El protagonista

Yoel Bárcenas

La cara de la reacció

El partit s’encaminava al final, no quedaven ni deu minuts, amb l’Espanyol guanyant davant d’un Girona esgotat, i al qual s’intuïa que li quedava poca benzina per intentar l’heroïcitat de buscar l’empat, quan Puado va plantar-se sol davant de Juan Carlos i aquest va negar-li el 2-0 amb una sensacional aturada en dos temps. Ràpidament el sentinella blanc-i-vermell va posar la pilota en joc, va buscar Yan Couto prop de l’àrea, i aquest, sense perdre temps també, va conduir fins al mig del camp, on va trobar a Yoel Bárcenas. I allà, amb el panameny amb la pilota als peus, a 40 metres de la porteria de Diego López, escorat a la dreta, i rodejat de rivals, va començar la remuntada gironina. I és que Yoel va ser la cara de la reacció del Girona ahir a l’RCDE Stadium. Primer marcant el golàs de l’empat i, just després, generant la diana del triomf de Samu Saiz, ja que va ser l’autor de la passada a Santi Bueno que va propiciar el penal.

Tot, però, va tenir el principi en el minut 83, amb aquella pilota que va rebre de Yan Couto lluny del gol. El més normal hauria estat trepitjar-la, agafar una mica d’aire i tornar a començar amb més calma i fer un atac amb més gent, però Yoel, força entonat, estava ahir amb confiança i s’hi va atrevir. Amb un Girona gairebé rendit no tenia tampoc res a perdre, i va avançar; primer va encarar Cabrera, mentre dibuixava una diagonal cap a dins, després amb un eslàlom va superar Pedrosa i Mérida, que van intentar aturar-lo, i un cop a la frontal es va treure una fuetada amb l’esquerra, rasa, potent, que va passar entre David López i Calero i que va entrar ajustada al pal dret de Diego López. Un gol celebrat com una victòria en el grup gironí tal com havia anat tot; però el panameny no havia dit l’última paraula. Quatre minuts més tard, en el 87, després d’un córner picat pel Girona, va aconseguir la pilota fora de l’àrea i, amb molt d’encert, la va filtrar entre un bosc de cames blanc-i-blaves per fer-la arribar a la zona de perill a Bueno, que va acabar sent objecte de penal per part de Cabrera. Amb una actuació absolutament determinant, Yoel, que tornava després d’estar deu dies amb la selecció del Panamà, fa doncs un pas endavant en el Girona.