Girona

Apostes sense espai

El Girona tanca la marxa de Pape Diamanka, que jugarà cedit a l’Albacete fins a final de temporada

El senegalès, amb un rendiment molt lluny de les expectatives, segueix un camí similar al d’Àlex Gallar

La necessitat d’alliberar-se de sous i ajustar-se a les restriccions del límit salarial, molt inferior al de la temporada passada, ha fet obrir la porta de Montilivi a futbolistes d’un caixet alt, com Borja García –traspassat a l’Osca– i Johan Mojica –cedit a l’Atalanta–, però han anat més enllà. Futbolistes que no havien aconseguit la titularitat, o que l’havien perdut, també han acabat fent les maletes per fer lloc a aire fresc i per alliberar massa salarial. Després d’Àlex Gallar, que ja va debutar amb el Cartagena, el Girona va tancar ahir la cessió de Pape Diamanka a l’Albacete. El migcampista senegalès, amb contracte per dues temporades més a Montilivi, jugarà al conjunt manxec fins a final de curs.

El Girona es va endur Diamanka l’estiu passat en fer valer la llei del més fort –tenia el límit salarial més alt amb molta diferència– i prendre’l a l’Oviedo, que el tenia ben encarrilat (el senegalès fins i tot va ser xiulat en la visita al Tartiere). Després d’enlluernar tothom marcant nou gols amb el Numància, el club blanc-i-vermell li va firmar un contracte per tres temporades. El rendiment, però, ha estat molt decebedor. Diamanka va completar la temporada passada jugant només 13 dels 46 partits com a titular. Va tenir participació en 25 duels (1.141 minuts) i no va marcar cap gol. Des del 19 de gener, en què un regal seu va provocar el gol de la derrota a Tenerife, ja no va jugar cap més partit fins al confinament. Va fer un mínim pas endavant en la represa, encara amb Martí. Amb Francisco, va participar en quatre dels sis partits de lliga i en dos de la fase d’ascens. L’últim, la tornada contra l’Elx, el va jugar sencer, després de la lesió de Gumbau en l’escalfament.

Tant Gallar (té contracte fins al 2023) com Diamanka han estat fiascos esportius i econòmics per al Girona. Les negociacions amb l’Albacete s’han acabat tancant amb el club gironí havent d’assumir part de la fitxa del senegalès, com ja li va passar amb Gallar i el Cartagena. Amb un rendiment pobre, molt lluny de les expectatives de l’estiu passat, tots dos han acabat trobant lloc en clubs més modestos de la categoria, amb la fórmula de la cessió i sense assumir tota la fitxa.

El Girona com a mínim allibera massa salarial, que li és imprescindible, i fa lloc per reconstruir l’equip amb jugadors que confia que li puguin aportar més rendiment que els que han marxat.

LA PARTICIPACIÓ

25
partits de lliga
va jugar el curs passat Diamanka, només 13 com a titular (1.141 minuts)

L’OPERACIÓ

El Girona haurà d’assumir part de la fitxa, però fa lloc i allibera massa salarial

PERFIL BAIX

Tant Gallar com Diamanka, fitxats fa un any, jugaran cedits en equips més modestos

El mig del camp, pendent de Granell

X.M. / J.S.

La cessió de Diamanka a l’Albacete reforça la idea del Girona de remodelar el mig del camp de l’equip de Francisco Rodríguez. Un dels fitxatges, Monchu, ja va debutar directament a l’onze inicial a Gijón, formant el doble pivot amb Gerard Gumbau. Ha d’arribar com a mínim un altre migcampista, si no són dos. La línia, de fet, està condicionada per la situació d’Àlex Granell. La incertesa respecte a la continuïtat del capità s’allarga des de fa setmanes. Granell ha rebut propostes i, si n’hi ha alguna que satisfaci tant el Girona com el jugador, tancarà un cicle a Montilivi. Si marxés el capità, encara seria més urgent reforçar el mig del camp, posició per a la qual Francisco també compta amb el jove Ibrahima Kébé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)