Girona

Progressió lenta

Els aficionats del Girona i el mateix club han hagut d’adaptar-se a les condicions epidemiològiques de cada moment i a les mesures sanitàries imposades pel Procicat i el CSD a l’hora de permetre més o menys aficionats als estadis de futbol. Montilivi, el 2 de juny del 2021, va ser el primer camp català del futbol professional que va permetre aficionats a les graderies després que el març del 2020 es decretés una pandèmia mundial i es confinés tota la població. Amb motiu de la disputa de l’anada de les semifinals del play-off d’ascens entre els gironins i l’Almeria, el CSD va permetre, com a mesura excepcional, fins a 1.500 espectadors a les graderies, una autorització oficial que va arribar hores abans del matx i que va agafar el club amb els pixats al ventre a l’hora de gestionar les poques entrades de què disposava per als seus –hi van acabar anant 1.022 aficionats–. Contra el Rayo, en la tornada de la final, també es va mantenir el mateix aforament restringit i, amb més temps, els aficionats sí que van completar les 1.500 localitats disponibles.

La progressió a l’hora de permetre més públic ha estat gradual i supeditada sempre a les dades pandèmiques. Així doncs, per a l’estrena de la lliga, l’agost passat, les autoritats van permetre que per als dos primers partits es pogués ocupar el 30% de l’aforament per als estadis amb capacitat superior als 10.000 seients a l’aire lliure (3.360 a Montilivi). A principi de setembre, aquesta restricció va pujar fins al 40% (4.490), coincidint amb el matx contra el Valladolid i, en l’últim que van disputar els de Míchel com a locals contra l’Almeria es va permetre fins a un 60% de l’aforament (6.720).

Fi dels sortejos

En cap dels partits amb limitacions s’han ocupat els aforaments màxims permesos per les autoritats. A vegades, l’argument era el període estival; en d’altres, el temps, però entre els aficionats la crítica referent a la gestió del club a l’hora d’adjudicar les entrades disponibles sempre ha estat una constant, fins al punt de demanar canvis a través de la federació de penyes o altres moviments a través de les xarxes socials.

Amb l’obertura total de l’estadi de Montilivi es veurà realment la mobilització dels abonats –9.100, segons el club–, i encara més en el context actual, amb l’equip antepenúltim en posició de descens directe.

NOMÉS 1.022

Montilivi va ser el primer estadi obert, en l’anada de les semifinals del ‘play-off’

DE MENYS A MÉS

En l’estrena de la lliga es permetia el 30% de públic; després, el 40%, i abans-d’ahir, el 60
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)