Girona

Una reconstrucció molt inquietant

El Girona perd Alcalá, Jairo i Zeballos i, amb el mercat tancat, manté la incertesa amb Granell, que també pot marxar

Arriben el davanter Nahuel Bustos, l’extrem Yoel Bárcenas i el mig Cristóforo

El Girona va deixar tots els deures per les últimes hores, i hi va posar tanta intriga que l’allargarà fins i tot amb la persiana abaixada. Perquè avui encara intentarà fer algun moviment, si pot incorporar algun jugador sense equip, i també es pot confirmar l’adeu del capità, Àlex Granell, el futur del qual no s’ha aclarit ni amb el mercat tancat.

Els primers moviments van ser per anunciar les cessions de Joaquín Zeballos al Barça B i de Jairo Izquierdo, que torna al Cadis per jugar a primera divisió. Més tard, ja a quarts de 10 del vespre, s’hi va afegir Pedro Alcalá, que tanca un cicle de cinc temporades al Girona –va rescindir el contracte que li quedava fins al juny-- i acompanyarà Jairo a Cadis. El club gironí, que havia afrontat amb un equip de circumstàncies les dues primeres jornades (dues derrotes), anava perdent peces. I d’altes, cap ni una durant hores i hores. Els fantasmes sobre experiències passades de mal record començaven a sobrevolar per Montilivi. El Girona ha arrossegat el peatge de quedar-se sense ascens el 23 d’agost amb una plantilla molt cara que limitava moltíssima el marge de maniobra, però la inoperància de l’àrea esportiva clamava al cel. No quedava pendent una última operació d’última hora, sinó que hi havia en joc la reconstrucció d’un equip que s’agafava amb pinces i que desesperava el seu entrenador, Francisco Rodríguez. Baixes i més baixes. I la incògnita, encara, del capità, Àlex Granell. Ni una sola alta, fins a escurar el límit.

El Girona tenia ben encarrilades al vespre dues incorporacions de pes per a la línia ofensiva que tant feia falta reforçar, però va trigar a poder-ho anunciar. El primer, un futbolista sense cap experiència en el futbol europeu, però teòricament molt més fet que els joveníssims Yan Couto i Pablo Moreno. És Nahuel Bustos, un davanter argentí de 22 anys que ha brillat al Talleres de Córdoba i que era objecte de desig de diversos clubs europeus. Passades les 11 de la nit, la web de LaLiga reflectia la inscripció de Nahuel, com a cedit per Talleres. El Girona també va aconseguir els serveis del panameny Yoel Bárcenas, que va fer un molt bon paper amb l’Oviedo. I ja amb el mercat tancat, el migcampista Cristóforo, un vell desig, que va poder incorporar perquè estava lliure.

Collat per la forta rebaixa del límit salarial i condicionat econòmicament per la continuïtat de Stuani, l’àrea esportiva liderada per Quique Cárcel se la juga amb una plantilla de 19 jugadors de camp i 3 porters. Seran, però, 18 jugadors de camp si finalment Àlex Granell acaba marxant, a l’estranger, perquè el mercat espanyol ja està tancat.

EL SALDO

Tot i que s’havia de reforçar, el club va tancar l’últim dia amb tres baixes i tres altes

DE MÍNIMS

Quedarà una plantilla força reduïda, si el club no en fitxa algun sense equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)