Girona

La il·lusió s’examina

Ipurua, on l’Eibar encadena sis victòries, posa a prova la capacitat de creixement del Girona, que ambiciona la zona noble (21 h)

Míchel torna a presentar-se amb set baixes i amb el maldecap de l’absència de Juanpe en un dels camps amb més feina per als centrals

En una tendència creixent, el Girona es veu capaç de tot. Aquest vespre, l’equip tanca la divuitena jornada (21 h) amb una prova de foc de les més exigents que es pot trobar, en un escenari en què a primera divisió ja va carregar fort. L’Eibar, candidat claríssim a tornar a l’elit, examina la capacitat de creixement i de resistència del Girona, que ha anat superant els contratemps que li ha generat l’allau de baixes –avui en torna a tenir set– i que té la possibilitat d’enganxar-se més que mai a la zona noble. La victòria permetria atrapar el sisè lloc, que marca la zona de play-off, després de la derrota de Las Palmas. I, de fet, l’equip blanc-i-vermell se situaria amb un triomf a cinc punts del conjunt que, amb l’Almeria jugant a una altra lliga, defensa la zona d’ascens directe, avançat de manera provisional pel Tenerife. Tot plegat, però, tenint en compte que la prova és duríssima, no només pel potencial del rival sinó també per la seva fortalesa en un estadi sempre complicat.

L’Eibar va començar malament a Ipurua (derrota i empat), però no hi ha cedit cap més punt dels següents 18 en joc. Les sis victòries seguides dels bascos com a locals posen dimensió a la duresa que espera avui el Girona, que haurà d’afrontar un duel contra un equip amb molts recursos. Per si no en tenia prou, s’hi ha acabat afegint Fernando Llorente, un dels fitxatges més sonats de segona A.

Sense tocar gaire res

Hi torna a haver set baixes, però el maldecap principal té nom i cognom. És Juanpe Ramírez, que va veure la cinquena groga al Reale Arena i es perdrà un dels partits amb més feina per als centrals. Míchel tenia assumit que algun dia cauria algun dels centrals, però li és una preocupació relativa i ni tan sols planteja reforçar la posició en el mercat d’hivern. Té un central, Arnau Martínez, però ni tan sols es planteja fer jugar el maresmenc a l’eix, perquè l’ha consolidat al carril dret i no vol moure allò que funciona. “Tocarem poques coses”, afirmava abans de viatjar cap al País Basc. Per tant, tampoc sembla viable que retoqui l’esquema i passi a jugar amb línia de quatre al darrere, tenint en compte que des que juga amb tres centrals ha guanyat tres dels quatre partits que ha disputat a camp contrari. Tot plegat, amb l’afegit que no hi ha cap central del filial, deixa molt reduïdes les possibilitats. Una és Jordi Calavera, però seria estrany perquè no és central i perquè té un protagonisme entre escàs i nul. L’altra possibilitat que agafa força és situar-hi David Juncà, aprofitant que Jairo ja està a punt per ocupar el carril. El de Riumors tampoc juga mai de central, però en el perfil esquerrà s’hi pot adaptar, sobretot perquè Míchel vol bona sortida de pilota i perquè Juncà no és d’atabalar-se quan la té. “No volem tocar coses que estan bé i intentarem fer un onze competitiu sabent que la baixa de Juanpe és important. Tenim la sensació que hi ha alternatives seguint la idea de joc, però també amb la línia de quatre. L’estil no canviarà. Ser dinàmics, més verticals que a principi de temporada, sabent que el rival juga. Ens volem posar en el bloc de davant i s’ha de guanyar. S’han de tocar poc les coses que estan bé”, argumentava l’entrenador.

Amb les baixes de Juanpe, Borja García, Darío Sarmiento, Ramon Terrats, Valery, Ureña i Pablo Moreno, les novetats de la convocatòria són el retorn de Jairo i el de Pol Lozano. Del filial, l’ajuda es multiplica, amb la presència de Dawda, Sulei, Ricard Artero i Àlex Sala. La banqueta tornarà a tenir una representació farcida de futbolistes joves, com ja és costum.

L’EIBAR A CASA

Va perdre 4 dels primers 6 punts a Ipurua, però hi ha assegurat els últims 18 en joc

EL TERCER CENTRAL

Míchel no vol moure Arnau del carril i Juncà podria ser l’escollit a l’eix

DE REFERÈNCIA

L’Eibar té vuit punts més i, amb l’Almeria escapat, defensa la zona d’ascens directe

EL GRAN AL·LICIENT

Els gironins atraparan el sisè, en zona de ‘play-off’, si guanyen avui

“El Girona és un rival directe”

X.M.

L’entrenador de l’Eibar considera “un rival directe” en la lluita per l’ascens directe el Girona, tot i la diferència de punts en la classificació. “És un dels equips que més m’agraden per com juga, pels jugadors que té, amb experiència i amb un bon entrenador. És dels tres o quatre millors equips que veig en el campionat, i estarà en el top 3 o el top 4 al final de temporada.” I va resumir: “És un equip molt complet que ve en bona dinàmica.” És clar que l’Eibar encadena sis victòries a Ipurua. “Ens sentim forts. Hem fet bons partits a casa i en aquest també haurem de fer un bon partit pel rival que ens ve”, afirmava Garitano. El tècnic veu una lluita entre “dos equips que juguen a l’atac i busquen la porteria contrària”, tot i que l’estil és diferent. “El Girona té un joc de combinació, triangula molt bé la pilota, la juga des del darrere i dona molta amplitud al camp. Per això és difícil pressionar.” Com és habitual, l’Eibar voldrà imposar un ritme alt des del començament. “El Girona té prou entitat, qualitat i personalitat per fer el seu joc”, hi va afegir l’exentrenador de l’Athletic Club, que va destacar l’olfacte de Cristhian Stuani, “segurament el millor rematador” del campionat. “Serà difícil que no aparegui”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)