Girona

Per seguir disfrutant

En el millor moment de joc i resultats de la temporada, el Girona rep aquesta tarda el Lugo, contra qui aspira a continuar la dinàmica i acostar-se a l’ascens directe

El golejador uruguaià té la covid i l’equip no disposarà de la seva peça més determinant

Tot i que l’últim partit que va jugar va acabar amb l’adeu de la copa, el Girona continua amb un somriure. I és que l’equip orientat per Míchel Sánchez, després del mal inici de temporada, ha agafat la velocitat de creuer, té un estil recognoscible, els seus jugadors rutllen, el col·lectiu també i els resultats surten. Ha guanyat en quatre de les últimes cinc jornades disputades, en què només ha cedit un empat, oferint una versió per moments espectacular, i tot plegat fa que la parròquia blanc-i-vermella estigui encisada amb un conjunt que l’ha tornat a enganxar i amb el qual es retrobarà aquesta tarda a Montilivi per seguir disfrutant. El grup gironí rep el Lugo (18.15 h), en un duel de nou fonamental per a les seves aspiracions. Un triomf li permetria agafar distància amb els equips que lluiten pel play-off, després de l’ensopegada del setè, Las Palmas, que quedaria a cinc punts i, també, l’acostaria a l’ascens directe, que estaria a quatre punts amb un Almeria-Eibar, demà.

Un escenari impensable quan el Girona va sortir de l’Anxo Carro en la primera volta després de perdre precisament contra el Lugo (1-0) al mes d’octubre, en un matx en què va tocar fons. Va ser allà, a terres gallegues, el pitjor moment, ja que en la jornada següent va enfrontar-se a l’Osca (1-3) i, amb el canvi de sistema, va oferir la millor cara en el que s’havia jugat de curs, tot i la derrota, i ja va anar cap amunt. És, per tant, un Girona molt diferent el que avui rebrà el Lugo, que el que el va visitar. No hi serà, però, el seu golejador, Cristhian Stuani, positiu per la covid, que se suma a les baixes de Jairo, Darío, Valry i Ureña. Perd molta contundència ofensiva, doncs, el conjunt gironí sense el màxim artiller de la categoria, amb 15 dianes, aconseguides en 20 participacions i 13 partits com a titular, que serà rellevat probablement per Nahuel Bustos, encara que Míchel també considera la possibilitat, cosa que ja ha fet una vegada, de jugar sense 9. És l’únic dubte que presenta l’alineació, en què Ortolá ha guanyat el lloc a Juan Carlos sota pals; la línia de tres amb Bueno, Bernardo i Juanpe és indiscutible, amb Arnau i Juncà en els carrils; Pol Lozano i Aleix García seran al mig del camp amb Baena i Samu Sáiz al davant, amb l’esmentat dubte de si ocuparan l’última línia de l’equip o tindran un punta de referència. En un cas, Ibra Kebé reforçaria la medul·lar i els dos mitjapuntes farien de davanters, i, en l’altre, Bustos seria el davanter centre i actuarien darrere seu.

No com a titular, però sí que està previst que Ramon Terrats hi participi, després de dos mesos i mig fora per lesió. El migcampista, que es va fer una fissura a la tíbia dreta, va haver de passar per la sala d’operacions, per resoldre la dolença, i després de retallar terminis, ja que la recuperació havia de durar tres mesos com a mínim i ha estat finalment de poc més de dos. Fins a la lesió, el mig centre badaloní havia estat una peça important en l’engranatge de Míchel.

El Lugo, embalat

A l’altre bàndol, el Lugo arriba a Montilivi a un partit d’igualar la seva millor ratxa de partits sense perdre (nou) a segona divisió A. Allunyat del descens, després d’aquestes vuit jornades consecutives invicte (tres victòries i cinc empats), els gallecs venen de guanyar el líder, l’Almeria (2-1), i tenen la baixa de Juanpe, expulsat contra els andalusos. Té dues opcions per suplir el migcampista el preparador Rubén Albés: Fernando Seoane, un perfil més posicional, o Hugo Rama, que és més ofensiu.

LA RATXA DEL RIVAL

El conjunt gallec encadena vuit jornades sense perdre, el seu rècord són nou

DISTÀNCIES

Si guanya, el Girona estarà a cinc punts del setè i a quatre del segon

Rubén Albés: “És un equip estel·lar”

El tècnic del Lugo va lloar el Girona i va valorar l’enfrontament d’aquesta tarda. “És un equip que ens obligarà a una exigència màxima. Estan en una dinàmica molt bona, és un bloc de qualitat en tots els aspectes”, va dir Rubén Albés. “És un equip estel·lar en aquests moments. Amb tot, nosaltres treballarem en la nostra línia, seguirem convençuts”, va manifestar el preparador, que va indicar que no pensa canviar el seu plantejament tot i jugar a Montilivi, un feu on el Girona encadena cinc triomfs en la lliga. “Tenim identitat i estem aconseguint resultats. Intentem variar el mínim possible les nostres intencions, no diferenciem gaire el nostre rol a casa o fora. Afrontem el partit des de la victòria, aquesta és la nostra idea”, va manifestar el tècnic dels gallecs.

El mercat d’hivern blanc-i-vermell

Un lateral dret, un migcampista defensiu i un davanter amb profunditat eren les principals demandes de Míchel en el mercat d’hivern, però, després de més de dues setmanes de l’obertura de la finestra de fitxatges, no s’ha produït cap moviment. “Confio al 100% en la nostra direcció esportiva. Ja vaig dir que tenim un gran equip i és difícil millorar aquesta plantilla”, va explicar ahir l’entrenador madrileny, que també va assegurar que, si no li porten ningú, no li semblarà malament. “Si ve algun jugador que millori aquest equip, perfecte, però si no, també perfecte”, va completar. El club està mirant, sobretot, noms per a la part ofensiva i, si s’acaben fent incorporacions, seran en els últims dies de mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)