Girona

MOZART SANTOS

TÈCNIC DE LA BASE DEL CORITIBA

“Té molt talent i entén el joc”

“Tant de lateral com de carriler sap jugar per fora i sap jugar per dins. A les inferiors havia jugat d’extrem”

Abans de fitxar pel Manchester City el mes de març passat, Yan Couto jugava al Coritiba, el club on es va formar. Allà va ser dirigit en les categories inferiors per Mozart Santos (Curitiba, Brasil, 1979), exjugador del Coritiba, la Reggina, l’Spartak de Moscou i el Palmeiras, entre altres equips.

Quina és la descripció de Yan Couto com a futbolista?
Té una tècnica molt depurada i una entesa del joc boníssima. Interpreta molt bé el futbol. És capaç de jugar de lateral, de carriler, sap jugar per fora, sap jugar per dins..., té capacitat per trobar espais i conduir. I, a més, tàcticament també és molt bo, tant des del punt de vista col·lectiu com individual. Defensa molt bé, tot i tenir baixa estatura. Ara té una mentalitat per defensar que hem anat treballant en els últims anys, una faceta que érem conscients que el podia convertir en un futbolista diferent.
Va veure-li una gran progressió des que el va tenir?
A les meves mans ja em va arribar un jugador molt evolucionat i molt bo. Tenia poques coses a millorar. Més que un treball de millora, es va tractar de polir-lo i, sobretot, fer-lo a jugar en una categoria superior, que li presentés més dificultats i que li exigís més. Això vam fer i se’n va sortir molt bé. Va jugar als equips sub-17, sub-20 i sub-23, i sense tenir encara els 18 anys, ja va estar i va arribar a debutar amb el primer equip del Coritiba, va ser una seqüència molt natural.
Què és el que més li agrada del jugador?
De totes les virtuts que té, tant en el sentit col·lectiu com l’individual, la que més destaco és que té molt de coratge. Ja ha arribat a ser professional, ara està en un equip com el Girona, després que el fitxés el Manchester City, i ho ha fet perquè té molt de talent, però també perquè té molt de coratge.
Al Girona li falten extrems en aquests moments. Podria jugar-hi, en aquesta posició? L’hi veu?
Al llarg de la seva carrera, durant el seu període de formació al Coritiba, hi va jugar de vegades, d’extrem, però quan jo el vaig entrenar no. Quan jo el vaig entrenar, sempre va jugar de lateral en una línia de quatre defenses, o de carriler amb tres centrals en una línia defensiva de cinc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)