Girona

Parella destapada

El Girona desencalla la paperassa pendent i anuncia la incorporació del porter Muric i el davanter Pablo Moreno, cedits pel Manchester City

En dinàmica d’entrenaments des de la setmana passada, tots dos podran debutar avui al camp del Saragossa

Més enllà de la incorporació d’Enric Franquesa com a cedit pel Vila-real, després d’una temporada al Mirandés, i de repescar Jordi Calavera, ja en propietat després de jugar a Montilivi cedit per l’Eibar, el Girona no havia anunciat cap més incorporació per a la temporada que arrencarà d’aquí a una setmana. Francisco tenia, això sí, dos futbolistes integrats de ple en la dinàmica diària d’entrenaments, pendents d’enllestir tota la paperassa per ser anunciats. Va arribar ahir, la vigília de l’últim partit amistós abans d’entrar en competició. Arijanet Muric i Pablo Moreno són ja oficialment futbolistes del Girona i, després de perdre’s la visita de dimecres passat al Barça, podran jugar avui a La Romareda. Amb el porter kosovar, de 21 anys, i el davanter andalús, de 18, el Girona reobre la via City i redibuixa l’aposta en la confecció de la plantilla. Després que la temporada passada apostés per jugadors experimentats que havien d’oferir un rendiment immediat en la recerca del retorn a primera, i tancar la plantilla sense cap jugador cedit des de Manchester –a Montilivi no els acabaven d’encaixar els jugadors que haurien estat disposats a jugar a segona A–, ara sí que es dona pas a la joventut, en un context de restriccions econòmiques. Arriben a Montilivi futbolistes de talent, que el Manchester City no vol perdre de vista de cap manera, però que no han tingut encara una trajectòria regular i amb continuïtat en el futbol professional.

Un gegant a la porteria

Arijanet Muric, nascut a Suïssa el 1998, és internacional i titular amb la selecció de Kosova. Vinculat al Manchester City des del 2015, ha estat dues temporades a la plantilla del club citizen i ho ha combinat amb cessions a fora. Sempre, però, amb poc protagonisme. Va jugar al NAC Breda, a la primera holandesa, i la temporada passada al Nottingham Forest –de la Championship (la segona divisió anglesa)–, amb el qual només va disputar quatre partits de lliga i un de copa. És un gegant de gairebé 2 metres d’alçada (198 centímetres) i aterra a Girona amb la idea de tenir continuïtat, ara sí. Muric arriba a un equip que té de moment un porter experimentat –Juan Carlos Martín, de 32 anys, viu la segona temporada a Montilivi, després d’acabar la primera relegat a la suplència en benefici d’Asier Riesgo– i un de més jove –José Aurelio Suárez, de 24 anys– que també ha jugat molt poc els últims anys. Tant a Juan Carlos com a Suárez els queda una temporada de contracte.

Talent per mostrar

Pablo Moreno, nascut a Granada fa 18 anys, torna a Catalunya després de desenvolupar bona part de la seva etapa de formació al Barça, en què va destacar per la facilitat golejadors durant els cinc anys que hi va estar (més de 200 gols). El 2018 se’l va endur la Juventus i, tot i que es va entrenar amb regularitat amb el primer equip bianconero, no hi va arribar a debutar. El Manchester City va apostar pel jugador andalús fa tres mesos, el va fitxar per deu milions d’euros i li va firmar un contracte per quatre temporades. Moreno és un davanter hàbil, que pot jugar en qualsevol de les posicions d’atac, i amb bona definició. Ara té una gran oportunitat per fer un pas ferm en la seva trajectòria i exhibir tot el talent que va mostrar en l’etapa de formació.

Amb Muric i Pablo Moreno, el Girona reactiva les cessions des del Manchester City, una bona ajuda tenint en compte el context en què ha quedat després de veure frustrat l’ascens i veure reduït de manera notable el límit salarial, tenint encara un bon grapat de futbolistes –pendents de què passa d’aquí al 5 d’octubre– amb sous molt elevats. El City no tancarà l’aixeta, i el lateral dret brasiler Yan Couto, un altre futbolista molt jove (18 anys) i ple de talent, té ben encarrilada la seva arribada a Montilivi. El Girona té encara molta feina per resoldre als despatxos, però com a mínim Francisco podrà integrar dues peces més en l’última prova de pretemporada, a La Romareda.

UNA PROMESA

L’exblaugrana, de 18 anys, vol fer un pas ferm com a sènior després del pas per la Juve

EL DAVANTER

Pablo Moreno Taboada
Granada 03-05-2002 (18 anys) Alçada: 1,78 m
Etapa de formació
Granada 74, Ciudad de Granada i Barça
Etapa de sènior
13/14
Barça (Aleví A)
14/15
Barça (Infantil B)
15/16
Barça (Infantil A)
16/17
Barça (Cadet A)
17/18
Barça (Cadet A)
18/19
Juventus (Serie C) Juventus (Youth League)
19/20
Juventus (Serie C) Juventus (Youth League)
20/21
Girona (2a A)

EL PORTER

Muric, al City des del 2015, buscarà la continuïtat que no va tenir al Nottingham Forest

EL PORTER

Arijanet Anan Muric
Schlieren (Suïssa) 07-11-1998 (21 anys) Alçada: 1,98 m
Etapa de formació
Young Fellows Juventus, FC Zuric i Grasshopper
Etapa de sènior
16/17
City sub-18 (Premier sub-18) 22 p.
16/17
City sub-23 (Premier 2) 1 p.
17/18
City sub-23 (Premier 2) 15 p. City sub-23 (copa de campions) 1 p.
17/18
City (Premier) 0 p.
18/19
NAC Breda (1a) 1 p.
18/19
City (Premier) 0 p. City (copa de la lliga) 5 p. City sub-21 (EFL Cup) 1 p.
19/20
Nottingham F. (Cham.) 4 p. Nottingham F. (League Cup) 1 p.
20/21
Girona (2a A) ?
Etapa internacional
El 20 de novembre del 2018 en un Kosova-Azerbaidjan de la lliga de les nacions UEFA (11 vegades internacional)

PAS A LA JOVENTUT

Després d’un any sense cessions del City per prioritzar jugadors fets, ara hi ha apostes joves

NO VINDRAN SOLS

La via City està oberta i el lateral Yan Couto té ben encarrilada la seva arribada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)