Mala jornada pels tres gironins de tercera

El Figueres empata a Vilatenim contra l’Horta (1-1) el dia que el Peralada perd la imbatibilitat a Granollers (0-1) i el Banyoles cau al camp del Cerdanyola (0-1)

La jornada de tercera divisió s’ha disputat concentrada aquest migdia i no ha deixat un bon balanç pels equips de la demarcació gironina, i és que cap dels tres que jugava –al Girona B li tocava descansar– ha aconseguit la victòria. De fet, l’únic que ha pogut rascar un punt ha estat el Figueres, que ha empatat a Vilatenim contra l’Horta (1-1), mentre que el Peralada i el Banyoles han perdut per la mínima (0-1) als camps del Granollers i el Cerdanyola, respectivament.

El punt per al Figueres no ha deixat un bon gust de boca, i és que els de Javi Salamero, que han fet mèrits per més, continuen sense guanyar a casa. Si la Unió ha merescut alguna cosa més és perquè en la primera part els altempordanesos han tingut moltíssimes bones ocasions per obrir el marcador, però han arribat al descans perdent després que Buba marqués, en el 45, el 0-1 en l’única ocasió de l’Horta. Els figuerencs han remat en la segona part i han trobat l’empat amb un gol de Pol Gómez (63’), però tot i intentar-ho no han aconseguit capgirar el marcador i s’han hagut de conformar amb l’empat.

A diferència del Figueres el Peralada, que encara no coneixia la derrota, no ha aconseguit reaccionar al gol del Granollers, que ha arribat a l’inici de la segona part amb un remat de cap d’Albert Ruiz (56’) i ha servit per decidir un partit força igualat, en què els xampanyers han tingut lleugerament el control del partit però no han aconseguit generar ocasions clares de perill, mentre que els vallesans, molt sòlids en defensa, han gaudit de bones ocasions al contraatac més enllà de l’acció del gol. Arnau Ortiz, i Pime ja en l’afegit, han tingut les millors ocasions dels xampanyers per firmar l’empat, però han topat amb un Marc Priego molt segur.

Qui també ha acabat amb les mans buides ha estat el Banyoles, que s’ha vist superat pel líder, el Cerdanyola, en un partit amb poques ocasions. Els de Pitu Batlle han fet una gran feina defensiva durant la primera hora de partit, però han encaixat l’1-0 en el 60’ en una jugada aïllada que ha finalitzat Pablo. Amb el marcador en contra els banyolins han buscat el gol de l’empat, però tampoc han disposat de cap ocasió clar més enllà d’un bon xut de Monchi des de la frontal que ha desviat el porter i una acció de Henry en l’últim segon.