Girona

El sostre en un partit

El Girona aspira contra el Rayo Vallecano, a qui rep aquesta tarda a Montilivi, a accedir als quarts de final i igualar la seva millor participació històrica en la competició

El Girona és a les portes de fer història un altre cop en la copa. L’equip orientat per Míchel Sánchez és als vuitens de final i a només un partit, el que disputa aquesta tarda a Montilivi (18.30 h) contra el Rayo Vallecano, d’igualar la seva millor participació en la competició. I és que el conjunt blanc-i-vermell no ha anat més endavant dels quarts de final, estació en la qual només ha estat una vegada, fa tres anys, quan amb Eusebio Sacristán de tècnic l’equip va superar l’Atlético en els vuitens i va classificar-se entre els vuit millors. Aleshores, el Madrid el va eliminar i va establir el nou sostre en la competició, els quarts de final, que vol tocar avui.

El rival és un vell conegut. No fa gaire que va trepitjar Montilivi en una nit de record infaust per a la parròquia blanc-i-vermella. Gairebé set mesos han passat des de la final del play-off en què els de Vallecas van certificar l’ascens amb una remuntada (0-2) després que el conjunt entrenat aleshores per Francisco malbaratés un avantatge prou important de l’anada (1-2). Des d’aquell matx han passat 209 dies i en ambdós bàndols han canviat coses, segurament més en el gironí. En primer lloc, la banqueta l’ocupa ara Míchel, un emblema precisament del Rayo i que es troba davant d’un enfrontament especial. El preparador, a qui li va bé a Girona, ha aconseguit en poc temps construir un equip recognoscible, que sap a què juga i que ho fa molt bé, capgirant, a més, una situació adversa inicial en què els mals resultats i el mal joc es van succeir. Ara, el grup blanc-i-vermell és un ferm aspirant a l’ascens, està embalat i se sent fortíssim a casa, on ha guanyat els últims sis duels disputats.

S’espera que sense partit de lliga fins diumenge de la setmana que ve, també a Montilivi contra el Lugo, Míchel formi un onze força competitiu. Té, però, les baixes de Valery i Jairo, lesionats aquesta setmana, a més de les de Terrats, Ureña i Darío, mentre que Stuani i Baena arrosseguen molèsties i són dubte. Hi ha també dos futbolistes pendents d’una PCR per saber si estaran disponibles. Pel que fa als joves, es preveu continuïtat per a Biel Farrés en el central esquerre, i titularitat assegurada per a Ricard Artero a la medul·lar. El Rayo sí que presentarà una alineació amb pocs habituals, un onze que és la base de l’ascens del curs passat, amb la incursió en punta de Radamel Falcao.

Mallorca - Espanyol
16 h (DAZN)
Girona - Rayo Vallecano
18.30 h (DAZN)
Sporting - Cadis
18.30 h (DAZN)
Betis - Sevilla
21.30 h (Telecinco/ DAZN)
Atlètic Balears - València
demà, 12 h (DAZN)
Real Sociedad - Atlético
dimecres 19, 21 h (DAZN)
Elx - Madrid
dijous 20, 19 h (DAZN)
Athletic - Barça
dijous 20, 21.30 h (Telecinco/DAZN)

Valery i Jairo, lesionats

Els dos carrilers són baixa per al partit. Valery té una lesió a la musculatura isquiosural esquerra, que el tindrà cap a un mes fora dels terrenys de joc, mentre que Jairo es va sotmetre a una petita intervenció quirúrgica i s’espera que estigui disponible la setmana vinent.

Andoni Iraola: “No hi ha favorit”

El tècnic del Rayo va lloar el Girona. “Estan en un gran estat de forma i amb molta confiança i se’ls nota”, va dir. “Estarà molt igualat. No hi ha un favorit clar i haurem d’estar preparats per fer un bon partit”, hi va afegir. “Ens haurem d’imposar a la idea del Girona”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)