Girona

Amb una vida extra

El Girona visita el camp de l’Sporting (16 h, Movistar LaLiga 2), que s’hi juga mitja permanència, obligat a obtenir un bon resultat i recuperar sensacions

Passi el que passi, el Girona tancarà la jornada en posició de ‘play-off’ després de la derrota ahir del Ponferradina

La derrota a Montilivi contra el Tenerife encara cou, però el Girona no es pot permetre tremolar. Els de Míchel Sánchez visiten aquesta tarda (16 h, Movistar LaLiga 2) l’Sporting amb la urgència de sumar tres punts que el consolidin en la posició de play-off, ja que als gironins després li quedaran dos partits contra equips que no s’hi juguen res com el Mirandés, que visitarà Montilivi, i el Burgos. La pressió sobre el Girona, que fins fa ben poc somiava l’ascens directe, és evident, però també és veritat que ahir es va reduir sensiblement. La derrota del Ponferradina al camp del Valladolid fa que, passi el que passi aquesta tarda a El Molinón, el Girona tanqui la jornada en posició de play-off. Lògicament, la victòria continua sent necessària per agafar un coixí respecte als perseguidors, perquè Las Palmas visita aquest migdia el cuer i ja descendit Alcorcón i podria empatar a punts amb els de Míchel, que ara ja saben que amb 70 punts, és a dir, dues victòries en els últims tres partits, s’asseguraran matemàticament l’accés al play-off.

Una de les bones notícies per afrontar una cita tan important com la d’aquesta tarda és el retorn de Terrats a la convocatòria un cop superada la lesió. El seu retorn, juntament amb el de Pol Lozano després de complir sanció contra el Tenerife, dona més consistència al centre del camp, en què el més lògic és que Aleix Garcia i Pol Lozano juguin d’inici. La nota negativa, i el que genera més dubtes, és l’absència d’Álex Baena després del’expulsió absurda contra el Tenerife. L’andalús és una baixa més que sensible per a Míchel, encara que el Girona hagi guanyat els tres partits aquesta temporada en què Baena no ha entrat en la convocatòria. Qui el substituirà és el gran interrogant, i és que el relleu més normal seria el de Samu Saiz, però el madrileny no ha estat titular des que va protagonitzar aquella discussió amb Míchel pel canvi a la mitja hora de partit, i sortint des de la banqueta tampoc és el que ha aportat. Per tant, Iván Martín sembla el gran candidat a continuar a l’onze, en una posició més avançada que en els últims partits. La resta de l’onze, el de gala, sembla bastant clar, amb els únics possibles dubtes al carril esquerre entre Juncà i Jairo i al davant entre Stuani i Nahuel Bustos, que podria tornar a tenir una oportunitat d’inici.

Un rival ferit

La importància d’aconseguir avui la victòria és indiscutible. Però també la complexitat del matx. I és que el Girona es trobarà un Sporting amb l’aigua al coll, perquè després de la mala ratxa de resultats està només dos punts per sobre de la zona de descens. Normal, ja que els asturians només han sumat set punts dels últims 36 en joc. L’arribada d’Abelardo, un home de la casa, sembla haver esperonat l’equip, que en la seva estrena va empatar al camp de l’Osca (1-1). La delicada situació dels asturians, a més, farà que l’ambient a El Molinón sigui espectacular i afegirà tensió al partit. Això també ofereix al Girona un test molt important pensant ja en l’hipotètic play-off, i en aquest sentit els gironins necessiten treure’s l’espina de la setmana passada per arribar-hi amb més confiança. La història, però, està en contra, i és que el Girona no ha estat capaç de guanyar mai a El Molinón i pràcticament sempre hi ha perdut. Aquest any, però, l’Sporting no ha aconseguit fer del seu camp un fortí, i només hi ha pogut sumar 24 punts.

UN BON TEST

Per l’ambient i la pressió dels dos equips, el d’avui és un bon assaig per al ‘play-off’

EN CAIGUDA LLIURE

L’Sporting només ha sumat 7 dels últims 36 punts en joc i ara vol treure l’orgull

El Molinón es podria omplir

El camp de l’Sporting, amb un aforament de 30.000 espectadors, és un dels estadis més grans de la categoria de plata, superant fins i tot molts camps de primera divisió. La mitjana d’espectadors aquesta temporada no arriba ni als 15.000 espectadors, la meitat de la seva capacitat, però l’afició del conjunt asturià és conscient del que s’hi juga el seu equip aquesta tarda en el duel contra el Girona i ha respost de la millor manera a la crida del cos tècnic i els jugadors. I és que el club va anunciar ahir que s’han esgotat les entrades en pràcticament totes les zones del camp i només queden algunes entrades de tribuna per vendre. D’aquesta manera es podria arribar pràcticament al ple, en el que seria el rècord d’assistència aquest curs en un partit de 2a divisió A.

Abelardo: “Hem de ser positius”

El tècnic de l’Sporting, que va debutar l’anterior jornada amb un empat a Osca (1-1) i s’estrenarà a El Molinón en aquesta segona etapa, té molt clar tot el que el seu equip s’hi juga avui, però no vol afegir pressió als seus homes. “Hem d’afrontar el partit sent positius i no pensar en tota la resta. Rebem el Girona, que és un grandíssim equip i té moltíssimes virtuts, però hem de saber posar-li les coses difícils i aprofitar les nostres armes”, comenta Abelardo, que creu que l’equip arriba bé al matx: “Els jugadors estan bé i hem fet una bona setmana d’entrenaments, amb més dies per treballar el que volem. Estic segur que l’afició estarà amb nosaltres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)