Girona

Mercat en moviment

Iván Martín aterra al Girona cedit pel Vila-real després de jugar mig curs a l’Alavés

Míchel, que havia demanat un lateral dret, un mig centre i un davanter, no veu ara tan prioritaris aquests reforços. Ahir va posar sobre la taula la possibilitat d’incorporar un central

Iván Martín és el primer fitxatge del Girona en aquest mercat d’hivern. El mitjapunta esquerrà aterra a Montilivi cedit pel Vila-real fins a final de temporada, sense opció de compra, i reforçarà l’atac del conjunt que orienta Míchel. La incorporació del futbolista, que en la línia de tres quarts pot actuar tant per la banda com pel centre, suposa un desfogament en la parcel·la ofensiva de l’equip, ja que, per condicions, casa a la perfecció en la posició en què actuen Samu Saiz i Álex Baena, que no disposaven d’alternatives reals. “És un gran jugador”, va asseverar ahir Míchel, en roda de premsa, abans que fos oficial. “Té un ritme de joc boníssim, té un contra un, supera rivals en la conducció, té anada i tornada amb pilota, també té continuïtat en la possessió... Ens ajudarà”, va expressar l’entrenador, que, amb la baixa de Samu per sanció, ja podria fer-lo participar demà al feu de l’Amorebieta.

De 22 anys, en fa 23 el mes vinent, s’ha format en les categories inferiors del Vila-real, igual que Álex Baena, una de les sensacions del curs, amb qui es retrobarà. Iván Martín, que va arribar al planter groguet amb 12 anys, va promocionar finalment al filial (2018/19), després de passar pel C (2017/18), i va debutar l’any 2019 amb el primer equip en un partit de copa, l’únic que ha disputat amb els grans. El curs passat (2020/21) va fer el salt al futbol professional anant, a préstec, al Mirandés, on va oferir un molt bon nivell amb 33 partits disputats i 4 dianes. Arran d’això, tant el Vila-real com el jugador van entendre que aquesta campanya (2021/22) era un bon moment per passar a primera divisió, al Deportivo Alavés, però després de jugar molt poc –165 minuts en sis jornades i dos partits en la copa– han canviat ara de parer. El Girona, amb l’exemple de Baena com a gran argument, ha estat, finalment, el seu destí.

Míchel en vol un altre

Tancada aquesta incorporació, podria no ser l’última en la finestra de fitxatges del Girona. “Jo en vull un altre, però sé que és molt difícil”, va explicar Míchel, que ha canviat d’opinió respecte a les preferències que tenia a l’inici del mercat. De fet, el flamant últim reforç, Iván Martín, no entra dins del perfil de jugadors que havia demanat al principi del mercat d’hivern, ja que el tècnic volia un davanter, un mig defensiu i un lateral dret, i el futbolista format al Vila-real és un mitjapunta. Els esdeveniments, però, han fet virar el pensament de l’entrenador, que insisteix ara que només vol algú si és per millorar el que té. “Quique [Cárcel] ho sap. Vull que em porti un bon jugador. No algú que ompli. Volem alguna cosa que ens millori, que ens faci diferents i ens permeti variar”, va assegurar ahir. “No hi ha una posició que jo digui «això em falta»”, hi va afegir. “La plantilla la veig ben compensada i tenim gent jove amb talent que ha d’explotar-lo. S’ha de fer que tinguin il·lusió i que vagin fent l’equip millor. Si ens quedem amb una incorporació, perfecte, i si ve algú més que millori el que tenim, perfecte també”, va manifestar l’entrenador.

Tot i això, sí que va posar sobre la taula una posició que en principi no havia demanat, però sí que és evident que es tracta d’una zona on falten efectius; la de central. El Girona és un equip que juga amb línia de tres al darrere i només té quatre centrals a la plantilla, sent un d’ells Arnau Martínez, indiscutible en el carril dret. D’aquesta manera, Santi Bueno, Bernardo i Juanpe ho juguen tot i sempre hi ha la incògnita de què passarà si algun d’ells ha de ser baixa en algun moment. “Si Quique em diu que ve un central top... doncs en tenim tres i la possibilitat d’Arnau, encara que jo no el vull treure del lloc on està jugant perquè ens està donant molt, però si per necessitat ha d’entrar de central, doncs ho podem fer. Si fitxem algú i no l’hem de treure d’allà, doncs bé”, va explicar Míchel. “Però si ve algú ha de ser igual o millor que el que tenim”, va insistir. Ha trigat, però el mercat s’ha mogut en el Girona. Caldrà veure si abans del tancament, que és dilluns a la nit, torna a haver-hi moviment.

VIA GROGUETA

El Girona, amb l’exemple d’Álex Baena com a gran argument, ha convençut el club i el jugador
Iván Martín Núñez
Bilbao (14 de febrer del 1999) (22 anys) Alçada: 1,78 m Posició: extrem i mitjapunta
Etapa de formació
Torre Pacheco Vila-real
Etapa de sènior
2017/18
Vila-real B (3a) 32 p. i 3 g.
2018/19
Vila-real B (2a B) 35 p.
2018/19
Vila-real (1a) 1 p.
2019/20
Vila-real B (2a B) 27 p.
2020/21
Mirandés (2a A) 33 p. i 4 g.
2021/22
D. Alavés (1a) 8 p.
2021/22
Girona (2a A) ?
“És un gran jugador i ens ajudarà molt”, va dir Míchel sobre la incorporació del mitjapunta
El LATERAL DRET

“Pensàvem que Terrats estaria més temps fora”

Míchel reclamava per a la medul·lar algú amb capacitat de treball sense pilota i que tingués mentalitat defensiva, una mancança que no veu ara tan important de pal·liar, sobretot pel retorn de Ramon Terrats. “Pensàvem que en Ramon estaria més temps lesionat i l’hem recuperat i l’hauríeu de veure. Ha tornat amb una intensitat i una capacitat brutals. És un jugador que ens ajudarà molt”, va dir. “I després tenim Ibra, Borja, Samu, Aleix, Pol, Artero, que és un jugador que considerem que ens fa millors. Portar algú a aquesta demarcació és molt difícil”, va assenyalar l’entrenador.

El MIG CENTRE

“Hi havia la possibilitat que sortís Calavera”

Un lateral dret, de caire més defensiu dels que hi ha a la plantilla, era un dels desitjos que tenia Míchel per al mercat d’hivern. El tècnic va explicar per què no arribarà aquest reforç. “Hi havia la possibilitat que sortís Calavera i, si sortia, volíem incorporar algú més defensiu perquè allà tenim Valery, Gabri i Arnau, que està a un nivell top en aquesta posició, tots jugadors, fins i tot Calavera, d’un perfil més aviat atacant, que no pas defensiu. Buscàvem algú que ens pogués complementar”, va explicar. “Continua Calavera, doncs perfecte. No podem portar ningú allà”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)