Girona

El protagonista

Aleix Garcia

L’origen de tot

Cada vegada hi ha més arguments que expliquen la millora del joc del Girona en les últimes jornades, però un dels jugadors amb qui més s’està notant el canvi és amb Aleix Garcia. El d’Ulldecona és l’amo i senyor del mig del camp dels de Míchel, i té un rol destacadíssim tant en defensa com en atac. Cada dia té més galons i si jugadors com Samu o Baena poden brillar és perquè tenen qui els cobreix l’esquena. I és que ahir Aleix, un dia més, va fer un recital en allò que menys havia destacat sempre, la feina defensiva. Llegint el futbol com ningú, va estar sempre al lloc correcte per equilibrar l’equip i evitar que la Real Sociedad B trobés aquells espais pel mig que tant mal podien haver fet al Girona.

El millor del fet que Aleix Garcia s’hagi acostumat a fer la feina fosca que tant agraeix l’equip és que això no li ha tret incidència en el joc ofensiu. Sí que ha reduït les excursions a l’àrea rival, sobretot ara sense Terrats que aquest rol l’assumeix un Ibra Kebé que també creix cada jornada que passa, però des d’una mica més enrere continua movent els fils. De fet, ahir van néixer de les seves botes els dos gols i la que va ser una de les ocasions més clares que no va acabar pujant al marcador. En els gols el protagonisme d’Aleix va arribar des del córner. En el primer va posar una centrada al cor de l’àrea on no arribava cap rematador del Girona, però els gironins van tenir la fortuna que el porter local Ayesa va signar una de les errades de la temporada i es va marcar en pròpia porta amb un mal refús amb el puny. En el segon, Aleix sí que es va apuntar una assistència, i és que va posar el córner al segon pal, on Bernardo es va enlairar més que ningú per marcar el 0-2 i encarrilar el partit. Entre els dos gols, Aleix també va signar una gran jugada fent gairebé d’extrem, amb una assistència per a Stuani que l’uruguaià, dins l’àrea, no va poder convertir en gol després de xutar, molt forçat, massa alt.

Si el d’Ulldecona va ser el protagonista positiu en els dos gols del Girona, també li va tocar ser el protagonista negatiu en el gol dels locals, i és que va ser qui va cometre el penal sobre Lobete quan en el seu intent de refusar la pilota va impactar amb la cama de l’atacant. Va ser una d’aquelles accions en què ningú es posarà d’acord sobre si és o no penal, i segurament no era prou clara per la intervenció del VAR, però el risc que va assumir va ser excessiu. Una taca en un gran expedient.

71
intervencions
90
minuts
1
assistència
1
penal comès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)