L’última permesa

El Girona es veu superat per l’Sporting a El Molinón en un partit en què no dona cap senyal de reacció durant tota la segona part

Els de Míchel, amb sensacions preocupants, cauen a la sisena posició i només el ‘goal average’ els permet mantenir-se en ‘play-off’

Sporting 2 Girona 1

SPORTING:Cuéllar; Guille Rosas, Berrocal, Borja López, Kravets; Pedro Díaz (Nacho Méndez, 87’), Gragera; Aitor García (Pablo Pérez, 78’), Fran Villalba (Cristian Rivera, 75’), J.L. Ramírez (Jony, 78’); i Djuka (Ramírez, 87’).GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno (Nahuel Bustos, 72’), Bernardo, Juanpe; Arnau (Valery, 84’), Iván Martín, Aleix Garcia, Juncà (Jairo, 31’); Samu Saiz, Borja García; i Stuani.GOLS:1-0 (12’) Gragera. 1-1 (22’) Stuani. 2-1 (44’) Djuka.ÀRBITRE:Pulido Santana, del comitè canari.VAR:Pérez Pallas.T.G.:a Aleix Garcia (45+5’) i Stuani (90+3’) del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:20.140 espectadors a l’estadi El Molinón.

La visita a El Molinón feia molt respecte, i és normal. El Girona s’hi jugava molt i va tornar amb les mans buides de Gijón després de perdre-hi 2-1. Ni punts, ni sensacions que valguin per convidar a l’optimisme. I això és el pitjor, ara que arriba el moment decisiu del curs. Primer, amb les dues últimes jornades, en què el Girona està gairebé obligat a sumar els sis punts contra el Mirandés, a casa, i el Burgos, a fora. I després, si és el cas, en el play-off. I és que l’única bona notícia és que, tot i perdre quatre dels últims sis partits, els de Montilivi continuen depenent de si mateixos per acabar en la sisena posició que ocupen ara, però l’alè de Las Palmas, setè empatat a punts, i de la Ponferradina, vuitè amb un punt menys, es nota més que mai. Perquè la pròxima decepció d’aquest curs, si arriba, serà definitiva.

Falta de tot

Era un partit a vida o mort. Potser per això Míchel va voler recuperar per a la causa Samu Saiz, que va jugar els 90 minuts. Però de poc va servir, perquè el madrileny va estar a anys llum del seu millor nivell. De fet, cap jugador del Girona està en el millor moment i només Arnau s’acosta a la seva millor versió. Així és impossible. I menys si surts a veure-les venir com va fer ahir el Girona, ja que els primers minuts van ser un monòleg de l’Sporting, que no va deixar de prémer l’accelerador i de generar perill fins que en el minut 12 Gragera va marcar l’1-0 rematant de cap al fons de la porteria un córner en què va tenir molta més fe que els defenses gironins.

Amb l’1-0, el partit feia molt mala pinta per al Girona, gens còmode sobre el camp. En la primera bona combinació dels de Míchel, però, Arnau va centrar al segon pal, Juncà va controlar amb el pit i Stuani va marcar l’1-1 amb un xut encreuat (22’). L’àrbitre el va anul·lar per fora de joc, però el VAR el va donar per bo perquè ni de bon tros ho era. L’empat va donar ales al Girona, que va gaudir dels seus millors minuts, amb molt protagonisme per a Arnau i Juncà a les bandes fins que el de Riumors es va lesionar. Samu, Borja i Iván Martín també van aparèixer, però als de Míchel els va faltar acabar de creure-s’ho per clavar una estocada a un Sporting que començava a tenir dubtes. I és clar, a un rival que s’hi juga la permanència, si li dones aire, l’agafa, i els asturians ho van aprofitar per acabar la primera part, de nou, amb més empenta que el Girona. I si una mancança tenen els gironins en els últims partits també és la fragilitat defensiva, perquè amb molt poc els locals van trobar el 2-1. Pilota a l’esquena d’Arnau, centrada de Rodríguez i rematada de cap de Djuka que va superar Juan Carlos (44’).

Tot i veure’s superat per intensitat durant molts minuts, la primera part del Girona no va ser dolenta. Però la segona, amb la necessitat de remuntar, va ser nefasta. El domini de la possessió va ser completament dels de Míchel, però va ser un domini estèril, perquè no va tenir ni un sol argument per superar la defensa local, agreujat, a més, per una falta de precisió bestial en els últims metres. De fet, les millors ocasions les va tenir l’Sporting, que amb el pas dels minuts, veient que no patia al darrere, es va anar estirant. El balanç ofensiu del Girona, amb una rematada de cap de Bernardo en un córner i una altra de Stuani ja en l’última jugada del partit, va ser paupèrrim per a un equip que vol pujar.

INICI HORRORÓS

L’Sporting surt amb dues marxes més que el Girona i troba el premi de l’1-0 (12’)

REACCIÓ

L’empat de Stuani (22’), en una jugada aïllada, enceta els millors minuts de l’equip

COP FATAL

El 2-1 abans del descans deixa sense arguments en tota la segona part els gironins