la llum al final del túnel. Després que el CSD presentés la setmana passada els protocols sanitaris per fer viable l’inici del curs esportiu no professional, la FEF ha aprovat les dates d’inici proposades per a la lliga, el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, les normes i bases de les competicions i el nou format per a la lliga de segona B i de tercera, organitzades per grups i subgrups responent al criteri de proximitat.

Les fases de la lliga

La categoria de bronze està formada per cinc grups. En aquests cinc grups compostos pels 102 equips participants s’han creat vuit subgrups de deu equips i dos subgrups que seran d’onze clubs, en un dels quals competiran els equips catalans (10), a més de l’Andorra.

En cada subgrup de deu equips es jugaran divuit jornades, o vint per als d’onze equips (un partit d’anada i tornada entre tots), i els tres primers classificats accediran a una de les tres segones fases.

Els 30 equips s’agruparan en cinc grups de sis que jugaran sis jornades (també amb partits d’anada i tornada) contra els tres millors de l’altre subgrup del grup (en el cas dels catalans, contra els tres millors equips del subgrup B, format pels equips valencians, a més de la Peña Deportiva i l’Eivissa). En aquesta segona fase, els equips classificats arrossegaran els resultats i el coeficient de punts de la primera fase i, de nou, els tres primers de cada un dels sis grups i el millor quart de tots es classificaran per a la fase final d’ascens a segona A (hi haurà setze equips classificats i catorze que no). Els setze classificats disputaran un play-off en seu neutral i única (s’emparellaran els més ben classificats contra els pitjors sempre que es pugui) i els quatre guanyadors de les dues eliminatòries programades pujaran a segona A.

Els dotze que no pugin disputaran l’ara mal anomenada segona B PRO el curs 2021/22, denominada per la FEF com a primera divisió FEF. Per jugar en aquesta categoria, el quart, el cinquè i el sisè de vuit dels subgrups de la fase inicial, també els setens dels subgrups d’onze clubs (32 equips en total), es disputaran deu places (per al primer i el segon classificat), que s’afegiran als dotze eliminats del play-off d’ascens a segona A i els catorze que no s’hauran classificat per jugar-lo, a més dels quatre que baixaran de segona A (40 equips en total).

En la segona fase de permanència per no baixar a tercera hi participaran els equips que hagin quedat del setè a l’últim lloc en els subgrups de la primera fase (del vuitè a l’últim en els subgrups d’onze). Tindrà un total de vuit jornades i enfrontarà els pitjors classificats dels subgrups (A i B) de cada grup (en cap de les fases esmentades no es repetiran enfrontaments entre equips del mateix subgrup). Aconseguiran la permanència els dos millors de cada subgrup i els quatre millors tercers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)