Girona

Francisco: “No podem pensar en una altra cosa que no sigui la permanència”

El tècnic parla en la roda de premsa prèvia al partit contra l’Espanyol que el Girona afronta, de nou, farcit de baixes

Francisco ha comparegut aquest migdia en la roda de premsa telemàtica prèvia al partit que demà el Girona disputa contra l’Espanyol al RCDE Stadium. Amb l’equip farcit de baixes, sis jugadors del filial han completat la convocatòria de 20 futbolistes: Juan Carlos, Suárez, Bernardo, Franquesa, Cristóforo, Samu Saiz, Monchu, Yan Couto, Calavera, Pablo Moreno, Luna, Santi Bueno, Yoel Bárcenas, Gumbau, Terrats, Monjonelll, Turmo, Pau Víctor, Pachón i Suleiman.

Baixes d’Aday i Juanpe

S’ha de ser realista. Tenim una setmana complicada, amb baixes. Teníem la il·lusió de recuperara Juanpe properament però aquesta nova lesió fa que no podem comptar amb ell pràcticament fins a fins d’any. I Aday ve fent un esforç terrible per ser amb els companys, no estava al cent per cent tampoc, ha tingut una lesió que l’impedirà també estar amb nosaltres fins a final d’any. Només podem ser fort i amb els disponibles que tenim intentar treure el millor d’ells per competir el màxim contra el millor equip de la categoria.

El seu estat d’ànim

Per moments fa mal, perquè estem sota mínims, necessitem gent per competir. Jo ja sabia que seria un any complicat, sobretot a l’inici però jo intento oblidar-me dels que no poden participar i centrar-me en els que sí ho poden fer. Hem d’intentar tirar d’orgull, de sacrifici per competir i treure endavant aquesta situació.

De Tomás i Embarba

Qualsevol equip voldria tenir a Raúl de Tomás i Embarba, de segona i també de primera. Seria injust centrar-se en ells dos. És un equip molt ben treballat, amb un entrenador que està traient rendiment de l’equip. Té jugadors de primer nivell a la categoria, de primera divisió que estan competint molt bé. Son favorits però tirarem d’orgull. Som pocs però volem ser valents i honrats amb la nostra feina.

Quan estarà tota la plantilla?

L’objectiu és que al gener tinguem les forces i els punts suficients per poder competir bé. Serà difícil i toca remar, ser fort mentalment, independentment dels resultats. Serà difícil, avui hem entrenat amb 12 jugadors del primer equip. Però no abaixarem els braços, compto que per principi d’anys estarem tots o gairebé tots.

Espanyol, difícil

És un equip que va primer, superior a la resta pel què fa a plantilla però nosaltres anirem a treballar, ens ho deixarem tot. Davant les adversitats hem d’estar junts i ser forts. Ens agradaria donar-li més a la gent, per això treballem, però ara tocar ser fort mentalment i sortir units d’aquesta situació.

Pla per a la davantera sense Sylla, Nahuel i Stuani

Intentarem treure el millor onze. Per a la davantera tenim opcions del filial també de gent que ho està fent molt bé. Demà decidirem.

Ramalho, 2 partits

Jo entenc que aquella jugada no dona per expulsió. Em va enganxar molt a prop i no era una agressió, simplement se’l va treure de sobre per marxar cap enrere i en aquest cas, el jugador del Mallorca, Cardona, exagera. Després es comet aquest error de no revisar-ho bé. Jo pensava que no seria ni sanció, que li traurien la targeta, però li han caigut dos partits que la veritat és que no ho entenc. Ells tindran les seves raons, s’han de respectar i, a partir de demà, intentarem que sigui diferent, no ens torni a passar i nosaltres si estem fent alguna cosa malament, posar de la nostra part per evitar aquestes situacions que ens estan condemnant.

Pla de partit

Hem de ser conscients de la realitat. Intentarem fer un partit llarg. Ser ambiciosos però, hem de saber que ells ens dominaran moltes estones i hem d’estar mentalitzats que haurem de treballar. Haurem de tancar bé línies per dins on ells acumulen molta gent. Ofensivament l’Espanyol és un equip, tenen molta gent a camp contrari, amb laterals profunds, i a nivell defensiu, molt equilibrat, ho demostren els números. Hem treballat com fer-los mal, patirem però buscarem els tres punts. Haurem de ser compromesos, defensar a camp propi, i a partir d’aquí intentar generar aquests espais per poder sortir.

Firma l’empat?

No firmo l’empat. Nosaltres volem guanyar cada partit però soc realista i sé la circumstàncies en les que anem i el rival al qual ens enfrontem. Hem de treballar el partit, buscant els tres punts, lògicament si després és un, segons com hagi anat el partit potser ens donem per contents. El vestidor em coneix molt bé i sap la mentalitat amb la que afrontem els partits.

L’objectiu de la temporada

Estem vivint un moment difícil. Tenim 15 punts però hem de ser realistes, primer hem de pensar en la permanència. Ara mateix no podem pensar en una altra cosa. Hem de treure punts i quan sigui gener, recuperar a gent, i poder ser un millor equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)