Girona

El guia més esperat

El retorn de Stuani dona una visió més esperançadora al Girona, que rep el Mirandés (21.30 h) en un context delicat

L’equip que prepara Francisco, que també recupera Nahuel Bustos, necessita refer-se de versions fosques, amb poquíssima producció ofensiva i 6 punts dels últims 21 en joc

En plena sequera de punts i de gols, i en el context més delicat des de l’arrencada de temporada, el Girona té la millor arma per començar-se a espavilar. L’equip que prepara Francisco rep aquesta nit (21.30 h) el Mirandés amb la pressió que li genera l’encallada –tres derrotes en quatre partits i 6 punts dels últims 21 en joc–, però amb un argument majúscul per a l’esperança. Torna el guia. L’amo. “La bandera”, com el qualificava Francisco. Cristhian Ricardo Stuani, el futbolista acostumat a batre rècords golejadors de blanc-i-vermell, ha superat una fase llarga d’inactivitat i està a punt per ajudar l’equip a trencar la sequera. El retorn de l’uruguaià, que només ha participat en dos partits (120 minuts i cap gol), és la vitamina més esperada pels seus companys, que saben que Stuani és més que un golejador. A més, s’hi afegeix Nahuel Bustos, també recuperat, per la qual cosa la primera línia d’atac passa de dependre de manera exclusiva de Mamadou Sylla a tenir les tres peces a punt. Augmentar les prestacions ofensives, després d’acumular 7 dels 14 partits sense veure porteria i de deixar molt mins el registre de xuts a porta en els últims partits, és una obligació per als de Francisco.

Toca espavilar-se

La derrota a Alcorcón ha deixat en mal lloc el Girona, que s’havia proposat competir i resistir tot esperant que amainés el temporal de les baixes però que, més enllà de la remuntada al camp de l’Espanyol (1-2), ha anat acumulant decepcions. Lluny dels de dalt, els gironins no tenen cap més remei que mirar de començar a agafar regularitat. De Montilivi, per exemple, han volat 11 punts dels 18 en joc, i les últimes cites són decebedores: un empat contra Las Palmas (1-1) i dues derrotes per la mínima, contra el Mallorca i el Màlaga.

Amb els tres davanters de referència a punt, i sempre que l’estat físic ho permeti, és probable que Francisco n’alineï dos d’entrada. Ja ho havia provat –Nahuel i Mamadou van jugar junts contra el Castelló, el Cartagena i el Saragossa– però la reiteració d’absències el va frenar. Avui no hi ha Pablo Moreno, baixa per un problema a la cuixa, i la incògnita és si el tècnic jugarà amb extrems o amb tres futbolistes pel mig. Al darrere, és previsible l’entrada a l’onze de Jonas Ramalho. També aspira a recuperar la titularitat Enric Franquesa, que s’enfronta a l’equip en el qual va jugar cedit la temporada passada.

Renovat i eficient

El Mirandés ha perdut, respecte a la temporada passada, futbolistes que es van revalorar molt, com ara Marcos André, Merquelanz, Guridi, Malsa i Antonio Sánchez. Tot i això, l’equip –amb l’exentrenador de l’Sporting José Alberto López com a relleu d’Iraola– està oferint un rendiment òptim. Tenen cinc punts més (amb un partit més) que el Girona, i l’empat del Castelló a Anduva els va impedir fer el ple de 9 punts de 9 l’última setmana. Com a visitant, va començar molt fort –victòries a Tenerife i Sabadell– i va encadenar després quatre visites en què va aconseguir només un punt, però en l’última sortida va sorprendre Las Palmas (0-2). José Alberto López, que sol fer rotacions, no ha pogut recuperar Vivian ni Schutte i viatja amb 20 futbolistes. L’eslovac Erik Jirka, amb quatre gols, és el seu jugador més inspirat.

L’ENCÀRREC

Stuani ha d’ajudar a resoldre la sequera d’un equip sense gols en 7 dels 14 duels

EL RIVAL

El Mirandés, tot i perdre les millors peces del curs passat, ofereix un rendiment òptim

“De les sortides més exigents”

X.M.

El Mirandés, que va jugar dissabte contra el Castelló, té un dia menys de descans que el Girona. “Som dels pocs equips que haurem jugat tres partits en sis dies”, es queixava José Alberto López. Com ha fet Francisco més d’una vegada, el tècnic del Mirandés va criticar l’acumulació de partits: “Per mi és una barbaritat, però el calendari és així.” El marge per preparar cada partit és mínim: “Amb dos dies, la preparació de camp és pràcticament nul·la. Però els jugadors s’han recuperat i tenen la il·lusió de sempre d’anar a buscar els tres punts.” L’exentrenador de l’Sporting elogia el Girona, tot i el mal moment dels blanc-i-vermells: “És un equip de molt nivell, tant en l’aspecte col·lectiu com en l’individual. Tenen moltes variants tàctiques i estan molt ben treballats per Francisco i el seu cos tècnic. Serà una sortida molt exigent, de les més exigents fins ara.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)