El Peralada trenca la ratxa

3a divisió. El conjunt xampanyer s’imposa al Girona B i estronca la sèrie d’invencibilitat dels blanc-i-vermells, que encadenaven 31 partits oficials sense perdre

GIRONA B 0 PERALADA 1

GIRONA B:Jona, Sergi (Monjo, 35’), Dan, Gamell, Nil, Jofre (Alejandro Ariel, 84’), Joel (Kemo, 46’), Ferran, Adri (Àlex, 61’), Sulei i Turmo (Guillem, 61’).PERALADA:Aroca, Puig (Micaló, 61’), Romero, Amoedo, Coro, Eric Vilanova, Maxi (Papa, 61’), Josu (Diaby, 72’), Arnau Ortiz (Muritala, 72’), Ritxi (Roger Cunill, 89’) i Adrià Casanova.GOLS:0-1 (42’) Ritxi, de penal.ÀRBITRE:Moreno Villaécija.T.G.:Als locals Monjo, Nil i Dan; als visitants Josu, Adrà Casanova, Ritxi i Diaby.T.V.:Doble amonestació al visitant Amoedo (53’).

El derbi gironí de la jornada, el duel d’invictes entre el Girona B i el Peralada, se’l va emportar el conjunt xampanyer. L’equip orientat per Albert Carbó va saber resistir en una segona part que va jugar gairebé sencera amb un home menys, per l’expulsió d’Amoedo al minut 53, i va fer valer la diana que Ritxi va anotar al primer temps. La victòria confirma el bon inici dels blanc-i-verds, que sumen tres triomfs i dos empats, i posa fi també a l’espectacular ratxa de 31 partits oficials seguits sense perdre que posseïa el Girona B, que no coneixia la derrota des del 12 de maig del 2019, quan a primera catalana (2018/19) va caure a casa contra el Lloret per un resultat idèntic al d’ahir (0-1).

Al municipal de Riudarenes el duel va tenir dues parts molt diferents. En la primera va regnar la igualtat, amb els locals ben endreçats cedint la pilota als visitants i aquests intentant generar ocasions. Amb aquest plantejament tots dos equips van tenir oportunitats: pels blanc-i-vermells en va buscar Turmo, amb dos xuts que van marxar fora, i pels blanc-i-verds també van poder moure el marcador Arnau Ortiz i Casanova, en una doble ocasió. No va ser però fins just abans del descans que va aparèixer l’encert, i el Peralada, mitjançant un penal executat per Ritxi (42’), es va avançar.

Un guió distint va tenir el segon temps, ja que el matx va canviar radicalment amb l’expulsió d’Amoedo per doble amonestació. Amb la superioritat, el conjunt dirigit per Axel Vizuete va dominar i va crear situacions de perill sobre la porteria d’Aroca, i va tenir-ne de clares, sobretot a les botes de Ferran i Sulei, que no van afinar. Fins al final, els xampanyers van serrar les dents i van aguantar l’avantatge.