3a divisió FEF

A culminar un gran somni

Copa Federació. El Llagostera busca el primer títol de la seva història al camp de Las Rozas (20.30 h) en una final que també té un botí econòmic

La història recent del Llagostera és plena de grans gestes i avui és el dia per obrir el llibre de tots aquests records i afegir-hi una nova foto, la primera amb una copa a les mans. I és que els d’Oriol Alsina visiten aquesta nit el camp de Las Rozas (20.30 h, Esport 3) en la final de la copa Federació, que es podria convertir en el primer títol oficial de la història del club. “Guanyar la lliga de 2a B i l’ascens a 2a A va ser una fita inigualable, però aquest segurament és el segon partit més important de la història del club. Som a la final de la copa dels modestos, una gesta que mai havíem aconseguit, i és el moment per gaudir, però també per competir al màxim, i és que no renunciem a res i no ens conformem amb el fet d’haver arribat fins aquí”, comenta el tècnic Oriol Alsina, conscient que només tenen una carta i no la poden deixar escapar: “És un partit molt complicat i que no tindrà una segona part per arreglar el que no surti bé.”

Per valorar el que representa la copa Federació només cal veure que els dos darrers equips a aixecar aquest títol són el Mirandés –va superar el Cornellà en la final del curs 2018/19–, ara a 2a A, i un històric com el Múrcia. De fet, els llagosterencs es convertirien tot just en el sisè equip català a coronar-se com a campió de la copa Federació, després del Martinenc –ho va fer l’any 1945–, el Mataró, el Sabadell, el Badalona i el Sant Andreu. A més de l’honor del títol, però, a Llagostera són molt conscients que avui s’hi juguen més que una copa, perquè el premi en metàl·lic per al campió és de 90.000 euros i per al subcampió, de 30.000. “És pràcticament una quarta part del nostre pressupost, així que és importantíssim per a nosaltres. Ho donarem tot per aconseguir l’objectiu, i és que per molt que tinguem cansament acumulat i que la situació no sigui la ideal aquest equip sempre competeix bé”, destaca el tècnic d’Arenys.

A fora i amb públic

El gran handicap que haurà de superar el Llagostera és el fet que la final es jugarà al camp de Las Rozas –extern a la ciutat esportiva de la federació, on els gironins es van entrenar ahir– i els locals tindran el suport del seu públic. “És un desavantatge que tenim, tot i que també és cert que fins ara havíem jugat sempre a casa”, comenta Alsina, que vol posar el colofó a una competició en què el Llagostera ha hagut d’eliminar al Nàstic i a l’UCAM, líders dels seus respectius grups de la categoria.

L’altra handicap seran les baixes, i és que Sascha, sancionat, i Pitu i Juvanteny, lesionats, seran baixa segura, a més d’algun jugador que arriba tocat.

LA PRÈVIA

Setzens de final
Las Rozas - Salamanca 3-1
Llagostera - Eixea 2-1
Vuitens de final
Las Rozas - Tenisca 3-1
Llagostera - Nàstic 2-1
Quarts de final
Melilla - Las Rozas 1-2
Llagostera - Platges de Calvià 3-0
Semifinal
Las Rozas - Leioa 1-0
Llagostera - UCAM Múrcia 2-1

PER ALS ELEGITS

Arribar fins aquí ja compensa l’esforç que hem fet, però ni de bon tros ens conformem
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Pujar a 2a A és inigualable, però aquest segurament és el segon partit més important de la història del club i ho donarem tot
Els gironins volen agafar el relleu del Múrcia i ser el sisè equip català que alça el títol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)