Girona

Que no se n’escapin més

El Girona visita l’Amorebieta disposat a assegurar-se la victòria que es va esfumar contra el Lugo i continuar pressionant els primers classificats

Stuani torna després de superar la covid, i també viatja Iván Martín, però Míchel perd dos homes clau: Samu Saiz i Aleix Garcia

L’empat contra el Lugo a Montilivi diumenge passat (1-1) ha deixat un gust amarg a Montilivi. Conscients que per joc i ocasions van fer mèrits per guanyar el partit, el punt va semblar insuficient, sobretot perquè les ensopegades de l’Almeria i el Valladolid oferien una oportunitat perfecta per acostar-se una mica més a la segona posició. Però això ja és passat, i avui el Girona visita el camp de l’Amorebieta (16 h, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de sumar tres punts que posin una mica més de pressió a l’Eibar i l’Almeria, que també juguen avui però més tard. Tot el que no sigui guanyar, però, serà fer un pas enrere. I és que al Girona no li serveix de gaire res encadenar la setena jornada en la lliga sense perdre si ho fa sumant només un punt. Necessita els tres punts, perquè encara ha d’eixugar els deutes del mal inici de lliga i partits com el d’avui, contra un equip de la zona de descens, per molt que sigui a domicili, s’han de guanyar, perquè no es poden deixar escapar més punts en dies com avui si es vol somiar a aconseguir l’ascens directe.

Amb canvis obligats

Per aconseguir la victòria el Girona no podria tenir millor notícia, i és que torna Cristhian Stuani. El màxim golejador de la lliga ja ha superat la covid, que li va impedir jugar contra el Lugo, i és d’esperar que avui sigui titular. L’uruguaià, que ha marcat 13 gols en els últims deu partits de lliga que ha disputat, ja va marcar contra l’Amorebieta en la primera jornada de lliga (2-0) i ha de tornar a agafar el ritme de partits que ha perdut entre les vacances de Nadal i els entrebancs mèdics.

Torna Stuani, però no tot són bones notícies per a Míchel, i és que haurà de fer canvis en el seu onze de gala. Samu Saiz és baixa per sanció, després de veure per protestar la cinquena groga de la temporada contra el Lugo, i no podrà acompanyar Baena a la mitjapunta. Borja García, encara en procés de recuperació després de la lesió, és qui més números té per agafar el relleu, però Artero també té possibilitats després del bon rendiment que va oferir en la copa. Fins i tot, podria entrar en l’onze Iván Martín, el fitxatge d’hivern, tot i que amb només una sessió d’entrenament amb el grup sembla poc probable. La segona baixa preocupant és la d’Aleix Garcia. El d’Ulldecona era, juntament amb Bernardo, l’únic que havia estat titular en tots els partits de lliga, però es perdrà el partit per una lesió. Segons va informar el club, té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta i la seva evolució marcarà la disponibilitat, ja que el Girona no va informar del temps aproximat de baixa. El seu lloc l’ocuparà gairebé segur Ibra Kebé, ja que Terrats encara no ha jugat després de la lesió.

Lluitant per sobreviure

Fins ara, aquest curs, el Girona sempre ha guanyat quan ha jugat contra equips que estaven en zona de descens. Ho va fer contra el Fuenlabrada –en dues ocasions–, contra l’Alcorcón i contra la Real Sociedad B. Avui confia a mantenir aquesta ratxa, i és que l’Amorebieta està patint de valent en la seva estrena a segona divisió A. Els bascos, vintens classificats a cinc punts de la permanència, han estat tota la temporada immersos en les últimes posicions i només han guanyat tres partits. L’últim, fa gairebé dos mesos a Màlaga. Des de llavors, això sí, només van perdre la setmana passada contra l’Sporting. I si una cosa és clara és que el partit promet gols, ja que el problema de l’Amorebieta és al darrere (n’ha encaixat 36) i no pas al davant (28).

MANTENIR LA RATXA

Fins ara el Girona ha sumat els tres punts sempre que ha jugat contra equips en descens

STUANI, REFERENT

L’uruguaià torna després de marcar 13 gols en els 10 últims partits de lliga que ha jugat

Iván Martín entra a la llista

Dijous es va tancar la seva incorporació i ahir va fer el primer entrenament amb el grup, però Iván Martín ja ha viatjat amb l’equip per jugar al camp de l’Amorebieta i ha entrat en la llista de convocats. Ahir també va parlar per primera vegada com a jugador blanc-i-vermell. “Estic molt il·lusionat de poder estar aquí al Girona. M’he decantat pel projecte guanyador que hi ha i les ganes de tornar a primera, que jo també tinc”, va comentar el mitjapunta, que creu que pot aportar molt a l’equip de Míchel. “A Míchel no el coneixia personalment i tot just me l’han presentat. Està content de la meva arribada i seré un més. He vist el Girona tot el curs i amb la línia de cinc funcionen molt bé. El joc de combinació que té l’equip s’adapta molt bé al meu estil”, va afirmar.

Lezama, el 65è estadi a la LFP

El Girona visitarà per primera vegada l’Amorebieta però no jugarà al seu camp, sinó a Lezama, la ciutat esportiva de l’Athletic Club. Serà la primera vegada que trepitjarà aquest estadi, que es convertirà en el 65è estadi que visita el Girona des que és al futbol professional. Les instal·lacions de Lezama permeten un aforament de només 3.200 espectadors, però no serà l’estadi de menys capacitat que haurà visitat el Girona a segona divisió A, ja que els gironins van jugar a la ciutat esportiva del Sevilla, que té 3.000 localitats justes, contra el Sevilla Atlético. Lezama serà el segon estadi que el Girona estrenarà aquest curs, després de Can Misses a Eivissa, i encara li falta estrenar el camp del Burgos, al mes de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)