Girona

ÀLEX CORREDERA

MIGCAMPISTA DEL TENEERIFE

“El fang m’ha fet aprendre molt”

“Visc el millor moment, però tinc marge de millora”

“Hi va haver contactes, però no es va acabar de fer el pas”

Alexandre Corredera Alardi (Sant Joan de les Abadesses, 19/3/1996) és un dels gironins que més estan destacant a segona A. El Girona hi va contactar, però no va acabar de fer el pas, i el Tenerife gaudeix d’un esquerrà que va estar onze anys al planter del Barça i que ha madurat molt a partir de diverses experiències a segona B.

Viu el seu millor moment com a futbolista?
Crec que estic en un moment molt bo. He aconseguit fer un pas endavant i arribar al futbol professional, i ara mateix crec que aquest és el meu millor moment, però que encara tinc marge de millora. És l’objectiu, fer un bon any i anar millorant.
La seva arrencada ha estat impactant.
No m’esperava tenir protagonisme tan aviat. Sí que tenia clar que, quan m’arribés l’oportunitat, l’aprofitaria. Em va arribar molt aviat, i l’equip m’ha ajudat molt. El bon rendiment col·lectiu sempre hi ajuda.
Té 25 anys i experiències diverses a la Corunya, Almeria, Múrcia, València i Badajoz. Ha trobat un punt de maduresa?
Sí, sens dubte. Totes les experiències que he viscut, amb moments dolents, tot el camí que he fet fins a arribar ara al futbol professional, són coses que he après i fan madurar. Et fan veure el futbol d’una altra manera.
Deu haver viscut tot el que no s’imagina quan és en la bombolla de la Masia.
Sí. No és fàcil sortir-ne, perquè estàs acostumat a jugar d’una manera i a guanyar gairebé sempre. El futbol del Barça és molt diferent. En filials és més similar, però quan trepitges el fang sí que canvia. M’hi he hagut d’adaptar, però m’ha servit molt per ser conscient de com costen les coses. He après moltes coses que ara m’ajuden.
Com es paeix haver de marxar del Barça, després d’onze anys, des de benjamí fins a juvenil?
És dur. Tenia 18 o 19 anys i, després de tota una vida allà, sap greu, sobretot quan creus que tens el nivell per quedar-t’hi. He millorat; no soc el mateix jugador. Tant de bo hagués sabut abans tot el que sé ara. Però el futbol no s’acaba al Barça. He agafat el camí llarg, però estic segur que totes les experiències m’han ajudat a ser més complet.
Va tenir el Girona a tocar abans de fitxar pel Tenerife?
Es va parlar molt de la possibilitat de venir. Acabava contracte al Badajoz, que no va pujar, i això va cridar l’atenció de diversos clubs. Però el projecte del Tenerife va ser el primer i el que més em va convèncer. Ha estat una bona decisió. L’he encertat.
El Girona no va acabar de fer el pas? Va faltar l’oferta?
No, no es va acabar de fer. Ja sigui per una cosa o per una altra. Tampoc havien acabat la temporada, o potser buscaven altres perfils. Hi va haver contactes abans, però sí que, un cop presa la decisió, vaig tenir molt clar que triava bé venint al Tenerife.
N’hi ha uns quants, de gironins, a la categoria, que són en altres clubs. El sorprèn?
El Girona té molt bon equip i molt bons jugadors. Ha apostat per una altra política, que diria que els ha funcionat, perquè han quedat dos anys seguits a les portes de l’ascens. Per tant, no crec que hagin estat desencertats. Han fet dos grans equips. Aquest any, els ha costat més arrencar, però sembla que ja han començat a guanyar partits i anar cap amunt.
Tres anys al Tenerife. Se li ha escapat el tren, al Girona?
Sí, vaig firmar contracte per tres anys, i el moment d’anar al Girona potser ara mateix ja ha passat. Mai se sap, però un cop em vaig decidir pel projecte del Tenerife, és per estar-hi i disfrutar-ho. Més a tocar que abans de firmar pel Tenerife, és difícil que ho tingui.
Quin partit s’espera?
Esperem un partit molt difícil. El Girona ha guanyat tenint baixes. En té unes quantes, però també una gran plantilla. Sabem que serà un partit complicat. A casa volem ser un equip fort, però el Girona té molta qualitat i ha trobat la manera de ser més sòlid.
Que no hi hagi Stuani és un alleujament?
Hi haurà Nahuel Bustos i altres jugadors, però és clar que Stuani és un futbolista diferencial. Plantejarem el partit de la mateixa manera, però segur que el Girona voldria tenir-lo.
El Tenerife aspira a l’ascens?
Hi ha un projecte amb molta il·lusió. Fa uns anys que no es viu una situació com la d’ara i en tenim moltes ganes, però hem de ser pacients. Es viu molt el futbol i hi ha il·lusió. Nosaltres també en tenim molta, però ens equivocaríem si ens considerem candidats a l’ascens. Tenim molt bon equip i molt bon projecte, però hem d’anar partit a partit, competint bé.
Ramis el va fer debutar a segona A a l’Almeria. Va ser una de les raons per anar al Tenerife?
El coneixia i va ser un dels motius, sí. Van apostar per mi i el projecte em va convèncer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)