Girona

El dia d’aixecar-se

Prohibit fallar

El Girona visita l’estadi d’Anduva per enfrontar-se al Mirandés (a les 21 h, Movistar LaLiga 1), en una final en ple mes d’octubre

Els de Míchel acaben de fer el millor partit del curs coincidint amb el retorn del 3-5-2 tot i caure derrotats contra l’Osca a Montilivi (1-3)

Neguit, angoixa i cada vegada més pressió. Això és el que senten els jugadors del Girona després de sumar només vuit punts en les deu primeres jornades de lliga, perdre sis partits –n’encadenen tres per segona vegada– i fer set raquítics gols amb una plantilla plena de futbolistes que serien pals de paller en la majoria d’equips de la categoria. Revertir la situació i guanyar avui a Anduva contra el Mirandés (a les 21.00 h, per Movistar LaLiga 1) és un imperatiu per a l’equip de Míchel Sánchez, i el mateix tècnic madrileny ja en l’últim partit de lliga contra l’Osca va optar per la via dels tres centrals i carrilers que tanta dependència –difícil d’explicar– està generant a tothom. Que Míchel, això sí, sense trair els seus ideals i filosofia de joc, escollís aquest camí, denota que el procés d’instaurar i implementar el seu estil està costant més enllà del que diuen els pèssims números de l’equip.

A Miranda d’Ebre, el Girona no tindrà un partit gens fàcil davant la rauxa, la valentia i la joventut d’una plantilla del Mirandés que sí que ha començat bé el curs i camina amb pas ferm per la zona còmode de la classificació. La gana de consolidar-se en el futbol professional de molts i les ganes de convèncer els seus equips de procedència –la meitat juguen com a cedits d’un equip de primer nivell estatal o estranger–, converteixen l’equip d’Anduva en una màquina per greixar però que ja dona fuetades de la gran qualitat, sobretot ofensiva, que pot arribar a aportar. I és que, sense anar gaire lluny, el Mirandés ha fet en les mateixes deu jornades de lliga nou dianes més (16) que els de Míchel (7).

Equip jove i reconstruït

Un estiu més, al club burgalès s’han hagut d’arromangar i treballar de valent per fer equilibris amb el seu pressupost a l’hora de construir una plantilla gairebé des de zero. Sota el guiatge de Chema Aragón, el director esportiu, el Mirandés es reformula any rere any per formar una plantilla composta per molts jugadors amb projecció cedits per grans clubs, a més de fitxatges estratègics de futbolistes també joves de segona B, com Ramón Juan, Oriol Rey, Unai Rementeria o César Gelabert, i d’altres que ja han tastat la categoria amb altres equips com ara Simón Moreno o Iago López, descartats del Vila-real i del Girona mateix.

Aquesta fórmula, juntament amb l’arribada d’un entrenador valent que creu en aquesta filosofia, ha donat als de Miranda bons resultats i permanències còmodes en els darrers anys –d’Iraola van passar a José Alberto López i enguany han fitxat Lolo Escobar–. El Mirandés s’ha convertit en una màquina de revalorar tècnics i jugadors –en l’onze tipus dels d’Anduva només hi ha Lizoain (30) i Odei (32) per sobre de la trentena i la plantilla té una mitjana de 23 anys.

Per tant, la prova que ha de superar avui el Girona és de nivell, i més després de sumar tan sols un punt –en l’empat a zero contra l’Oviedo– en els quatre partits que ha jugat a domicili. Si bé és cert que jugant com contra l’Osca –deu xuts a porteria–, els gironins estaran més a prop de la victòria, defensant com contra els aragonesos, els joves talents del Mirandés no tindran pietat i serà gairebé impossible obtenir el triomf.

23 ANYS DE MITJANA

En l’onze tipus dels d’Anduva només hi ha Lizoain (30) i Odei (32) per sobre dels trenta anys

OFENSIUS

El Mirandés ha fet en els mateixos deu partits nou dianes més que els de Míchel

EL BOTÍ A DOMICILI

El Girona només ha sumat un sol punt dels dotze que ha disputat a camp contrari

DISSET FITXATGES

Un estiu més, el director esportiu del Mirandés, Chema Aragón, ha refet la plantilla

“La nostra gasolina són els triomfs”

Lolo Escobar, que afronta tot just la seva tercera experiència en un primer equip després de fer-ho a Las Rozas i el Salamanca UDS, a la segona B, és l’encarregat de dirigir el Mirandés, i de moment ho està fent amb nota –l’equip és desè amb 14 punts–: “No juguem en funció del rival, sinó amb l’objectiu que el nostre model de joc es reprodueixi en un partit el màxim de temps possible. Ens toca continuar millorant i creixent per perfeccionar l’equip que volem arriba a ser, que encara no som”, deia l’andalús, que respecte al Girona analitzava: “Estic segur que el Girona no acabarà en la posició que està en l’actualitat. M’ha agradat analitzar-los ja que tenen automatismes que em criden l’atenció.” Respecte al poder ofensiu mostrat pel seu equip i el del Girona, el tècnic sentenciava: “A pilota aturada tenen jugadors dominadors, però amb pilota proposen i s’assemblen a nosaltres, serà una bona batalla. El que dona punts són els gols, fer-ne un més que el contrari és vital, i no dubtem de l’estil de joc que volem aplicar a l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)