Girona

La ferida es va obrint

Un gol de Barreiro (86’) castiga un pobre Girona que acumula cinc derrotes en nou jornades i queda enfonsat en zona de descens

Míchel no troba la manera de fer encaixar les seves idees i l’equip reitera les greus mancances a l’hora de generar perill

LUGO 1 GIRONA 0

GOLS:1-0 (86’) Manu Barreiro.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández-Ortega (comitè basc).VAR:Prieto Iglesias (comitè navarrès).Targetes grogues:Hugo Rama (21’), Gerard Valentín (27’), Lebedenko (43’), del Lugo; Jairo (54’), Samu Saiz (68’), Pol Lozano (80’), Ibrahima Kébé (92’), Arnau (95’) i el tècnic Míchel (34’), del Girona.Targetes vermelles:Text.PÚBLIC:2.700 espectadors a l’Anxo Carro. LOCAL: Vieites Campabadal Ros Diego Alende Lebedenko
Ricard (54’) Xavi Torres Señé Hugo Rama
Seoane (68’) Gerard Valentín
Chris Ramos
Iriome (83’) Carrillo
M. Barreiro (68’)
RESTA DE CONVOCATS: Julen (p.), Pita, Canella i Joselu.
VISITANT: Juan Carlos Arnau
Juanpe Bernardo Jairo
Valery (70’) Aleix Garcia
Nahuel Bustos (70’) Terrats
Pol Lozano (38’)
Baena Borja García Samu Saiz
Ibra Kébé (81’)
Stuani
Pablo Moreno (81’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Darío Sarmiento, Santi Bueno i Ureña.

Lluny de trobar solucions, el Girona reincideix en les mancances. Cada partit que passa, s’accentua més la frustració i es complica més una història que arrencava amb les bones intencions d’una proposta atractiva com és la de Míchel, però que fins ara no ha encaixat a Montilivi, amb una plantilla que l’entrenador continua elogiant però que no li està oferint al camp les idees que ell té al cap. La visita a l’Anxo Carro tampoc va ser cap remei, sinó ben al contrari. La incapacitat de generar perill semblava conduir-lo a un empat que no el treia de pobre, però el guió encara se li va ennegrir més quan va aparèixer Manu Barreiro en un córner (86’) per clavar l’estocada a un equip que acumula cinc derrotes en nou jornades. L’encallada comença a fer por. Pels resultats i, tant o més, per les sensacions. Ni punts ni fils a què agafar-se fins que no sigui capaç d’intimidar els rivals. L’equip no està gens fi i haurà de gestionar i reconduir una situació que no esperava de cap manera amb la pressió de veure’s molt avall.

Talent estèril

Per primera vegada, Míchel va situar junts els futbolistes de més talent –Borja García, Samu Saiz, Álex Baena– a la línia de tres quarts, darrere de Stuani. Amb aquest perfil de futbolistes, pràcticament renunciava a la profunditat, més enllà de la que pogués oferir Baena en alguna acció puntual. Tampoc hi va haver, i això ja és més preocupant, capacitat d’associació entre els futbolistes ofensius. No es trobaven. No connectaven. I entre una cosa i l’altra, tota l’amenaça de la primera meitat es reduïa a la creativitat i la imaginació en accions individuals. Massa complicat per fer mal, sobretot perquè cap dels protagonistes està bé. Stuani, lent, no està per atrapar passades a l’espai. Borja, escorat a l’esquerra, estava molt inactiu. Samu i Baena apareixien una mica més, però sense fer gaire res de productiu. Amb tot plegat, el Lugo es va sobreposar a l’arrencada de més control dels gironins i va trepitjar més àrea rival. Sobretot en una fase en què es van unir dues bones arribades dels gallecs i dues errades incomprensibles –una d’Aleix en el servei d’una falta i una de Jairo badant amb la pilota– que probablement haurien permès encarrilar el duel a un rival més contundent.

El Girona feia circular la pilota amb lentitud, sense prou ritme. I quan la recuperava, no generava cap mena d’amenaça, incapaç de córrer al contraatac. Míchel, que va veure la targeta groga (34’) i va haver de canviar Terrats per Pol Lozano (38’), no podia estar gens satisfet del que veia. Perquè l’equip va tornar a acabar una primera part havent generat poquíssim perill i havent deixat males sensacions, i amb un rival que tenia més clar què volia fer i com. El Lugo era superior en intensitat, en agressivitat i en convicció.

Millora relativa

El Girona es va treure de sobre en la segona meitat la sensació d’inferioritat amb què havia acabat la primera. Es va acostar més a l’àrea, que no vol dir que generés perill real. Els gironins encara no saben si el jove Vieites, que va fer una sortida molt estranya, és un porter de garanties, perquè no va haver de fer cap aturada de mèrit. I el més trist és que els gironins s’hi troben sovint. L’ocasió més clara la va tenir Samu Saiz, que va recollir una passada de Borja, se’n va anar cap a porteria, però va frenar i va provar un globus que no li va sortir bé. Era tot just el minut 63, però va ser l’última ocasió del Girona abans de la tímida rauxa final. I això que el Lugo semblava que començava a patir i a fer-se-li llarg, quan el partit es va obrir amb anades i vingudes. Míchel va arriscar més que Albés amb els canvis –Valery per Jairo i Nahuel Bustos per Aleix–, tot i que més tard ho va mig desfer, amb Ibra per Samu i Pablo Moreno per Stuani. Per més retocs que fes, però, l’atac continuava sent estèril. Tampoc feia gaire res el Lugo, més enllà d’alguna fogonada de Gerard Valentín i el seu motoret. Faltava la garrotada. En el vuitè córner, Barreiro –dubte fins a última hora– va fer el gol de la segona victòria dels gallecs, que no guanyaven des de la segona jornada. El desgavell final va acabar amb una agafada de Valentín a Baena que ni l’àrbitre del camp ni el del VAR van castigar com a penal. Almenys hauria servit perquè Vieites tingués feina.

SENSE SOLUCIONS

Tot i començar amb Samu Saiz, Borja, Baena i Stuani, el Girona no inquieta el rival

TÍMID AVENÇ

Els gironins milloren en la segona part d’un duel obert, però no en fan prou

L’ESTOCADA

Barreiro és el més viu en un córner i deixa amb un pam de nas un equip ofuscat

FEINADA

Míchel té moltes coses per corregir i ho haurà de fer amb la pressió de veure’s molt avall

MINUT A MINUT

10’ Cop de cap bombat de Bernardo en un córner que Vieites refusa a córner. 11’ En un altre córner, Terrats no pot recollir una pilota despenjada per Stuani. 18’ Hugo Rama retalla i prova un xut amb l’esquerra que surt per sobre del travesser. 20’ Xut tímid des de lluny de Borja García. 24’ Chris Ramos, sol al punt de penal, fa una rematada que surt desviada.
26’ Juan Carlos treu amb la mà el cop de cap de Carrillo en un córner.
30’ Un contraatac després d’un servei de falta defectuós d’Aleix acaba amb xut sec d’Hugo Rama que atrapa Juan Carlos. 44’ Samu Saiz no pot arribar a una pilota que havia posat dins l’àrea petita Borja García. 49’ Falta a la frontal de l’àrea que Aleix executa, al cos de Diego Alende. 58’ Pilota solta dins l’àrea que ni Stuani ni Pol Lozano poden aprofitar. 59’ Juan Carlos evita que Chris Ramos remati. 63’ Samu Saiz rep la passada a l’espai de Borja, progressa i s’inventa un globus que surt fora. 68’ Xilena de Carrillo que bloca Juan Carlos.
86’ En un córner, Manu Barreiro recull una pilota solta i fa un xut ras i sec que bat Juan Carlos. 95’ Valentín abraça Baena dins l’àrea, però ni l’àrbitre ni el VAR hi veuen penal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)