Girona

La revolució menor

La corona ducal, fora. El Girona fa públic el nou escut que l’identificarà a partir de la temporada 2022/23. De les dues propostes trencadores, és la que manté més elements

El Girona va decidir revelar ahir, just abans del partit, l’escut que l’identificarà a partir de l’estiu. El club va desplegar a la gespa una lona en què hi havia imprès el nou escut. La proposta guanyadora, d’entre dues que eren trencadores sobretot perquè s’hi perd la corona ducal que sempre havia encapçalat l’escut, és la que manté més elements.

Després de recollir diverses idees, el club va iniciar un procés de participació entre els socis, que només podien triar entre dues propostes, que tenien com a denominador comú la pèrdua de la corona ducal, que venia donada per l’emblema de la ciutat, després que l’Ajuntament ho permetés pocs dies després de la seva fundació, el juliol del 1930. Va ser un dels punts que més controvèrsia van generar entre els aficionats reticents al canvi. D’entre les dues propostes, s’ha imposat la primera, amb un 80% dels vots. El club va recollir 3.332 vots, dels quals 2.664 han escollit la guanyadora.

El Girona FC entén que era necessari renovar l’escut. “Calia una evolució del nostre escut i fer un pas endavant per modernitzar-nos. Simbolitza els valors del nostre club, els colors i el territori. Esperem que els nostres socis s’hi sentin representats”, assenyala el president, Delfí Geli. Sense la corona, l’escut passa a ser esfèric, com tots els dels clubs propietat del City Football Group (com el del New York City, el Melbourne City, el Club Atlético Torque i el Yokohama F. Marinos).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)