Girona

JOSEP SEÑÉ

JUGADOR DEL LUGO

“M’adapto ràpid”

El futbolista santcugatenc de 29 anys ha jugat en set equips diferents i, ara al Lugo, s’enfronta demà al Girona. “És un gran rival però necessitem guanyar”, explica

Josep Señé (Sant Cugat del Vallès, 1991) és un rodamon del futbol. El santcugatenc de 29 anys ha militat en set clubs diferents des que va acabar el futbol formatiu i, ara al Lugo, espera demà la visita del Girona.

Com es porta canviar d’equip i, per tant de lloc, tan sovint?
Arriba un moment que ja m’hi he acostumat. M’adapto ràpid als llocs i als equips. Amb la meva dona i amb el meu fill ens aclimatem i aleshores sempre és més fàcil. No tinc cap problema, m’adapto bé a tot arreu.
Al Lugo, doncs, s’hi troba bé.
Sí. M’han acollit molt bé i l’adaptació ha estat molt ràpida. Sabia que venia a un club que està fent les coses molt bé ja que fa molt de temps que és en aquesta categoria. En els últims anys ha patit una mica més per mantenir-se, però és molt difícil tenir aquesta regularitat, té molt de mèrit.
Tirem enrere i parlem del seu camí fins a l’elit. Vostè no havia jugat mai a divisió d’honor fins que va arribar al juvenil del Terrassa. Va ser un moment important en la seva carrera.
Va ser un punt d’inflexió perquè a divisió d’honor hi havia un canvi, hi havia més nivell i em va anar força bé. A més, després, durant el curs, el primer equip va necessitar jugadors i l’entrenador va confiar en mi i vaig jugar deu partits a segona B sent juvenil.
Tot i ser curta, devia aprendre molt en aquella etapa.
Molt. Vaig aprendre molt. Em vaig adonar que la cosa canviava, que ja no era una etapa de formació. M’enfrontava a jugadors amb molt nivell i més experiència que jo i va ser molt bonic debutar i jugar bastants partits.
I tot seguit apareix el Real Madrid Castella.
Va ser molt emocionant. Que et truqui un club d’aquestes dimensions és el resultat d’estar fent bé les coses. Va ser una gran il·lusió, una alegria immensa. Vaig anar cap allà a entrenar-me uns dies i finalment es van decidir a contractar-me.
Què li voltava pel cap?
Era un altre nivell..., estava en un dels millors clubs del món. M’entrenava amb jugadors que s’entrenaven tot sovint amb el primer equip del Madrid, era un altre nivell de futbol. Va ser una experiència fantàstica.
Va estar-hi dos cursos i va decidir marxar. Com es va gestar la decisió?
En aquella època no jugava gaire i la decisió va ser fàcil perquè jo volia jugar. Volia trobar una sortida que em permetés gaudir del futbol en un club potent de segona B i em va venir l’opció de l’Oviedo i no m’ho vaig pensar. La veritat és que allà també va ser una experiència molt bona.
Al Carlos Tartiere va fer el penúltim pas abans d’arribar a primera amb el Celta.
Vaig arribar al Celta B al gener, vaig fer sis mesos molt bons i a l’estiu vaig fer la pretemporada amb el primer equip i m’hi vaig quedar. Va ser complir un somni de petit, estar en un equip de primera. Vaig poder jugar amb grans jugadors, que són internacionals.
Després va estar a la Cultural Leonesa, al Mallorca, al Castelló i ara al Lugo, amb qui s’enfronta demà al Girona. Precisament, a l’òrbita del Girona se li ha posat en alguna ocasió. Hi ha hagut mai alguna opció?
Alguna vegada hi ha hagut algun contacte, però no ha passat d’intercanviar quatre paraules.
Li hauria agradat?
Sí, evidentment. És un gran club, que, a més, el tinc al costat de casa, a una hora. Últimament està fent molt bé les coses; ha estat a primera dos anys i quan ha estat a segona sempre ha estat candidat a l’ascens. És un club molt important de segona divisió.
Com afronten el partit de demà?
Necessitem guanyar. Hem empatat dos partits seguits contra dos grans rivals però volem guanyar perquè estem a la zona baixa i necessitem els tres punts per sortir-ne. I què millor que contra un gran rival i a casa.
Què li sembla el Girona?
Tenen entrenador nou, filosofia nova, jugadors nous... Al final, tot ha d’encaixar perquè funcioni i veurem quant triguen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)