Girona

El protagonista

Bernardo Espinosa

Un gol per avui, una absència per demà

Bernardo Espinosa va ser clarament el protagonista de l’empat a un gol del Girona contra Las Palmas a Montilivi. El colombià va ser l’autor de la diana que igualava la que havia fet Ruiz al llindar de la mitja part, gràcies a un cop de cap després d’una centrada de Samu Sáiz en l’execució d’una falta lateral. Bernardo es va estrenar en la lliga per ajudar a sumar el quinzè punt del curs, però en la penúltima jugada de l’enfrontament va ser expulsat per doble amonestació. La vermella farà que el de Cali es perdi el duel de dissabte del Girona contra el Mallorca, també a Montilivi, una absència que tornarà a obligar Francisco a esprémer-se el cervell en vista de les baixes ja sabudes de Juanpe, que continua recuperant-se d’una lesió muscular, i de Ramalho, que disputarà amb Angola dos partits de classificació per a la copa d’Àfrica. Un nou drama per al tècnic andalús, que es queda amb Santi Bueno com a únic central natural per afrontar el partit contra el segon classificat, un dels aspirants a l’ascens a primera, que fa setmanes que ha agafat velocitat de creuer per complir l’objectiu més ambiciós. En resum, Francisco s’haurà d’inventar una parella per a Bueno a l’eix.

Durant tot el partit, Bernardo va tornar a mostrar el seu repertori habitual en el joc aeri. En aquesta faceta, la sensació és que el colombià és impenetrable i això li permet suplir d’allò més bé les mancances a l’hora de recuperar la posició en les transicions ràpides dels rivals, el seu punt feble. El defensa blanc-i-vermell no va tenir gaire feina, sobretot durant la primera part, i en la segona es va erigir en una de les solucions per generar perill a la porteria rival. Primer, Samu li va posar una pilota que va rematar massa centrada, però en la segona oportunitat, també amb Samu com a assistent, Bernardo va marcar millor els temps de salt per impulsar-se, girar el coll i enviar la pilota al fons de la xarxa canària. Va establir així el que seria l’1-1 definitiu d’un partit espès en línies generals.

La punteria i la bona feina de Bernardo van donar ahir un punt al seu equip, però una acció final sense perill, per la llunyania respecte a l’àrea de Juan Carlos, va deixar els gironins orfes de líder en la defensa per al pròxim matx. La vermella és la sisena que rep el Girona en les primeres deu jornades del campionat, camí cap a les tretze, el rècord gironí en la LFP de la campanya 2010/11.

94
minuts
3
rematades
1
gol
1
targeta vermella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)