Girona

El protagonista

Òscar Ureña

Debut prometedor

Els entrenadors valents són els qui aposten pels futbolistes que mereixen una oportunitat pel rendiment que ofereixen, més enllà del que digui el DNI o de l’experiència que acumulin damunt d’un terreny de joc. Contra l’Amorebieta, en el primer partit de lliga del curs 2021/22, Míchel Sánchez no va dubtar en donar l’alternativa al jove Òscar Ureña i situar-lo en el seu primer onze inicial en partit oficial com a tècnic del conjunt gironí. L’atacant havia mostrat un gran rendiment en l’últim partit amistós de la pretemporada, contra el Barça B, forçant la pena màxima que va suposar l’1-0 de Sylla i fent anar de bòlit a tots els defensors blaugrana. Si bé durant la preparació Ureña ja havia mostrat guspires interessants que deixaven entreveure unes característiques especials, el duel contra el segon equip del Barça va fer acabar de decidir-se al tècnic madrileny, un amant dels extrems purs, tot i que el futbolista, encara en edat juvenil, no ho és.

Ureña va néixer a Figueres el 31 de maig del 2003. De pare dominicà i mare catalana, el futbolista va arribar al Girona en el segon any d’infantil procedent de la Unió. El jove ha anat escalant pels diversos equips del futbol formatiu blanc-i-vermell any a any i del juvenil C, el curs passat va competir amb l’equip de divisió d’honor a les ordres d’Àlex Marsal (23 partits, 20 com a titular i quatre dianes en total). L’alt-empordanès normalment ha desenvolupat les seves habilitats partint des d’una posició més centrada, a la mitja punta, un lloc on feia mal als rivals gràcies a la seva verticalitat i un primer toc veloç sempre de cara a la porteria contrària. El seu joc entre línies és molt bo, però amb el primer equip Míchel ha vist en ell un futbolista per explotar-ne la profunditat i l’u contra u, una de les demandes del sistema 4-3-3 del madrileny i una de les comandes fetes a la direcció esportiva encapçalada per Quique Cárcel: “Els companys m’han fet sentir molt bé i m’han ajudat a no estar nerviós. Agraeixo la confiança que m’han mostrat el club i el tècnic. Realment aquestes setmanes amb el primer equip estic gaudint com un nen petit”, comentava un dels protagonistes de l’estrena del Girona en la lliga, un debutant que promet treball i bona actitud. I és que, al llarg de la seva trajectòria en el futbol de base gironí, Ureña ha mostrat una mentalitat guanyadora, forta i estable, requisits indispensables, primer per guanyar-se una oportunitat en el futbol professional i després per consolidar una carrera.

L’actuació d’Òscar Ureña contra l’Amorebieta va ser bona. Si bé en algun moment es va palpar una certa ansietat per voler agradar i aprofitar l’oportunitat brindada, cal reconèixer que amb només divuit anys el jugador va mostrar credencials de sobres per romandre en la dinàmica del primer equip.

72
minuts
5
driblatges
67%
encert de passades
1
targeta groga
8
duels guanyats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)