Girona

Un trencaclosques i tres punts

El Girona visita el feu del Saragossa totalment en quadre, amb vuit baixes i només 15 jugadors del primer equip

Francisco només té un migcampista, Gumbau, i dos centrals, Bernardo i Bueno, que podria jugar a la medul·lar

L’atapeït calendari amb què s’ha trobat el Girona en aquest inici de competició no permet cap descans. Ja són 17 dies sense fre, amb partit cada tres dies, i avui la nova estació és el feu del Saragossa. Només 72 hores després de l’encomiable esforç dut a terme contra l’Almeria, en un matx en què els blanc-i-vermells van aconseguir un punt d’or jugant amb vuit futbolistes, el grup gironí viatja a La Romareda mancat d’efectius, en situació crítica, totalment en quadre. I és que acumula fins a vuit baixes, alguna de capital, com les de Stuani i Samu, els dos referents ofensius, que una jornada més no hi seran. L’ariet continua amb molèsties, no acaba de fer net i no se sent encara preparat per tornar a la competició, mentre que el mitjapunta té un cop al peu que li provoca dolor i que no li permet jugar si no l’infiltren, i per això s’han quedat a casa. La resta d’absències s’esperaven ja que Muric i Juanpe continuen recuperant-se de les lesions muscular; Ibra Kebé segueix en quarantena per haver donat positiu de Covid-19, i Ramalho, Cristóforo i Monchu hauran de complir sanció, llevat que avui, abans de l’inici del xoc, el comitè de competició retiri a algun dels tres jugadors la vermella rebuda a Almeria. Són quinze només, doncs, els jugadors de què disposa Francisco, que va completar la convocatòria amb cinc del filial.

L’onze haurien de ser faves comptades, tenint en compte que d’aquests quinze un és Suárez, el porter suplent, i un altre Yan Couto, que tot just ahir va completar el primer entrenament després d’haver estat les dues últimes setmanes amb la selecció del Brasil sub-20 i encara no ha debutat amb el Girona, però res més lluny de la realitat.

Tot i tenir poques peces, tretze potencials titulars, Francisco té un hàndicap important a l’hora de fer l’alineació ja que d’aquests tretze només un és migcampista, Gumbau. Això condiciona, i molt, el plantejament per a l’enfrontament del tècnic, que té un vertader trencaclosques per confeccionar l’onze i que, faci el que faci, haurà de reciclar alguns jugadors en una altra posició. Les possibilitats són múltiples, i el principal dubte és com disposarà l’equip i com formarà l’eix de la defensa i la medul·lar.

Per a la medul·lar, l’home que podria acompanyar Gumbau és Bueno, que ja ha actuat de pivot en alguna ocasió, però això comportaria quedar-se només amb un central perquè l’uruguaià i Bernardo són els únics convocats. En aquest sentit, les opcions per fer de central serien Luna o Calavera, laterals sense experiència a l’eix de la defensa, però amb condicions, a priori, per complir en la demarcació. Si Francisco optés per jugar amb quatre al darrere, Luna seria qui formaria tàndem amb Bernardo, i si fossin tres centrals, s’hi afegiria Calavera. Una altra variant seria que Bueno no es mogués de la defensa, la qual cosa obligaria a poblar el mig del camp amb futbolistes més acostumats a jugar per fora que no pas per dins, com ara Aday o Yoel, que escortarien Gumbau. Sembla segur, però, que, sigui quin sigui el sistema, hi haurà doble punta, amb Sylla i Nahuel, i que Valery, sigui de carriler o d’extrem, tornarà a iniciar un matx.

Un Saragossa dubitatiu

L’equip dirigit per Rubén Baraja no està protagonitzant un bon inici de campionat i s’enfronta al partit en un moment de molts dubtes. El conjunt aragonès encadena cinc jornades sense aconseguir cap victòria, i només ha sumat dos punts dels últims 15 disputats.

ABSÈNCIES CLAU

Stuani i Samu no acaben de fer net i, una jornada més, no hi seran

EL RIVAL

El Saragossa fa cinc partits que no guanya i ha sumat 2 punts de 15

La Romareda, bon record recent

Tradicionalment un camp nefast per al Girona, La Romareda s’ha convertit recentment en un estadi de bon record per als blanc-i-vermells. Fins al 2015, mai hi havia guanyat, en vuit visites hi havia recollit set derrotes i un empat, però des d’aleshores sempre ha tornat amb alguna cosa quan hi ha anat. Va estrenar-se l’esmentat 2015, en l’anada del play-off (2014/15), amb una contundent victòria (0-3) que finalment no va servir per a res ja que a la tornada va ser eliminat a Montilivi; en la lliga següent (2015/16) va repetir resultat (0-3), i un any més tard (2016/17) també hi va guanyar bé (0-2). L’última vista va ser el curs passat (2019/20), i el partit va acabar en empat (3-3).

En espera del comitè de competició

Tot i ser mínimes, el Girona alberga esperances de poder comptar per al partit d’avui amb algun dels tres expulsats de diumenge al feu de l’Almeria. I és que dilluns el club gironí va recórrer contra les targetes vermelles que van veure Ramalho, Cristóforo i Monchu i va presentar un recurs al comitè de competició amb l’objectiu que algun dels amonestats vegi aixecat el càstig, cosa que s’entreveu complicada d’acord amb l’acta arbitral d’Arcediano Monescillo. El comitè es reuneix avui. “Abans del partit pot sortir la resolució. És difícil que ens puguin treure les targetes, però esperarem i veurem quina decisió podem prendre si ens en treuen alguna”, va indicar ahir Francisco. “Si hi ha alguna possibilitat, intentarem que estiguin amb nosaltres”, va declarar l’entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)