Girona

La copa i les circumstàncies

El Girona debuta avui en el torneig visitant el Puertollano, de segona divisió FEF

La gran quantitat de baixes i l’acumulació de minuts que tenen els jugadors disponibles representen un ‘handicap’ per al conjunt blanc-i-vermell

El Girona està en quadre. Torna a estar en quadre, de fet, i ja fa dies que està així. L’equip dirigit per Míchel Sánchez continua farcit de lesionats –en té set– i amb pocs efectius, que, a més, tenen força acumulació de minuts a les cames. Així ha de fer front a la copa. Aquesta tarda (20 h) visita el Calvo Sotelo Puertollano, conjunt que milita a la segona divisió federació, dues categories per sota, en un moment que no és l’ideal. Després de la derrota rebuda en la lliga al feu de l’Eibar (4-2), el conjunt blanc-i-vermell, agafat amb pinces a causa de les esmentades baixes i amb l’última desfeta encara fresca, gairebé l’últim que necessita és un partit més entre setmana, ja que les circumstàncies propicien que, a priori, poc de positiu en pugui treure. Sí que servirà perquè nois del filial tinguin minuts –Míchel va avançar que al camp sempre n’hi haurà quatre, el màxim que permet la normativa– i futbolistes com ara Dawda, Suleiman, Àlex Sala, Biel Farrés, Monjonell i, també, Artero, que està des del principi de curs en dinàmica del primer equip, tindran la seva oportunitat. Tret d’això, la resta són maldecaps per a l’equip blanc-i-vermell.

I és que sí normalment la copa és útil als equips perquè els jugadors menys habituals es rodin, es facin veure i es reivindiquin, en el Girona això no passarà, ja que tots estan tenint minuts en la lliga. A El Cerrú, com es coneix popularment el Ciudad de Puertollano, el camp del Puertollano, que és de gespa natural i té capacitat per a uns 7.000 espectadors, no hi seran, a banda de tots els que integren ara la infermeria, ni Jairo ni Bernardo ni Stuani. Amb la mirada posada en la lliga, Míchel va preferir reservar-los i no pujaran aquest matí al tren que ha de dur l’expedició a Castella-la Manxa. S’espera també, però, que, tot i que sí que són a la convocatòria, gent com ara Bueno, Baena i Aleix Garcia juguin poc o res, ja que acumulen força càrrega de partits darrerament. Qui no defensarà la porteria de l’equip segur és Juan Carlos, un fet que farà que Adrià Ortolà tingui la seva primera oportunitat com a sentinella del Girona, ja que avui debutarà de manera oficial.

Un rival ferit

Al davant, a més, el conjunt gironí es trobarà un rival sense res a perdre. Tot al contrari que el conjunt blanc-i-vermell, per al qual, tot i el complicat context en què està i que la copa en els últims anys ha acabat sent gairebé una llosa, una eliminació contra un conjunt d’inferior categoria tampoc no seria fàcil d’encaixar. El Puertollano, que milita al grup 5è de la segona FEF, veu el duel com una via per revifar, ja que no passa per una bona etapa; és en llocs de descens i ve de perdre a casa (1-2) contra el Múrcia. L’equip castellanomanxec suma, a més, una sèrie nefasta, ja que dels últims set partits que ha disputat n’ha perdut sis.

3 Partits guanyats 7

3 Partits empatats 3

7 Partits perduts 8

12 Gols a favor 22

17 Gols en contra 23

LA DADA

7
lesionats
té el Girona en aquests moments. L’equip blanc-i-vermell té avui 11 fitxes del primer equip.

ELS DEL FILIAL

Dawda, Suleiman, Àlex Sala, Biel Farrés i Monjonell tenen números per jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)