El comandant mana

Nahuel s’ha convertit en una peça vital que ha ajudat el Girona a encadenar cinc victòries i mantenir-se viu en la lluita per l’ascens directe

L’argentí s’ha destapat amb cinc gols en quatre partits i ja en suma deu en la lliga

El Girona no va mostrar la seva millor versió contra el Màlaga, però tot i això, va poder sumar tres punts més i encadenar la seva cinquena victòria en el campionat. L’equip dirigit per Míchel Sánchez no va trobar la manera de fer mal al plantejament del rival, i després de provar diversos matisos i canvis de dibuix tàctic, va ser Nahuel Bustos qui va convertir-se en l’heroi blanc-i-vermell per fer esclatar d’eufòria Montilivi. L’argentí va sortir en el minut 79 en el lloc de Stuani, desconnectat tot el matx, i tres minuts després va rebre una passada filtrada a dins de l’àrea d’Iván Martín, va controlar i acomodar-se la pilota i va definir amb sang freda davant de Dani Martín. El comandant va tornar a aparèixer com ho va fer a Las Palmas, fent un doblet de gols decisiu per remuntar un 1-0 en contra, o com contra l’Eivissa, en què va ser partícip de la golejada gironina amb dues dianes més (5-1). L’ex del Talleres ha eclosionat quan l’equip més el necessitava, en un tram de calendari decisiu per consolidar la posició de play-off i, per què no?, per somiar en l’ascens directe a primera divisió.

Després de tres titularitats consecutives, Nahuel Bustos va haver de patir una nova suplència en detriment dels galons de Stuani. El futbolista cedit pel City va haver d’esperar pacient com el seu tècnic, després de provar diverses coses, l’escollia per jugar els últims onze minuts. En l’enèsim intent de solucionar el matx i poder sumar tres punts. L’argentí no va fallar i va tornar a aprofitar d’allò més bé la seva oportunitat. El rendiment de Nahuel en els últims partits ha estat brillant, i la seva ràtio de gol per minut jugat ja és de les millors de la categoria, amb una diana cada 126 minuts de joc, molt a prop de la del pitxitxi de l’equip, Cristhian Stuani, amb un gol cada 110 minuts.

Parella temible

I és que la parella formada pels davanters de referència del Girona és la més productiva de la categoria, amb 27 gols. Stuani n’ha fet disset en els 28 partits que ha disputat, mentre que, amb el que va fer contra el Màlaga, Nahuel ja ha arribat a la desena. De fet, els gols que han sumat tots dos jugadors sud-americans són els mateixos que ha aconseguit en tota la lliga, precisament el darrer rival, el Màlaga, o un més que el Fuenlabrada, una dada que mostra la perspectiva real dels grans números que estan aconseguint. Els de Míchel són un equip clarament de caràcter ofensiu i la pilota sol arribar amb certa facilitat a l’àrea rival a través de la qualitat de mitjapuntes com Álex Baena, Samu Saiz, Borja García, o la profunditat dels carrilers més habituals, Arnau Martínez i Jairo Izquierdo.

Per al Girona, que algú acompanyi en la faceta de fer gols Stuani és vital per poder aspirar primer a disputar novament el play-off –serien els tercer consecutius, els sisens en LaLiga–, i si és possible lluitar per l’ascens directe fins a l’últim sospir del curs. Nahuel fa setmanes que ha aixecat el dit per ser una alternativa real per al seu tècnic, però darrerament ha esbotzat la porta de la titularitat, un mèrit afegit tenint en compte que disputa els minuts al màxim golejador de la categoria, el líder del vestidor i un referent per a l’afició.

EN L’ÚLTIM PARTIT

Després de sumar tres titularitats seguides, Nahuel va haver d’esperar a sortir en el 79

DECISIU

L’argentí va fer un doblet contra el Las Palmas i l’Eivissa, i la diana decisiva contra el Màlaga

NAHUEL I STUANI

Han fet 27 gols, tants com l’últim rival, el Màlaga, o un més que el Fuenlabrada