Girona

Des de segona línia

L’arribada d’Iván Martín, un esquerrà que s’adapta a totes les zones de la mitjapunta, apujarà el ventall de recursos ofensius de Míchel

El futbolista deixa l’Alavés, i el Girona té ben madurat l’acord amb el Vila-real

El Girona confiava convèncer Iván Martín, i se n’ha sortit. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, el fins ara futbolista de l’Alavés reforçarà la plantilla blanc-i-vermella i ampliarà el ventall ofensiu de Míchel Sánchez. El tècnic madrileny tenia molt clar que reforçar l’atac era prioritari. Hi havia dues vies per fer-ho. La més natural era la d’un davanter centre de perfil diferent al de Cristhian Stuani, amb més capacitat per anar a l’espai. L’alternativa era apostar per un jugador que, des de la segona línia, també pugui fer créixer els recursos, i és aquí on s’emmarca l’arribada d’Iván Martín. El futbolista, de 22 anys, va brillar la temporada passada en el Mirandés; havia fet el salt a primera però ha tingut molt poc protagonisme en l’Alavés i, a punt de fer 23 anys, tornarà a la categoria de plata.

Després d’acumular 165 minuts en sis jornades a primera –una de les dues titularitats és recent, del 2 de gener–, tant Iván Martín com el Vila-real han entès que seria adient cancel·lar la cessió a l’Alavés. I la insistència del Girona, que té en la progressió d’Álex Baena el millor exemple per seduir el club de la Plana, els ha acabat de convèncer. De fet, Iván Martín i Baena –l’andalús és dos anys més jove– han seguit camins paral·lels i van coincidir en el filial del Vila-real. Tot i que va néixer a Bilbao, Iván Martín es va formar al Torre Pacheco murcià i va arribar aviat al planter del conjunt groguet, en el qual va anar pujant esglaons –habitual en seleccions espanyoles de categories inferiors– fins a acumular-hi nou temporades. Després de dues temporades a segona B amb el Vila-real B, va marcar un punt d’inflexió en el Mirandés, especialista a fer rendir futbolistes joves cedits d’altres clubs. Va ser un dels pilars de l’equip de José Alberto López, amb 33 partits (30 com a titular), 2.675 minuts i quatre gols. Esquerrà, és un futbolista hàbil i creatiu, amb desequilibri i capacitat per associar-se, i amb la polivalència d’adaptar-se a diverses zones de la mitjapunta.

PER CAURE

El Girona confia tancar de manera imminent la cessió un cop cancel·lada la de l’Alavés

EL MATEIX CAMÍ

Com Baena, Iván Martín ha crescut en el Vila-real, amb nou temporades en el planter
33
partits
(2675 minuts) i 4 gols la temporada passada a 2a A amb el Mirandés, amb un paper destacat

Contra l’Amorebieta, sense Samu Saiz

X.M.

L’acord amb el Vila-real per a la incorporació d’Iván Martín fins al juny no s’hauria de demorar gaire. De fet, si les gestions s’acceleren, hi hauria la possibilitat que l’exjugador del Mirandés estigués en condicions de debutar amb la samarreta blanc-i-vermella dissabte, contra l’Amorebieta, a les instal·lacions de Lezama (16 h). Ho agrairia Míchel Sánchez, que podria fer debutar un reforç un parell de dies abans que s’abaixi la persiana del mercat d’hivern. A més de la idoneïtat de disposar-ne com més aviat millor, s’hi afegeix que el tècnic perd per dissabte Samu Saiz, habitual en les alineacions inicials, a la mitjapunta. El comitè de competició va confirmar ahir la sanció al futbolista madrileny, que va veure contra el Lugo –per protestar a l’àrbitre– la cinquena targeta groga de la temporada. També s’haurà de veure si Cristhian Stuani està en condicions de reaparèixer, després de perdre’s el partit de diumenge passat en ser positiu per covid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)