Girona

Baena enlluerna

Autor de les dues assistències a Stuani en la victòria més contundent, l’andalús té un paper destacat en la creació ofensiva del Girona

El Vila-real valora la continuïtat que està tenint una de les seves perles

“És un jugador totalment diferent en la categoria. Perquè et dona en atac, també en defensa, en intensitat, també et dona joc... I ara, a més, està fent gols, que li ho demanàvem.” Míchel Sánchez no té cap mania a parlar obertament i sense embuts dels futbolistes, i a Álex Baena li ha dedicat més d’un elogi. El tècnic ha arribat a dir que l’andalús “està per sobre de la categoria”. I actuacions com la de dilluns contra el Leganés no fan més que corroborar les paraules de l’entrenador. Autor de les dues assistències que Stuani va convertir en el 2-0 i el 3-0, i protagonista de pràcticament totes les jugades d’atac –fins i tot va marcar un gol, anul·lat per un fora de joc molt ajustat del pitxitxi–, l’andalús està enlluernant.

Els retocs en l’esquema de Míchel no només han donat més seguretat a l’equip. La producció ofensiva ha crescut molt, i un dels responsables principals és Álex Baena. Desenganxat de l’extrem, el futbolista cedit pel Vila-real es troba molt còmode a la mitja punta, amb llibertat i camp per moure’s, buscar associacions –s’entén de meravella amb Arnau a la dreta– i arribar a la porteria rival. El gol era una de les assignatures pendents, però va marcar en dues jornades seguides –a Tenerife i contra el Cartagena–. I dilluns va fer bona una de les seves millors virtuts, l’última passada, amb assistències de mèrit cap a Stuani. Baena, consolidat de ple en l’onze –ha jugat de titular els seus 12 últims partits i només s’ha perdut el Fuenlabrada-Girona per acumulació d’amonestacions–, acumula 1.276 minuts en la lliga, superat només pel porter Juan Carlos, els centrals Bernardo i Juanpe, el migcampista Aleix Garcia i el carriler Jairo Izquierdo.

Baena és una de les perles del Vila-real. Del juvenil, va pujar directament al filial, on es va estar una sola temporada perquè la 2020/21 ja va ser membre de ple dret del primer equip, tot i que va jugar més a l’Europa League (nou partits en l’equip que va ser campió) que en la lliga (sis). Va arribar a la Plana el 2011, des del Roquetas, i hi està lligat fins al 2025. De fet, el Vila-real no va voler incloure cap clàusula de compra en la cessió, perquè el té molt present i el vol de tornada. El club groguet buscava que el jugador, de 20 anys fets al juliol, tingués continuïtat i protagonisme en la seva primera experiència a segona A. I la resposta no podria ser més bona.

ELS NÚMEROS

Al Vila-real des del 2011, hi va guanyar l’Europa League però ara debuta a segona A

CESSIÓ PER CRÉIXER

El Vila-real no va incloure clàusula de compra en la cessió i el té lligat fins al 2025

DE TORNADA

Baena ha marcat dos gols i ha fet dues assistències en 17 partits de lliga amb el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)