Girona

Propòsit d’esmena

El Girona assumeix que estar en procés de construcció no l’eximeix de redreçar la dinàmica a Màlaga (21.30h) després de dues derrotes seguides

Míchel perd Stuani, amb molèsties al pubis, i tindrà més limitada la punta d’atac, amb Nahuel Bustos de referent

El Girona ha mostrat bones intencions i una proposta alegre i atrevida, però no n’ha fet prou. Ho assumeix l’equip i el mateix entrenador, Míchel Sánchez, conscient que l’evolució de l’equip s’ha de lligar amb bons resultats. I després de dues derrotes consecutives, convé frenar la mala dinàmica, per més obstacles que hi hagi. L’últim, la baixa per molèsties al pubis de Cristhian Stuani, que deixa la punta d’atac minvada. Ni Míchel vol excuses. El Girona necessita marcar un cop d’autoritat, i no hi hauria millor remei que sortir somrient aquesta nit de La Rosaleda, on l’espera el Màlaga (21.30 h).

Míchel explicava divendres que només tindria la baixa de Juncà. L’endemà, però, la llista de convocats no incloïa Stuani, titular en els quatre primers duels. Unes molèsties al pubis deixen fora de combat l’uruguaià i amb poques peces a la punta d’atac per al tècnic, que té Nahuel Bustos com a referent gairebé únic. L’altre davanter és Pablo Moreno, que estrena convocatòria però que la temporada passada va tenir problemes quan va haver de jugar com a davanter centre. Sí que hi són Borja García, tot i que encara no està ni de bon tros en plenes condicions, i el central Santi Bueno, que no ha pogut jugar cap partit amb Míchel perquè es va lesionar de seguida al genoll.

Els gironins tenen una visita exigent, d’altra banda com gairebé totes les de la categoria. El Màlaga, que la temporada passada va notar els efectes dels excessos amb una plantilla limitada i plena de jugadors del filial, ha estat un dels protagonistes del mercat d’estiu. Estrena nova etapa, amb l’exentrenador del Mirandés José Alberto López a la banqueta, i amb fitxatges com l’exjugador del Girona Brandon Thomas. El mallorquí és una de les amenaces principals dels andalusos, que no tenen un referent fix al davant perquè Gassama està descartat per lesió. La punteria, de fet, és una de les preocupacions del conjunt malagueny, que després d’arrencar amb dos empats, va superar per la mínima l’Alcorcón i va perdre al camp de l’Almeria, un dels candidats indiscutibles a pujar.

Amb retocs

Al Girona, és molt probable que Arnau Martínez, baixa contra l’Sporting perquè estava concentrat amb la selecció espanyola sub-21, recuperi un lloc en l’onze. Si no hi ha invents amb el dibuix, el maresmenc ocuparà el lateral dret en detriment de Jordi Calavera. A l’altre costat, Jairo Izquierdo té el lloc assegurat després de la lesió de David Juncà. Míchel té una mica més de marge en la línia de mitjos i de tres quarts, en funció de si vol protegir més l’equip al mig del camp o si confia que els futbolistes creatius seran capaços de treballar també en defensa, tenint en compte que les transicions del rival han estat un dels maldecaps.

El Girona, acostumat en les primeres cites a Montilivi a tenir uns 2.000 espectadors, viurà avui un partit amb molt més públic. Serà el rècord a La Rosaleda, amb 15.000 entrades a disposició dels aficionats. “M’agrada que els camps, sempre que les mesures sanitàries siguin les adequades, estiguin plens, però també necessito la meva afició. Necessito veure Montilivi amb tota la nostra gent”, assenyala Míchel.

EL MÀLAGA

Brandon Thomas és una de les amenaces d’un equip amb pocs referents al davant

NOVETATS

Míchel inclou Borja a la llista, hi fa estrenar-se Pablo Moreno i recupera Santi Bueno

BAIXA SENSIBLE

Stuani, titular en els quatre duels anteriors, deixa un buit per molèsties al pubis

MOLT PÚBLIC

La Rosaleda viurà el seu millor ambient, amb un màxim de 15.000 espectadors

“Tenen qualitat i desequilibri”

X.M.

El Girona no ha començat bé, però José Alberto López no se’n refia. “És un dels grans aspirants a lluitar pel play-off, però aquesta lliga és molt llarga. Estan en procés d’adaptació al nou tècnic, i això demana temps. Però és un equip especial, que s’adapta a qualsevol circumstància. Tenen qualitat i desequilibri”, explicava l’entrenador del Màlaga, que busca ser més efectiu al davant: “Estem convençuts que el gol arribarà, perquè tenim bons finalitzadors. Estem en una bona línia, més a prop de guanyar que de perdre. És clar que tenim coses per corregir i millorar, sempre seguint la línia de ser un equip equilibrat”. L’exentrenador del Mirandés demana un plus de concentració als seus homes. “A Almeria, vam fer moltes coses bé. Tenim regularitat, som fiables, però durant el partit hi ha moments en què l’equip ha baixat per concentració, intensitat o cansament. Són factors relacionats. Hem de mantenir la intensitat durant els 95 o 98 minuts que duri. Hem de buscar partits rodons”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)