Girona

El mercat de la paciència

El Girona només ha fitxat dos jugadors (Aleix Garcia i David Juncà) i n’ha rebut tres de cedits, Nahuel, Darío i Baena

Míchel té clar que ha d’arribar un lateral dret, un migcampista amb experiència, i més desequilibri en la parcel·la ofensiva

El Girona ha anunciat només una incorporació des de començament d’agost, el mes de l’any predestinat que hi hagi més moviments entre les plantilles, tant pel que fa a les arribades com a les sortides de futbolistes. El fitxatge en qualitat de cedit d’Álex Baena va posar fi a una sequera del club gironí de dinou dies sense anunciar cap novetat. I caldrà tenir paciència per veure’n més, ja que tot fa preveure que fins als darrers dies de la finestra actual de fitxatges no s’acceleraran les operacions. Serà llavors quan els clubs pescaran les últimes oportunitats, aquells jugadors que queden descavalcats dels seus equips, o d’altres que han esperat per firmar però han de maniobrar per trobar un nou destí.

Des de principi d’agost, el Girona ha estat quiet, tot i la sortida de Johan Mojica a l’Elx, amb el corresponent alliberament de la massa salarial de la plantilla, la quantitat econòmica en forma de traspàs i l’acord de LaLiga amb CVC, que ha d’ajudar els clubs a tenir més poder per afrontar operacions de mercat després d’assegurar-se que poden destinar un 15% del que els pertoca ingressar en cada cas per aquesta parcel·la –això ha fet reajustar a l’alça els límits salarials dels equips–. L’agost gairebé immòbil que està vivint el Girona inquieta els aficionats blanc-i-vermells, que en aquest període del curs esperen moviments en la plantilla en forma de reforços il·lusionants que augmentin la qualitat i, per tant, les possibilitats d’èxit de l’equip. Si bé és cert que la direcció esportiva comandada per Quique Cárcel manté sempre el cap fred i espera els darrers dies de mercat per afrontar diverses operacions d’entrada i de sortida, l’accelerada que hi pot haver en l’última setmana posarà a prova, una vegada més, la capacitat de maniobra d’aquest departament. Les demandes de Míchel Sánchez estan damunt de la taula. De moment, el madrileny manté la calma i mostra confiança que el club respondrà a la seva crida. El tècnic vol un lateral dret per competir amb Jordi Calavera (el central Arnau Martínez va ocupar la posició en el primer partit de lliga), un migcampista amb experiència que aporti pausa (actualment hi ha Gumbau, Aleix Garcia, Ramon Terrats i Ibrahima Kébé) i més futbolistes amb desequilibri per a l’atac, peces indispensables en el seu 4-3-3 ideal i la filosofia de joc: “Estic tranquil pel que observo en el dia a dia. Tinc jugadors de primer nivell i tot el que està passant ja em van dir que passaria. Ara només penso a fer l’equip competitiu; les sortides no són cap sorpresa. Sé segur que els líders es quedaran, i construir sobre aquesta base és tenir molt de guanyat”, comenta el tècnic del Girona, que respecte a les demandes a l’àrea esportiva insisteix: “Falta un lateral dret, un migcampista i algun jugador per a l’atac. Que vingui algú més dependrà de les sortides que hi hagi”, en una clara al·lusió a la sortida de Sylla i, qui ho sap, a la de Samu Saiz.

Al lateral, pas en fals?

El Girona tenia coll avall que Yan Couto repetiria la cessió procedent del City. El brasiler de 19 anys va despuntar en la segona meitat del curs passat i va demostrar unes qualitats innates que el fan tenir un futur brillant. Fins i tot Míchel l’hauria pogut utilitzar com a extrem gràcies a les seves virtuts ofensives, però el de Curitiba, al contrari que els anglesos i els gironins, és l’únic que no té clar tornar a ser blanc-i-vermell. Couto era l’home escollit, però ha preferit jugar al màxim nivell. El Braga de Portugal és qui ha acabat enlluernant el defensa, així com l’altre candidat, Víctor Gómez, que ha preferit anar al Màlaga cedit per l’Espanyol.

Cristóforo, en espera

En la definició que va fer Míchel Sánchez en la roda de premsa per definir la peça del mig del camp que voldria com a reforç, Sebastián Cristóforo és qui millor hi encaixa. I és que, tot l’entorn gironí sap que l’uruguaià és a Girona des de començament d’estiu per motius personals, s’hi sent a gust i es manté en espera dels esdeveniments. El futbolista ha entrat en les travesses per reforçar diversos equips de la categoria, i algun d’estranger, però se li van esvaint les opcions després que l’Oviedo fitxés Luismi (Elx) –només li quedaria l’opció del Leganés.

Demanda imperativa

Més enllà del lateral i el migcampista, que podria arribar en forma de cessió, el principal esforç que haurà de fer Quique Cárcel serà portar a Míchel els jugadors (en plural) verticals i amb desequilibri que demana. En el primer partit, el madrileny va haver de posar Sylla a la banda esquerra del 4-3-3, tot i que amb tendència a apropar-se a Stuani, la referència, deixant tot el carril a Jairo. Per la dreta, primer Ureña i després Darío Sarmiento van donar més profunditat, el que busca Míchel per a les dues bandes. El tècnic també té Valery per a aquesta posició i podria avançar-hi Jairo, però és clar que el club s’ha de moure bé per satisfer el seu entrenador, que en tots els seus equips ha tingut jugadors diferencials en aquestes demarcacions clau.

MÉS MARGE

L’excedent en el límit salarial ha collat el club però l’acord amb CVC ho ha alleugerit

EL LATERAL DRET

Couto era l’home escollit pel grup, però el brasiler s’estima més jugar al màxim nivell

EL MIGCAMPISTA

Cristóforo és a Girona aquest estiu i se li esvaeixen les opcions d’anar a altres equips

A MÉS DE BAENA

El tècnic vol uns jugadors concrets amb habilitat i desequilibri, clau en el seu 4-3-3

LES REACCIONS

Estic molt tranquil pel que observo en el dia a dia. Tinc jugadors de primer nivell i tot el que està passant ja em van dir que passaria
Penso a fer l’equip competitiu, i les sortides no són cap sorpresa. Els líders es quedaran, i construir sobre aquesta base és tenir molt de guanyat
Falta un lateral dret, un migcampista i algun jugador més per a l’atac. Que vingui algú més dependrà de les sortides que hi hagi
En tots els mercats sempre hi ha alguna sorpresa d’última hora, però esperem que l’estructura clau no se’n ressentirà
Míchel Sánchez
Entrenador del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)