Girona

MIGUEL ÁLVAREZ

ENTRENADOR DEL VILA-REAL B

“El nivell ja el té de sèrie”

Amb una àmplia trajectòria en el futbol català, Miguel Álvarez està fent un rècord al Vila-real B, que entrena des del 2017. El tècnic del líder de la primera divisió FEF valora la projecció d’Álex Baena, a qui coneix molt bé.

“És un jugador extraordinari”, deia vostè de Baena l’octubre del 2019. Ja se li veia?
Són pocs els que passen del juvenil al B. El vam pujar perquè ja es veia diferent. Creiem molt en ell. Va ser la temporada escapçada per la covid. Ell, que no la va començar perquè arrossegava una sanció, va fer una temporada sensacional, i d’allà va passar directe al primer equip, com Fer Niño i Yeremi Pino. Va jugar Europa League, i això no ho regalen en un equip com el Vila-real. Si hi pot jugar un noi tan jove és perquè té alguna cosa.
El curs passat, en lliga va jugar poc, sis partits. Egoistament, l’hauria volgut al filial?
Aquest ego ja el vaig perdre fa temps. Estic al B i el millor orgull és que els nois pugin al futbol professional. Com més bons jugadors tens, millor vas, però hem tingut la sort que ens han acompanyat els resultats i que han anat pujant jugadors. Segurament amb jugadors com ell hauríem tingut més possibilitats de pujar a segona A, però em satisfà més veure pujar jugadors.
Què té Baena? El segueix?
Segueixo tots els equips de segona A amb jugadors que hem tingut. A l’Àlex, ara l’han posat en el lloc on rendeix més. De mitjapunta, és on més se’n pot treure. Per desequilibri, perquè veu l’última passada on no la veu ningú, i perquè té xut. Però sobretot perquè és molt transcendent en l’última passada, i això en el futbol és molt important. L’any del juvenil, jugant en rombe, arrencada des de l’esquerra cap a dins.I crec que, com més a prop de la porteria, més rendeix, tot i que també té energia per si se li ha d’exigir a nivell defensiu.
Míchel deia que és un jugador de categoria superior.
Ni Míchel ni jo som Rappel. El que et diu tot això és el jugador. Però és que ve de jugar al Vila-real, a l’Europa League. Ja ha demostrat que és jugador d’elit. Ara, per exemple, jugar al Barça és més fàcil que altres anys. Al Vila-real costa més perquè hi ha plantilla llarga i nivell molt alt. Però l’Alex ja ha demostrat tot el seu potencial. I m’alegro que estigui al Girona, que també li tinc molta estima, sobretot per Quique Cárcel. Aquí tindrà més possibilitats de jugar molt, que és el que un jugador jove necessita. Per nivell, no ha de demostrar res. El té de sèrie.
La cessió és més per tenir minuts que per falta de nivell per al primer equip?
És que, igual com juga Yeremi Pino, ho podria fer ell. És qüestió d’overbooking, i ell necessita jugar. Crec que l’ha encertat. Aquest any al Girona serà un aparador. Estant a primera sense jugar, és una llàstima i no es progressa. Per l’edat que té, necessita jugar. A vegades s’accelera tot massa. Els jugadors han de saber esperar el seu moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)