Girona

L’Eibar, de mal record a primera

Dilluns el Girona es tornarà a enfrontar a l’Eibar gairebé tres anys després de l’últim partit que van disputar a primera divisió. Va ser el 3 de febrer del 2019 a Ipurua, i els gironins en van sortir ben escaldats amb un 3-0. Els d’Eusebio estaven immersos en la primera gran crisi de resultats d’aquell curs –la segona va ser la definitiva, un mes i mig després– i en caiguda lliure cap a la zona de descens. No van tenir res a fer, i els bascos van aconseguir un triomf fàcil gràcies a un gol de Rubén Peña i un doblet de Charles.

Aquella derrota a Ipurua no va ser un cas aïllat, ja que en les dues temporades que el Girona va estar a primera l’Eibar es va convertir en la seva bèstia negra. Ni el Barça ni el Madrid ni l’Atlético van aconseguir el que va fer l’equip de Mendilibar, que va ser guanyar els quatre partits al Girona, i a més sovint amb golejades. En el primer curs, el 2017/18, l’Eibar va guanyar 4-1 a Ipurua i 1-4 a Montilivi i el curs següent, a banda del 3-0 esmentat, el Girona també va perdre a casa en un partit marcat per l’actuació del VAR (2-3).

Curiosament, abans d’arribar a l’elit, al Girona sempre havia aconseguit bons resultats quan s’havia enfrontat a l’Eibar. De fet, no havia perdut cap dels vuit enfrontaments anteriors. Els quatre primers van ser als anys cinquanta a segona divisió –1956/57 i 1957/58– i el Girona va aconseguir un balanç de tres victòries i només un empat en un dels dos partits a casa. Els dos equips no van coincidir més fins al curs 2008/09, quan el Girona va ascendir a 2a divisió A, i aquell curs el Girona va guanyar a Montilivi i va empatar a Ipurua. Els últims duels a 2a A van ser el curs 2013/14, i el Giorna també va sumar 4 punts contra un Eibar que va pujar a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)