Mamadou Sylla guia al Girona (2-1) davant del Cartagena

2a divisió A. Un doblet de l’atacant senegalès dona el triomf a l’equip blanc-i-vermell que suma 12 punts dels últims 15 disputats

El Girona no s’atura i suma ja 12 dels últims 15 punts disputats. L’equip orientat per Francisco, no sense patiment, s’ha imposat (2-1) al Cartagena, en un partit en què ha jugat tota la segona part amb un home més, per l’expulsió del visitant David Forniés just abans del descans i en què ha brillat Mamadou Sylla autor dels dos gols de l’equip gironí.

La primera part ha estat igualada. El Girona amb un 4-4-2, amb Sylla i Bustosa dalt– l’argentí ha rellevat a Stuani que ha notat molèsties a l’escalfament i no ha jugat– ha generat perill sobretot a través de la mobilitat precisament dels dos puntes. Així s’ha avançat (8’) quan Samu ha vist la desmarcada de ruptura de Syllla a l’esquena de la defensa i li ha posat una gran pilota al senegalès que no ha perdonat davant del porter.

Estava còmode el conjunt orientat per Francisco, que en una jugada aïllada ha vist com es quedava sense avantatge; un innocent xut de Cayarga ha estat refusat malament per Juan Carlos i la pilota li ha caigut a Rubén Castro que, gairebé sense voler, ha fet l’empat.

Poc ha passat fins al descans, tret d’algun xut de Bustos, que no s’ho pensa a l’hora de tirar, i tret de la jugada clau, l’expulsió de David Forniés. El futboliosta del Cartagena ha deixat anar el braç en una acció amb Cristóforo, l’àrbitre ha interpretat agressió i l’ha expulsat. Una vermella rigurosa.

La segona part ha tingut el guió esperat i el Girona, amb un més, ha tingut l’esfèrica, davant d’un Cartagena endreçat al darrera i que ha amenaçat al contraatac. N’ha tingut dues claríssimes de Delmás i Elady, resoltes, ara sí, per Juan Carlos. Tot i això, el conjunt blanc-i-vermell ha tingut paciència, ha tocat, ha mogut la pilota d’un costat a l’altre i una centrada de Calavera ha acabat amb un cop de cap de Sylla (66’) que ha significat el 2-1.

Fins al final, el Girona ha intentat seguir controlant el joc amb la possessió i ha salvat bé els moments en què el rival ha buscat l’empat. En la última jugada del matx, el Cartagena s’ha quedat amb nou ja que Alex Martín ha fet falta a Sylla quan encarava la porteria a la recerca del tercer.