Girona

Extrems per potenciar

L’àrea esportiva del Girona treballa per dotar de més profunditat i productivitat les ales de l’equip de Francisco, que demana reforços en la línia ofensiva

Samu Saiz, escorat sovint a l’esquerra, se centrarà a la mitjapunta arran de la marxa de Borja García

Amb el tancament del mercat cada vegada més a prop, i l’estrena en la lliga encara més, l’àrea esportiva del Girona té moltíssima feina per definir la plantilla, amb buits i interrogants a totes les posicions. Un dels llocs que reclamen arribades és l’ofensiu, i més concretament les bandes, tal com es va encarregar de recordar el tècnic, Francisco Rodríguez, després de l’amistós contra el Barça. “A la parcel·la ofensiva ens falten peces. Acaba de sortir Borja i hi haurà altres situacions. Estem buscant en el mercat i no és fàcil”, admetia el tècnic d’un equip que no té la capacitat de fa un any. “Hi ha equips com l’Almeria, el Leganés i l’Espanyol, molt poderosos. Hem d’esperar aquest segon mercat per aconseguir els extrems i la gent de dalt que ens fa falta”, reblava Francisco.

El Girona necessita potenciar la capacitat de fer mal per les bandes. Ara mateix té quatre extrems –Aday, Jairo, Àlex Gallar i Valery Fernández– i li fan falta perfils de més profunditat i productivitat. De fet, entre aquests quatre futbolistes, només van acumular dos gols (tots dos d’Aday) i sis assistències en tota la temporada passada. Gallar, fitxat per marcar diferències, va tancar un primer curs molt decebedor sense ni tan sols estrenar el compte golejador com a blanc-i-vermell (va marcar en la primera jornada amb l’Osca). Tampoc van fer cap gol Jairo, treballador però sense precisió en la definició, ni Valery, que va donar aire fresc en la recta final després de recuperar-se d’una greu lesió.

Abans del confinament, la solució que va trobar a l’extrem Pep Lluís Martí va ser Brandon Thomas, que sí que va aportar profunditat, desequilibri i amenaça. El mallorquí, però, es va lesionar al genoll just abans del confinament i se n’ha tornat a l’Osasuna –jugava cedit a Montilivi– en procés de recuperació. També va ocupar la banda, tot i que amb tendència a moure-se’n, Samu Saiz, que compartia protagonisme amb Borja García. Ara, amb el traspàs de Borja a l’Osca, Samu queda com a referent destacat en el lloc més centrat, al darrere del punta, on va jugar dimecres en l’amistós al Johan Cruyff. I amb Samu al mig, encara es fa més necessària l’arribada de futbolistes amb recorregut i desequilibri per les bandes.

A l’estadi Johan Cruyff, sense Aday, Francisco va començar amb Valery, Samu Saiz i Jairo a la segona línia, i el jove Turmo (substituït per Zeballos) en punta. També van tenir participació Pau Víctor, en dinàmica de treball del primer equip des de fa mesos, i Joel Priego.

ADAY Benítez
Temp. 2019/20 (Girona): 32
partits,
2.278
minuts
2
gols
2
assistències
JAIRO Izquierdo
Temp. 2019/20 (Girona): 37
partits,
2.009
minuts
0
gols
1
assistència
Àlex GALLAR
Temp. 2019/20 (Girona): 35
partits,
1.428
minuts
0
gols
3
assistències
VALERY Fernández
Temp. 2019/20 (Girona): 11
partits,
369
minuts
0
gols
0
assistències

FRANCISCO

“Hem d’esperar el segon mercat per aconseguir els extrems i la gent de dalt que ens fa falta”, diu el tècnic

PER MILLORAR

Entre els quatre extrems que té ara l’equip, van sumar dos gols i sis assistències en tot el curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)