Girona

Un mar de dubtes

La pèssima arrencada del Girona, en zona de descens després de tres derrotes seguides, multiplica els maldecaps a Montilivi

Fràgil i estèril, l’equip no respon a la voluntat d’imposar l’estil de Míchel i lliga el pitjor inici blanc-i-vermell des de la temporada 2009/10

De voler donar un cop a sobre la taula i alçar el vol en la classificació a sortir capcot, preocupat i en zona de descens, un hàbitat que no s’adiu gens ni mica amb les expectatives que ha adquirit des de fa anys el Girona. La visita a Màlaga ha accentuat els maldecaps d’un equip que va oferir la seva versió més vulnerable i grisa. No només ratifica la pèssima dinàmica, amb tres derrotes seguides i una arrencada pobra de només 4 punts dels 15 primers, que representa el segon pitjor registre de tot el seu periple a la LFP –només el supera els 3 del curs 2009/10, els de la salvació èpica amb el penal de Kiko Ratón–, sinó que multiplica els dubtes per les males sensacions que va deixar. Ni el tècnic se n’amagava. “La derrota fa més mal per la sensació”, admetia Míchel, que va veure un equip tímid i sense personalitat.

Mals a tot arreu

El duel a Màlaga ha ratificat la sensació que el Girona no té un problema específic, puntual, sinó que n’arrossega uns quants. Fràgil al darrere, l’equip no troba la manera de ser sòlid ni de fer encaixar un mig del camp en què el tècnic ha anat provant diverses peces i combinacions. S’encalla i s’ofusca a tres quarts de camp, tot i que teòricament té homes cridats a marcar diferències, i al davant troba a faltar profunditat. Míchel sempre ha manifestat que està encantat amb la plantilla que té, tot i que les limitacions i les mancances no es poden dissimular. Amb tot plegat, el tècnic haurà de redreçar el rumb d’un equip que no li està donant la resposta que voldria. Partidari convençut d’un estil molt diferent del de la temporada passada, amb ganes d’apostar per un joc ofensiu, de molta circulació i assumint riscos, el tècnic demanava més constància i continuïtat de les fases bones que havia vist en partits anteriors, però de Màlaga no hi ha gaire res a rescatar. I el problema és que, amb tres derrotes consecutives i veient-se al pou, tot costa més. La mala dinàmica posa a prova no només la capacitat de reacció d’un equip tendre en construcció i amb mancances, sinó també el grau de paciència i de saber-se adaptar a un context dur.

LA PITJOR VERSIÓ

Míchel volia donar un cop de puny a sobre la taula a Màlaga i va ser tot el contrari

COSTA D’ENCAIXAR

La proposta de joc ofensiu i alegre topa amb les limitacions d’una plantilla tendra

I ARA QUÈ?

La dinàmica posa a prova la reacció, la paciència i l’adaptació a una realitat dura
TEMPORADA 2021/22 4
punts de 15
TEMPORADA 2020/21 6
punts de 15
TEMPORADA 2019/20 7
punts de 15
TEMPORADA 2018/19 (1a) 8
punts de 15
TEMPORADA 2017/18 (1a) 5
punts de 15
TEMPORADA 2016/17 5
punts de 15
TEMPORADA 2015/16 8
punts de 15
TEMPORADA 2014/15 10
punts de 15
TEMPORADA 2013/14 10
punts de 15
TEMPORADA 2012/13 10
punts de 15
TEMPORADA 2011/12 5
punts de 15
TEMPORADA 2010/11 6
punts de 15
TEMPORADA 2009/10 3
punts de 15
TEMPORADA 2008/09 7
punts de 15

Una sola expulsió de jugador, i ara d’entrenador

X.M.

El partit a La Rosaleda va deixar també l’expulsió de Míchel Sánchez, que demanava una falta a Pablo Moreno. El tècnic havia vist primer una targeta groga, i López Toca li va ensenyar després la vermella directa, que ell considerava excessiva. L’àrbitre va fer constar en l’acta que havia expulsat Míchel “per protestar de manera irada una decisió meva, fent gestos ostensibles i abandonant la seva àrea tècnica”. Sense reflectir cap insult ni desconsideració, l’entrenador podria passar amb un partit de càstig. Si és així, qui serà el màxim responsable a la banqueta dissabte, contra el Valladolid, serà el segon entrenador, Salvador Fúnez. Míchel va explicar a Màlaga que era la seva primera expulsió com a tècnic. Com a jugador, i en una trajectòria molt llarga, només va ser expulsat una vegada, i també per protestar quan era a la banqueta. Ja substituït, Delgado Ferreiro li va ensenyar la vermella per protestar per un penal en l’últim sospir, en una eliminatòria contra el Racing en què Stuani va fer un doblet en l’anada i un altre en la tornada. L’expulsió li va arribar en la seva última temporada (2011/12), després de 18 anys competint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)