Territorial

El juvenil del Girona, davant de l’examen més complicat

Divisió d’honor juvenil. Els d’Àlex Marsal, que sumen 10 punts dels 12 possibles, visitaran diumenge l’Espanyol, que es va posar líder dimecres amb quatre victòries en quatre partits

L’inici de temporada del juvenil A del Girona al subgrup 3A de la divisió d’honor és pràcticament perfecte, i és que els gironins han guanyat amb solvència a la Damm (0-2), al san Francisco (3-0) i a l’Atlético Villacarlos (4-0) i van aconseguir rescatar un punt de la visita al camp del Barça (1-1). Aquests registres han permès als gironins marcar el ritme de la lliga en les primeres jornades, però dimecres van veure com l’Espanyol l’avançava en la classificació després de jugar el partit ajornat de la primera jornada golejant a l’Atlético Villacarlos (1-5). Aquesta victòria ha situat els blanc.i.blaus líders, i és que han sumat els 12 punts possibles superant amb molta solvència rivals complicats com el Cornellà (4-0), el Mallorca (3-1) i l’Europa (1-2).

L’inici que estan firmant el Girona i l’Espanyol els està deixant sense perseguidors immediats en la taula, i és que l’únic equip que tampoc coneix la derrota és el Barça, però els blaugrana han empatat tres partits i només sumen sis punts, ocupant la quarta posició. El tercer classificat és el Penya Arrabal, amb set punts. I el més important, el Girona ja ha aconseguit un bon coixí respecte la sisena posició –els cinc primers són els que es jugaran el títol en la segona fase enlloc de lluitar per la permanència. Concretament el Girona li treu sis punts al Mallorca, que de moment és sisè.

Duel d’alçada

Amb aquesta bona arrencada el Girona es pot permetre ser més ambiciós que mai, però ho haurà de demostrar diumenge en el gran duel de la jornada, i és que els d’Àlex Marsal visitaran precisament l’Espanyol amb el lideratge en joc. Serà a les 17h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, on els blanc-i-vermells volen donar un cop de puny sobre la taula per consolidar-se com un dels favorits a acabar en les dues primeres posicions del subgrup, que són les que donen accés a jugar la copa, a més de partir amb moltes opcions de lluitar pel títol en la segona fase.

Visitar l’Espanyol, però, mai és fàcil, i menys ara que els blanc-i-blaus estan en un estat de forma pletòric –això sí, arribaran més cansats després de jugar entre setmana, amb un viatge llarg inclòs. En els últims anys, però, el blanç del Girona a la Dani Jarque no és gens dolent, i és que en les últimes cinc visites hi ha aconseguit dues victòries, en les temporades 2018/19 (0-1) i 2017/18 (1-3), i un empat al curs 2015/16 (2-2). Això sí, els dos partits que els gironins han perdut al camp de l’Espanyol han estat amb golejada, i és que la temporada passada el resultat va ser un 5-2 i en el curs 2016/17 els gironins van perdre 5-1.

Amb aquest escenari el Girona té clar quina ha de ser la seva línia a seguir, la de la solidesa defensiva, i és que després de les primeres jornades els gironins només han encaixat un gol, al camp del Barça, i en una errada a la sortida d’un córner. A dalt, l’equip té gol, i és que amb deu dianes és el segon màxim golejador de la categoria, només superat precisament per un Espanyol que n’ha marcat 14 –els blanc-i-blaus n’han encaixat tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)