2a divisió FEF

Progressa adequadament

2a divisió B. El Llagostera tanca amb el torneig de l’Estany els seus dos primers partits de la pretemporada. Encara amb un mes al davant de preparació, els llagosterencs han d’agafar més ritme i tenen molt marge de millora

El Llagostera continua preparant-se per afrontar de la millor manera l’inici del campionat a segona B, just d’aquí a un mes (el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre). La primera fase del subgrup A del grup tercer es preveu d’allò més exigent per a tots els equips, i és que el nivell competitiu serà dels més elevats entre els deu subgrups que s’han format en els cinc grups totals del nou format. Els dos darrers dies han estat tot un retrobament de sensacions per a la plantilla llagosterenca, que s’ha tornat a vestir de curt per competir contra un altre rival més de mig any després. L’equip dirigit per Oriol Alsina ha participat en el torneig de l’Estany, en què va empatar a un gol contra el Figueres dimarts (els penals el van enviar a la final de consolació) i contra el Banyoles (més encertat, va superar l’amfitrió i va aconseguir la tercera plaça). Els dos rivals dels blau-i-vermells eren de tercera, però el fet d’estar més rodats va afegir més dificultat a uns futbolistes encara amb molt de recorregut per fer.

“Tots els jugadors han tornat amb moltes ganes i motivats, segurament perquè com que no tenien una cosa que els agrada l’han trobat a faltar. Han arribat amb nostàlgia i amb ganes de jugar. S’han cuidat molt però no tenen ritme ja que no ha estat una aturada típica d’un mes d’estiu i al principi ens està costant molt”, analitza l’entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que hi afegeix: “En el torneig de l’Estany ens hem enfrontat a equips que ja tenen més rodatge i han jugat més partits, i això ho ha dificultat tot una mica ja que per a nosaltres era l’estrena.”

Com és habitual en aquest període inicial, el Llagostera s’està trobant obstacles en forma de molèsties físiques per a alguns futbolistes –d’altres surten de lesions importants– i això ha donat oportunitat a joves del filial i del juvenil: “Tenim un gruix important de jugadors que continuen del curs passat, però en tenim molts de lesionats i això ha fet que hàgim hagut de recórrer a futbolistes joves; tota aquesta dinàmica és nova per a ells. A més, les noves incorporacions, encara que siguin poques, s’han de fer amb l’equip i els mecanismes.”

La nova segona B

Tot just aquesta setmana la FEF ha confirmat la data d’inici de la lliga i el nou format i normativa per a la segona B. Molts clubs s’han mostrat contrariats respecte al sistema i com ha fet les coses l’ens estatal. Per Alsina tot ha estat “surrealista”. “Ens haurem d’adaptar. Després de Nadal, al Llagostera ens toca jugar tres partits seguits a fora amb una jornada de descans pel mig; per tant, ens passarem un mes i mig sense jugar a casa. Al final, tots els rivals són molt complicats i, a més, en el subgrup som onze; per tant, tots tenim menys possibilitats d’estar a la primera divisió FEF i més d’estar a la segona divisió FEF, l’actual segona B, que el curs vinent tindrà més equips de tercera que mai, un desastre”, explica un Oriol Alsina resignat però ambiciós i il·lusionat amb el paper que puguin fer els seus jugadors: “Tenim ganes de créixer i evolucionar per arribar en el millor estat a la primera jornada de lliga; per il·lusió no ens guanyarà ningú.”

LES REACCIONS

Tots els jugadors han tornat amb ganes i motivats, perquè com que no tenien una cosa que els agrada l’han trobat a faltar
Tenim ganes de créixer i evolucionar per arribar en el millor estat a la primera jornada; per il·lusió no ens guanyarà ningú
En el subgrup som onze; per tant, tots tenim menys possibilitats d’estar a primera divisió FEF i més d’estar a segona divisió FEF, l’actual segona B, que el curs vinent tindrà més equips de tercera que mai, un desastre
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

Atents a qualsevol opció en el mercat de fitxatges

El Llagostera ha mantingut bona part del bloc del curs passat, però amb la marxa de futbolistes importants com Nahuel, Noel Carbonell i també Crespo, Yeray, Dalmau i Santaló, la direcció esportiva ha hagut de fitxar relleus solvents. Així doncs, els llagosterencs han incorporat per a la primera plantilla Julen Monreal, Andreu Guiu, Aleix Roig, Pere Martínez, Alejandro Muñoz, Jerry Merveille i Marc Manchón, el darrer a arribar.

El mercat es tanca el 5 d’octubre, però els llagosterencs estaran atents a qualsevol moviment d’última hora: “Segurament fitxarem algú més, però s’ha de pensar que no és un mercat normal, el d’aquest any. En condicions normals ara estaríem fora de mercat i els moviments bèsties d’entre el 20 i el 30 d’agost no hi han sigut. Entenc que s’acabaran produint del 25 de setembre al 5 d’octubre, s’esperen descartats de segona A, segona B, etc. Serà així, ja que sempre ha estat així”, afirma Oriol Alsina, que puntualitza: “Tot i això, aquest any tot és un experiment. No tenim cap persona ensenyada ja que la metodologia de treball que teníem no serveix. Es buscava una regularitat durant 38 jornades amb puntes en segons quin tram del curs, però ara no sabem què és el millor per a l’equip. A més, els clubs tenen por i nosaltres també ja que no sabem com encarar els pressupostos i en el nostre cas no tenim cap ajuntament potent al darrere que injecti diners com sí que tenen clubs de ciutats importants. No se sap què passarà demà i això provoca incertesa i neguit per afrontar qualsevol operació.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)