Girona

El guia agafa ritme

Cristhian Stuani és a un sol gol dels que va fer la temporada passada, en què fins a la 38a jornada no va arribar als nou que acumula ara

Titular els tres últims partits de lliga, és clau en una davantera molt buida

Amb una participació irregular a partir de la cinquena jornada, Cristhian Stuani fins i tot s’havia acostumat a sortir des de la banqueta, amb cinc partits seguits com a suplent. De mica en mica, però, l’uruguaià ha anat agafant continuïtat, i ara encadena tres jornades disputant pràcticament tots els minuts (265 de 270). Un pas endavant molt benvingut per a Míchel, que mentre espera el mercat d’hivern, ha vist com li quedava limitadíssima la davantera amb les baixes de Pablo Moreno i Nahuel Bustos –si no arriba a temps al partit de demà– i amb Dawda, protagonista en la copa, com a alternativa.

Stuani va agafant ritme no només de minuts sinó també d’olfacte. Pitxitxi de l’equip amb nou gols, és només a un dels deu amb què va tancar el curs passat, el seu més difícil i pobre a Montilivi. De fet, no va arribar als nou gols que té ara fins a la 38a jornada, amb un doblet a Logronyo. Stuani ha fet els nou gols d’aquest curs en setze partits. És el mateix ritme de la seva primera temporada a Montilivi, que va tancar amb 21 gols. El curs passat, n’acumulava sis. L’altre extrem el va viure la temporada 2019/20, amb 16 gols en 16 partits i 31 a final de curs, un ritme fora de sèrie.

2017/18 (1a) 21
gols
en 33 partits de lliga
9
gols
en els seus 16 primers partits
2018/19 (1a) 19
gols
en 32 partits de lliga
11
gols
en els seus 16 primers partits
2019/20 (2a A) 31
gols
en 40 partits (29 en la lliga regular i 4 en el play-off)
16
gols
en els seus 16 primers partits
2020/21 (2a A) 10
gols
en 27 partits (25 de lliga i 2 de play-off)
6
gols
en els seus 16 primers partits
2021/22 (2a A) 9
gols
en 16 partits de lliga

El truc en els penals, amb el millor percentatge

X.M.

“Molts anys donant la importància i la responsabilitat que exigeix xutar els penals. Algun truc hi ha”. Així s’expressava Cristhian Stuani a les xarxes socials, en recollir una informació d’Eliot McKinley, que mostrava una taula amb l’uruguaià liderant la llista de futbolistes amb més percentatge d’encert des del punt de penal, per damunt de Lewandowski. Stuani ha marcat 38 dels 41 penals que ha executat, amb un 93% d’efectivitat. Amb el Girona, només en va fallar un contra l’Alcorcón, el dia que Juan Carlos Moreno es va asseure a la banqueta com a tècnic pont entre Unzué i Pep Lluís Martí. El seu xut en el minut 95 es va estavellar al pal, fet que va impedir la victòria blanc-i-vermella (0-0). Era el primer penal que Stuani fallava després de més de deu anys. Els altres dos van ser amb l’Albacete. Aquesta temporada, havia marcat de penal el gol que va donar els tres punts contra el Valladolid, i a Eibar es va atrevir a superar Yoel a l’estil Panenka.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)