Girona

Refer-se és primordial

El Girona ha d’aprofitar el duel de dilluns contra la Real Sociedad B per recuperar les bones sensacions

Montilivi gairebé sempre ha estat un fortí per als nouvinguts a la LFP, com és el cas del filial basc

Aquesta Setmana Santa està sent de reflexió per a un Girona que ve de perdre diumenge passat al camp del Saragossa (1-0) i que no jugarà fins dilluns a les set de la tarda, quan rebi la visita de la Real Sociedad B a Montilivi. Són dies per reflexionar i asserenar el cap després de les emocions viscudes en les últimes setmanes, en què els gironins tornaven a somiar en un ascens directe que ara es torna a veure més complicat. La tensió, la pressió i el nerviosisme s’han deixat veure en alguns moments, per això aquesta setmana ha de servir per baixar les revolucions. I és que el més important de tot per al Girona és recuperar les bones sensacions que han desaparegut després dels dos últims partits, amb la derrota a La Romareda i l’anterior victòria contra el Màlaga a Montilivi en un mal partit dels de Míchel.

Obsessionar-se ara amb l’ascens directe no té cap sentit, i és que a hores d’ara, quan queden set jornades per acabar la lliga, el Girona està més lluny de la segona posició que no pas de la setena. Per tant, el primer pas ha de ser assegurar una posició de play-off. A partir d’aquí, si sonés la flauta, millor; però si no, el que ha d’aconseguir l’equip de Míchel és arribar a finals de maig en les millors condicions possibles, i això passa per recuperar la seva millor versió, que es va veure els mesos de desembre i gener i que es va tornar a deixar veure el març abans d’aquests últims partits que han tornat a generar alguns dubtes.

Un partit per alçar el vol

El primer pas per recuperar les bones sensacions per al tram final de temporada s’ha de fer dilluns contra la Real Sociedad B. El filial donostiarra és en zona de descens i necessita fer un final de temporada perfecte si vol tenir possibilitats de salvar la categoria; per això és d’esperar que vingui a Montilivi a jugar al dos-cents per cent, perquè no té marge d’error. No serà un partit fàcil, perquè la visita a Anoeta ja no ho va ser, tot i la victòria del Girona (1-2), amb dos gols a pilota aturada. Ara bé, els blanc-i-vermells tenen bons arguments a què aferrar-se.

El filial de la Real Sociedad visitarà Montilivi per primera vegada en la seva història, ja que és un dels tres equips debutants en la LFP que hi ha aquesta temporada en la categoria de plata. Aquesta és una bona referència per al Girona, que des de començament de temporada ja ha estat capaç de guanyar l’Amorebieta (2-0) i l’Eivissa (5-1), els altres dos nouvinguts al futbol professional. De fet, el recent triomf contra el conjunt eivissenc és l’últim gran partit dels de Míchel, amb el permís de la victòria ajustada al camp de l’Almeria.

Les dues victòries que el Girona ja ha aconseguit aquesta temporada a casa contra els debutants en la LFP com la Real Sociedad B no són casos aïllats, i és que des que els gironins van arribar al futbol professional, l’estiu del 2008, Montilivi s’ha convertit pràcticament en un fortí cada vegada que ha rebut la visita d’un debutant a 2a divisió A. De fet, el filial donostiarra serà el dissetè debutant en la LFP que jugui a Montilivi, i el balanç històric dels gironins és excel·lent, perquè fins ara han guanyat dotze partits –entre els quals l’únic contra un altre filial, el Vila-real B–, n’han empatat un i n’han perdut tres –contra el Cartagena, el Real Unión i l’UCAM Múrcia–. La ratxa actual encara és millor, ja que el Girona ha guanyat vuit dels últims nou partits a Montilivi contra debutants en la LFP.

TEMPORADA 2008/09
Girona - Alacant 3-0
Girona - Osca 2-0
TEMPORADA 2009/10
Girona - Cartagena 0-1
Girona - Vila-real B 3-1
Girona - Real Unión 0-2
TEMPORADA 2010/11
Girona - Alcorcón 3-1
TEMPORADA 2011/12
Girona - Guadalajara 0-0
Girona - Alcoià 5-1
TEMPORADA 2012/13
Girona - Mirandés 4-0
TEMPORADA 2014/15
Girona - Llagostera 1-0
TEMPORADA 2016/17
Girona - Reus 1-0
Girona - UCAM Múrcia 1-2
TEMPORADA 2019/20
Girona - Fuenlabrada 2-0
TEMPORADA 2020/21
Girona - UD Logroñés 2-0
TEMPORADA 2021/22
Girona - Amorebieta 2-0
Girona - Eivissa 5-1
Girona - Real Sociedad B ? * Es compten els equips que no havien jugat mai a 2a A ni a 1a després de la creació de la LFP, el 1984.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)