El Figueres, amb més cor

Copa Catalunya. La Unió iguala un 0-2 (31') a còpia d'esforç i treball i accedeix a la tercera eliminatòria de la competició després d'una bona actuació de Gallego en la tanda de penals

El Figueres va superar l'Olot en la tanda de penals de la segona eliminatòria de la copa Catalunya després d'empatar a dos gols contra els garrotxins. Els de Ramon Calderé van arribar a avançar-se 0-2 després de mitja hora, però no van saber mantenir la renda i van veure com els de Chicho feien un pas endavant, mostraven el seu caràcter i, a còpia d'esforç i passió igualaven l'enfrontament. Els primers minuts van ser d'allò més igualats. Tot i això, el Figueres va tenir les millors aproximacions, sobretot, gràcies a l'activitat incansable de Moha Chabboura en atac. Quan el matx mantenia un ritme més aviat baix, Marc Mas va assestar dues garrotades a la Unió. En el 29', el davanter va caçar a la perfecció una centrada per la dreta de Kike Sánchez i va superar Gallego i, només dos minuts després, Èric Vilanova va cedir una esfèrica al punta, que va rematar a plaer. Els dos minuts d'inspiració olotina van fer mal als figuerencs, que van empassar saliva per arromangar-se les mànigues i capgirar la tendència iniciada pel golejador de l'Olot. A poc a poc, i amb molta paciència, els empordanesos van menjar terreny als olotins, fins que una passada de Pedro del Campo va arribar a les botes de Revert. Tampoc va fallar l'estilet de la Unió, que va retallar distàncies (44') per arribar al descans amb un altre regust de boca.
La Unió ho iguala
En la segona part, els jugadors dirigits per Chicho van fer un pas endavant per mirar d'igualar el matx. Entre els canvis habituals, Revert i Maik Molist van fer lluir Conesa (en el 63' i el 66'). L'arribada figuerenca amb més perill, però, va ser a través d'una falta directa executada per Revert. El magistral llançament del davanter es va estavellar al pal (74'), ja amb Conesa sense poder fer-hi res. Era el presagi de l'empat, que va arribar deu minuts després, en un córner servit per Pedro que Cunill va rematar molt bé amb el cap. Al final, Quimo va aturar un contraatac de Mas per evitar el hat-trick del silenc, i va abocar l'eliminatòria a la tanda de penals. L'infortuni olotí i, sobretot, la bona actuació de Gallego, que va aturar dues penes màximes –a Blázquez i a Uri–, van classificar el Figueres per a la tercera eliminatòria, en la qual s'enfrontarà al Gavà (2a divisió B).

FIGUERES2 (3)
OLOT2 (1)

FIGUERES: Gallego, Quimo, Sergi Romero, Cunill, Varese, Venzal (Casanova, 75'), Maik Molist, Pedro del Campo, Ritxi Mercader (Torque, 61'), Moha (Bonaventura, 78') i Javi Revert. OLOT: August, Kike (Litus, 79'), Jose, Lluc (Escudero, 62'), Bigas, Hèctor Simón, Roger Vidal (Abel, 62'), Èric Vilanova (Blázquez, 56'), Alfredo (Dembo, 56'), Marc Mas i Sergio Álvarez (Uri Santos, 62'). GOLS: 0-1 (29') Marc Mas. 0-2 (31') Marc Mas. 1-2 (44') Javi Revert. 2-2 (84') Cunill. PENALS: 1-0 Revert. 2-0 Pedro del Campo. 2-1 Escudero. 3-1 Maik Molist. ÀRBITRE: Mancera Antón. T.G.: als locals Moha i Varese; als visitants Roger Vidal, Uri Santos i Blázquez. T.V.: cap. PÚBLIC: Uns 600 espectadors a l'estadi de Vilatenim.