Territorial

L'Olot desfà l'equilibri

Torneig de l'Estany. El conjunt garrotxí es va endur el títol de la 47a edició per diferència de gols, després d'un triomf de cada equip. Els de Calderé van golejar amb contundència el Figueres

Amb una victòria per a cadascun dels tres participants, la 47a edició del torneig de l'Estany es va resoldre per la diferència de gols. I l'Olot, que va viure les dues cares –i de regust ben diferent– en els dos partits de 45 minuts que va disputar, es va tornar a endur el títol cap a la Garrotxa. El més destacat va ser el 4-0 que van endossar els de Calderé al Figueres en el duel entre els dos equips de tercera divisió, que diumenge es tornaran a trobar a Vilatenim, en la copa Catalunya.

El Banyoles va sorprendre l'Olot en el primer partit. Tot i que les primeres ocasions van ser dels garrotxins –Dembo, Litus, Marc i Amargant van tenir rematades per marcar el 0-1–, el conjunt amfitrió també va saber crear perill. I, en el minut 37, Ignasi va batre el porter visitant. L'Olot va mirar d'empatar en els últims minuts, però li va faltar encert.

La victòria de l'amfitrió va provocar que el duel entre els dos equips de tercera fos el segon. I l'Olot, que necessitava guanyar per mantenir possibilitats d'assolir el trofeu, va golejar amb contundència el Figueres. Hèctor Simon va obrir la llauna ben aviat, Sergio Álvarez va marcar el seu primer gol com a garrotxí i, quan no s'havien disputat ni 20 minuts, Lluc va fer el 3-0. Els alt-empordanesos no van tenir res a fer davant l'efectivitat del conjunt de Ramon Maria Calderé. Per si quedava encara alguna dosi d'incertesa, David Bigas va marcar el 4-0 i va tancar la golejada dels olotins.

En l'últim partit, el Figueres es va refer del cop i va imposar la superioritat que marca la diferència de categoria amb el Banyoles. El conjunt de Chicho Pèlach va dominar amb tranquil·litat i va marcar quatre gols. La golejada, però, no li va ser suficient per aixecar el títol. Amb tres punts per a cada equip, el 3x1 es va resoldre per la diferència de gols (+3 de l'Olot, 0 del Figueres i -3 del Banyoles).

BANYOLES: Donat, Facu, Edile, Lanzas, Dani, Andreu, Sala, Gispert, Jam, Marc i Isaac (Ignasi). OLOT: Guillem, Micaló, Fran, Ferru, Lluc, Abel, Amargant, Héctor, Mas, Dembo i Litus. GOLS: 1-0 (37') Ignasi.

BANYOLES1

OLOT: Quintanas, Escudero, Abel (Roger, 28'), Bigas, Sergio, Kike, Lluc, Hèctor, Alfredo, Amargant (Jose, 17') i Dembo (Èric, 20'). FIGUERES: Valerós, Varese, Ian Vila, Venzal, Cunill, Pitu, Enric Genís, Pep Chavarria, Revert, Torque (Pedro, 34') i Ritxi. GOLS: 1-0 (4') Hèctor. 2-0 (15') Sergio Álvarez. 3-0 (18') Lluc. 4-0 (29') Bigas. ÀRBITRE: Montbrau Morcillo.

FIGUERES0

BANYOLES: Ivan, Bayot, Lanzas, Roger, Edile, David, Toni Güell, Eric, Oliver, Joel i Ignasi. FIGUERES: Bartrina, Marcos, Albert, Romero, Max, Pep, Maik, Pedro, Moha, Casanova i Turón. GOLS: 0-1 (15') Pedro. 0-2 (20') Moha. 0-3 (31') Moha. 0-4 (37') Casanova. ÀRBITRE: F. Campaña.